Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Megtaláltam volna a megoldást?

Megtaláltam volna a megoldást?

Figyelt kérdés

Amióta a fidesz bejelentette, hogy tönkreteszi a KATÁT és "eltörli" a rezsicsökkentést, minden erről szóló posztnál amit láttam, azt olvasom, hogy a fideszes kommentelők örülnek ennek, és támogatják, valamint írják, hogy ők legközelebb is orbánra szavaznak.

Tehát ha a fideszesek ennyire örülnek a megszorításoknak, és ennyire támogatják, akkor szerintem csak azt kellene csinálni, hogy a fideszesek fizetnének 8-10 szeres rezsit, és csak a fideszes katásokat tennék tönkre! Így a fideszesek elégedettek lennének, hiszen ők ezeket a szankciókat támogatják ahogy írtam is. Az ellenzék szavazóinak meg maradna minden változatlan, így ők sem elégedetlenkednének. Mindenki happy lenne, és tüntetni sem kellene!

2022. júl. 17. 18:30
 1/9 anonim ***** válasza:
34%
Egyszerűbb lenne, ha elköltöznél az országból, ha ennyire nem tetszenek a dolgok.
2022. júl. 17. 18:39
 2/9 anonim ***** válasza:
58%

1 - A KATA adócsalás, adóelkerülés volt. fenntarthatatlan volt és senkinek sem volt jó csak a cégeknek. A KATÁ-sokat belekényszerítették a cégek és nem lesz nyugdíjuk. Nyugaton sincs KATA. Ennek véget kellett vetni

2 - A vilannyal, vízzel, gázzal rengetegen pazarlóan bántak. Ez visszafogja. A családok 3/4-ének megmarad a rezsicsökkentés továbbra is, hiába akarják most azt mondani hogy elvész.

2022. júl. 17. 18:40
 3/9 anonim ***** válasza:
59%
Nem teljesen, választások előtt az ellenzékiek szidták a rezsicsökkentést, akkor most nekik kellene az egészért piaci árat fizetni, persze csak viccelek.😉
2022. júl. 17. 18:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"A családok 3/4-ének megmarad a rezsicsökkentés továbbra is, hiába akarják most azt mondani hogy elvész" - ki van zárva, hogy ez igaz. Nálunk villany és gáz is van, mégis mindkettővel túlcsúszunk.

Családi ház, szigetelt (tetők is), új nyílászárókkal.

Villany a főzés, gáz a meleg víz és a fűtés. A házat télen helyiség és napszak függvényében csak 16-21 fokra fűtjük.

Most mondhatnám, hogy "luxus", hogy itthon főzök, de erről nem fogok lemondani! Csak a fagyasztó elvisz 10%-ot havonta, pedig új, és ez volt a legenergiatakarékosabb típus, és nem is extra nagy.

Értem én, hogy az árak magasak, és üres a kassza, de ezeket a limiteket "átlag fogyasztásnak" kommunikálni egyszerű hazugság - főleg, ha igaz, hogy a nyaralókat és üresen álló lakásokat is belevették az átlagba. Való igaz, nem tudok annyira keveset fogyasztani, mintha nem is élnék...

2022. júl. 17. 18:56
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Eltörli? Ha eltörölte volna akkor nem fizetnék ugyanannyit mint eddig mert limit alatt vagyok ha nem tízszer annyit, nem mindegy.
2022. júl. 17. 18:59
 6/9 A kérdező kommentje:
Látom vannak itt igaz, hű fideszesek akik elhiszik ismét amit a tévében bemondtak, hogy a családok 3/4 részét nem érinti ez a rezsis dolog :D Barátom, egy konvektorral fűtünk télen tartalékon, pulóverben vagyunk bent, abban alszunk 15 foknál nincs több a lakásban, a gáz még így is meghaladja a 140 köbmétert. Rengeteg műsor/szakértő foglalkozott már ezzel a kitalálása óta és mind megmondta hogy a lakosság 80%-a bárhogy spórol túl fogja lépni ezeket a korlátokat, mert ezek tarthatatlanok. Próbáljatok ne csak a fideszes médiából tájékozódni, hanem hiteles forrásokból is.
2022. júl. 19. 10:13
 7/9 A kérdező kommentje:
Egyesnek üzenném: Miért költöznék el? Csak a fideszt kellene leváltani. De annak azért örülök, hogy neked tetszenek a dolgok, azaz a 450 ezer KATA-s vállalkozó tönkretétele, meg a tízszeres gáz és áram ár. Tudom tudom, a háború meg az eu, meg a gyurcsány... Viktor megment minket a rekord magas rezsivel. Érdekes, csak Magyarországon lesz közel 10szerese a rezsi, a környező országokban nem. Csak nálunk van energiavészhelyzet. Egyébként az EU már megint fülöncsípte viktort, hogy ne hazudja azt, hogy energiavészhelyzet van, mert nincs. Így ilyet nem mondhat. Látod, csúnya gonosz EU nem engedi viktornak, hogy tízszeres áron adjon mindent... :(
2022. júl. 19. 10:18
 8/9 A kérdező kommentje:
3. válaszoló: Az ellenzékiek nem szidták a rezsicsökkentést, csak ezt mondták be a tévébe. Ha megnézed Márki VÁGATLAN beszédét ebben a témában, látni fogod, hogy azt mondta hogy az épületek INGYEN /államilag/ hőszigetelésével, korszerűsítésével lehet nagyon sokat spórolni a rezsin hosszabb távon, így még a rezsicsönkkentett rezsinél is olcsóbban jönnének ki az emberek.
2022. júl. 19. 10:20
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

"ha a fideszesek ennyire örülnek a megszorításoknak, és ennyire támogatják"

A fideszesek nem örülnek a megszorításoknak. A fideszesek a fideszt azért támogatják, mert nincs tele az országunk fekete bőrűekkel, akiknek a mások és a saját élete eddig semmit sem ért a pillanat örömeihez képest (lásd, serdülő srác megerőszakolása a nyilvános wc-ben, meg hasonlók), ezért bármikor a késhez nyúl, mert ez az alapreflex. Ez a fajta lojalitás meg benne van a magyarban. Benne volt a rákosi-kádár érában is, mikor bárkibe is gumibotoztattak vezetőink, azt vette figyelembe mindenki, hogy olcsó a kenyér, a főzőkolbász meg a sör és van munkásszálló meg szakorvosi rendelőintézet. Aztán a módszerváltáskor meg azt értékelték az mdfben, hogy ki merte mondani azt, hogy Erdélyben magyarok vannak. Hogy közben tönkretette az ország iparát és mezőgazdaságát, az nem érdekelt senkit. Orbán meg meglovagolta a magyarok gerincvelői reflex idegengyűlöletét. Okosabbat nem is tehetett volna. Nem akarja senki, hogy a barátai milliárdosok legyenek. Azt akarta mindenki, hogy ne legyen az a féktelen nagy szemétdomb az országból, ami a bicskei vasútvonal mentén volt, mikor átmentek. Ez ilyen egyszerű.

2022. júl. 19. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!