Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Augusztustól 7k helyett 50k...

Augusztustól 7k helyett 50k lesz az áram? Mik ezek a számok? Melyik igaz?

Figyelt kérdés

Ismert, hogy az ellenzéki sajtó végzett egy gyorskalkulációt, ami bejárta az országot fb-on is. Ez egyáltalán nem vészes emelés lenne [link]

Viszont a HirTV-én -ami a kormány tv-je- olyan számokat írt ki, hogy eldobtam az agyam. AZ volt benne, hogy 7k áram után ha a rezsicsökkentés megszűnik, átléped a határt akkor egyből 50k-t fizetsz.

Honnan jönnek ezek a számok? Melyik az igaz?

2022. júl. 19. 08:14
A kérdező szavazást indított:
a telexes az igaz
a HirTV-és az igaz
valahol a kettő közt lesz majd
8 szavazat
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
58%
Valamit félrenéztél. Ha nem lenne rezsicsökkentés, akkor 7k helyett fizetnél 50k-t. Bár szerintem csak bemondtak valami lottószámot a kormányinfón. De ettől függetlenül nem rögtön fizetsz ennyit, hanem értelemszerűen a fogyasztással egyenesen arányosan, csak a keretet túllépve már piaci árat.
2022. júl. 19. 08:19
 2/25 A kérdező kommentje:
1@ ezt nem értem. Most is arányosan fizetjük az áramot, csak csökkentett áron. Ha leveszik a limitet, akkor 7k helyett egyből 50k jön? A telexes cikk 10-et írt
2022. júl. 19. 08:23
 3/25 anonim ***** válasza:
HTV cikk?
2022. júl. 19. 08:29
 4/25 anonim ***** válasza:

Amit tudni lehet jelenleg, az annyi, hogy 210 kWh felett piaci árat fizetsz.

Ennyi, semmi több.

A piaci árról meg azt kell tudni, hogy eléggé ingadozik:

[link]

Elég a táblázat első sorát megnézni, csak az elmúlt héten akkora volt az ingadozás, hogy egy mwh ára volt 224 euró és 465 euró is.

Hogy az áramszolgáltató ezt hogyan fogja kiszámolni a 210 kwh feletti részre, arról egyelőre fogalmunk sincs.

Mert ugye csinálhatja úgy is, hogy a bediktálástól kezdve csökkentett árat számol egészen addig, amíg el nem éred a 210 kwh-t, és utána ami a következő diktálásig plusz fogyasztás, azt meg mindig az adott napi áron.

Vagy csinálhatja azt is, hogy a diktáláskor a végső fogyasztás rezsicsökkentett és piaci áras részét arányos leosztja a teljes hónap minden napjára.

Vagy csinálhatja azt is, hogy diktáláskor veszi az elmúlt hónap napi piaci árainak átlagát, és azt számlázza ki piaci árnak.

Mindegyik módszer szerint más-más számok jönnének ki.

2022. júl. 19. 08:32
 5/25 anonim ***** válasza:
Kérdező, tedd már fel értelmesen a kérdésed, hogy lehessen rá értelmesen válaszolni... ha papagáj módjára ugyanazt az értelmetlen zagyvaságot ismételgeted, attól még nem érthető, hogy mit akarsz tudni.
2022. júl. 19. 08:32
 6/25 A kérdező kommentje:
Azt hiszem Rezsiszilárd még el is mondta. Tehát aki 7k-ig fizet az marad. A 7K áram ezután 50k lesz. Nyilván arányosan ha többet fogyasztasz mennek fel az árak. De a telex valamit nagyon elszámolt. Szerintem ők még a válság előtti számokat szorozták fel [link]
2022. júl. 19. 08:35
 7/25 A kérdező kommentje:
Tehát úgy lesz a kormány szerint, hogy 7 ezer ig marad a rezsiszámla, de 7k után megugrik egy 50k-el aztán még feljebb?
2022. júl. 19. 08:36
 8/25 A kérdező kommentje:

"Németh Szilárd az M1 aktuális csatornán arról beszélt, ... Példaként említette, hogy egy átlagfogyasztó háztartás, ha világpiaci árat fizetne, 182 ezer forintot fizetne az áramért és a gázért, ezzel szemben 24 ezret fizet."

Ergo egy átlagos családnak 182 ezer lesz csak az áram!!

2022. júl. 19. 08:37
 9/25 anonim ***** válasza:
75%

Nálad ez a 7k-50k nagyon megakadt...

Ha érted, hogy mit jelent az arányos fizetés, akkor mi a francot nem értesz?

2022. júl. 19. 08:37
 10/25 A kérdező kommentje:
Azt nem értem, hogy a telex számai honnan jöttek ki? Ott nagyon kedvező árak vannak szemben a kormányinfóssal
2022. júl. 19. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!