Valaki eltudja magyarázni egyszerűen, hogy mit jelent az emberekre nézve a KATA eltörlése?
A fideszbirkákat jól beetették a szokásos hülyítéssel, akik ezt most kétpofára zabálják.
Törvények betartása nem csalás. Főleg, hogy azon 9 év alatt semmit sem változtattak, még könnyítettek is.
De nyilván itt senki sem vesz tejet, vagy bármilyen 5%-os ÁFÁ-val terhelt terméket, még SZJA kedvezményt sem vesztek igénybe, mert ugyebár nem vagytok mocskos adócsalók, akik kevesebbet adóznak...
Ráadásul már részmunkaidőben sem lehet folytatni, úgyhogy egy diák, aki délutánként futárkodik; tanár, aki iskola után tart pár magánórát; vagy orvos, aki hivatali időn túl magánrendelést vezet; neadjisten háziorvos is mind adócsaló...
Amúgy ebbe a mantrába miként fér bele, hogy a taxisok mentesülnek a szigorítástól, sőt, felemelték 12 millióról 18 millióra az éves keretet, változatlan költség mellett?
“ 18.
A másik logikai bukfenc meg ott van hogy állításod szerint taknyosra voltál szopatva, befizettél 300 millió adót meg bla bla bla, alig tudtál megélni, pedig több cégnek dógoztál be stb, ennek ellenére úgy ragaszkodsz a KATA-hoz, mintha a körmödet nyúznák.
Mondom, fejezd be a másik hülyének nézését”
Nem ragaszkodom a katához, azt is elfogadnám, hogy emelnek. 4 év alatt eljutottam oda, hogy végre rendesen megélek a munkából, ami sajnos messze nem 40 óra hetente és 2 éve szabadnapom sem volt. Azzal van bajom, hogy év közben (és gyakorlatilag visszamenőleges hatállyal), időt nem adva illetve az adminisztráció jelentős bonyolításával teszik ezt. Amellett adócsalónak vagyok kikiáltva, meg hergelve van mindenki ellenem és a többi katás ellen, mert mi nem fizetünk adót. De b+ fizetek, nem mellesleg az 50k, amit az átlag katás fizetett az jelentősen több, mint amit a gyerekes munkavállalók 90%a fizet. Érdekes a pulyapotyogtatók nem lettek kikiáltva a nép ellenségének, pedig jó részük nemhogy adót, de járulékokat sem fizet és tízmilliókkal van a zsebük tömve (lakás, autó….extraszabi, táppénz a gyerekre, adókedvezmény, adóvisszatérítés, családi pótlék, ingyen kaja, ingyen tankönyv…)
De én vagyok a társadalom rákfenéje, mert csak 2+ misit perkáltam le meg valamelyik cég kifizetett még nagyjából 1 milliót utánam).
Ezért el kell tőlem venni az ügyfelek egy részét, akik nem fogják bevenni az emelést.
A taxisok persze katázhatnak tovább, az nem baj, hogy ők nem fizetnek nyugdíjjárulékot (tegyük hozzá minimálnyugdíj fog utána járni)….mert egy taxisblokád fájna.
Meg, ha tényleg az lenne a cél, amiről szónokolnak, akkor pint, hogy a főállású katát kéne tiltani, és hagyni a mellékállást, de persze a taxisoknak az nem lenne jó.
El lehet menni a büdös pîcsába!
Az egy dolog, hogy adót emelnek. Hónapok óta az volt a narratíva, hogy január 1-től lesz változás, és az 50 ezres adót fel kell emelni. A legtöbben már elfogadták, hogy ez lesz, csakhogy nem ez történt. Január 1. helyett ez szeptember 1. lett, adóév közepe, és adóemelés helyett kollektíven átkényszerítettek többszázezer embert összehasonlíthatatlanul nagyobb adminisztrációs terhet jelentő, bonyolultabb adózási formákba, és kikiáltották őket csalónak. Lényegében azt csinálják velük, mint a kommunista időkben a kulákokkal.
Egyik napról a másikra jelentettek be adóév közben egy alig 1 hónapos felkészülési, projektlezárási időt hagyó törvényt, felforgatva vele többszázezer ember életét és megélhetését. Ez jogsértő, ilyet a magyar alkotmány és az uniós jogszabályok értelmében sem lehetne tenni. Ha a katással megtehetik, veled is megtehetik. Neked is bejelenthetik július 11-én, hogy július 12-én hoznak egy törvényt, ami miatt szeptember 1-től kétszerannyit kell adózzál és összehasonlíthatatlanul nagyobb adminisztratív terheid lesznek, veszélybe kerül a megélhetésed. Vagy egyik napról a másikra besorozhatnak, zárolhatják a bankszámlád, lehetetlenné tehetik, hogy elhagyd az országot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!