Amit a kormány meghatározott energiából rezsicsökkentett határt, azt könnyű átlépni?
A lányomék 63-as panelban laknak, van mosógép, szárítógép, sokat is mennek a 2 gyerek miatt, a tűzhelynek csak a sütője megy villannyal, de az nem számottevő valószínűleg, mert az enyém is és jóval többet használom mint ő, mégis benne vagyunk a 210-ben és van légkondijuk is, igaz csak 1 szobában és nem megy feleslegesen, gyakorlatilag csak a nagyon meleg nyári napokon használják. A lényeg, hogy ők is beleférnek a keretbe.
Ahogy észrevettem, tényleg nagyon sok múlik azon, hogy a gépek mennyire energiatakarékosak, bár van amin ez sem segít. Ha valaki villannyal fűt, vagy bojlerja van villanytűzhellyel, szinte biztos, hogy bukta, bár ott is van olyan bojler ami éves szinten használ el 6-700 kWH-t, de láttam olyat is, ami havi szinten.
Nekunk is csak meleg napokon megy a legkondi, és kizárólag akkor, amikor itthon vagyunk 1 szobaban. Amúgy egész nap dolgozunk.
Nincs bojler. A háznak van kazanja.(azt külön fizetjük a közös koltsegben)Nincs szárítógépünk sem. Az 5.en lakunk 56nm-ben. Villanytuzhelyet kb 1-2 naponta használom. Munkahelyen eszünk. Nem tudom mennyit fogyaszthat. De ennyivel többet biztos nem, hogy kétszer annyi a fogyasztasom két főre mint egy nagyobb lakásban, ahol kb ugyan az van vagy kicsivel több is.
Itt valami nagyon nem kerek akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!