Valaki eltudja magyarázni egyszerűen, hogy mit jelent az emberekre nézve a KATA eltörlése?
11# szeretem az ilyen válaszokat.
Tehát csaljon nyugodtan egy csomó ember, ne jaruljon hozzá az állami bevételekhez arányos módon....na ez nyugaton élő nem fordulhat!!
A másik, ha az államnak nincs bevétele, vagy plusz bevétele, azt nem tudja újraosztani...🤔
12: nem ez a lényeg, hanem hogy aki örömködik a kata bedöntésén, az legyen annak is tudatában, hogy ő sem független ettől, mert az ő fizetése is kevesebbet fog érni emiatt
Szóval amellett, hogy több bevétele lesz az államnak, ez egyben egy megszorítás is mindenkinek, mert mi közösen fizetjük meg ez a több bevételt, nem csak a katások, vagyis ez egy általános adóemelés praktikusan.
Nem szűnt meg a KATA.
Kisvállalkozók, akik eddig is leginkább magánszemélynek dolgoztak, változás nélkül folytathatják, nem lesznek magasabbak a költségek, árat sem kell emelniük.
Jó, hát ennyi erővel ne adózzon senki és akkor még olcsóbb lesz minden.
Nem kell játszani a hülyét, arról van szó, hogy rohadtul nem fizettek egy forint adót se, adták vették a számlát stb.
Egy minimálbéres is adózik vagy 60 ezret, a milliót kereső KATA vállakozó meg 25 ezret.
Komplett iparágak voltak erre berendezkedve, hogy az alkalmazottak nem hagyományos módon, hanem alvállalkozóként voltak felvéve dolgozni.
10, a logikai bukfenc ott van, hogy a legtöbbünk nem egy cégnek dolgozott (még az én tevékenységi körömben sem, pedig nálunk nagyon nehéz megoldani, hogy egyszerre több embernek dolgozzak), a másik hiba ott van, hogy nagyrészt saját eszközzel dolgozunk. Emellett a tavalyi módosítás miatt a cégek 40% büntiadót fizettek vagy fizethettem én a külföldi megrendelő után.
Emellett messze nem járt annyi az 50ezer után, mint a te adód és járulékaid után (nyugdíj, szja visszaigénylés, szja visszatérítés) a fizetett szabiról meg ilyesmikről nem is beszélve.
Ráadásul a bevétel volt az alapunk é s annak azért jó része költség volt.
Nem mellesleg 2+ milliót fizettem tavaly 12misi árbevételre, mint adó, és 2+ millió volt a költség (szja-sként sem jártam volna jobban, mert a költség nagyon nagy része albérlet, szálloda vagy benzin volt, amiket nem vagy nagyon nehezen lehetett volna elszámolni.
18.
A másik logikai bukfenc meg ott van hogy állításod szerint taknyosra voltál szopatva, befizettél 300 millió adót meg bla bla bla, alig tudtál megélni, pedig több cégnek dógoztál be stb, ennek ellenére úgy ragaszkodsz a KATA-hoz, mintha a körmödet nyúznák.
Mondom, fejezd be a másik hülyének nézését!
10es, te elég jól hozod a gyökeret... vagy tényleg az vagy.
A legtöbb KATAs aki cégnek számázott nem bújtatott alkalmazott volt.
Vagy szerinted a LIDLnek saját villanyszerelője és vízszerelője van, akit napi 8 órában foglalkoztat?
Mantrázod amit betanítottak, de látszik, hogy a valóságban fogalmad sincs az egészről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!