Eddig volt a habzsi dőzsi a fizikai melósoknak? Óriási leépítések lesznek az építőiparban, gyárakban, vendéglátó és szolgáltató iparban?
"Bezzeg egy jó kőműves egy jó burkoló!" "Nekem a borravalóm annyi mint egy diplomás fizetés". Utóbbi mondatokat igen sokat hallottuk az elmúlt 10 évben, utóbbit a covid előtt inkább, de azelőtt sokat hallottuk.
Sokan nem értették miért akar a sok hülye diplomát, amikor a szakmunkás az már 10-szer annyit keres csak már senki nem akar dógozni. Most eljött az igazság pillanata, ahogy Feri mondta? Az IT szektor nem fog összeomlani, így sem tudnak embert találni aki nem csak gyorstalpalót végzett hanem valódi szakmai múltja van, és diplomája. De egy fizikai munkás ki a fütyimnek kell majd Magyarországon, amikor az emberek fele a kaja+rezsit sem fogja tudni kifizetni? Ki fog akkor felújítani meg építkezni a senkin kívül? Ki fog műkörmöshöz járni? Ki fog étterembe járni?
Azért te is le szállhatnál a magaslóról, mert rosszabb vagy a fideszes fizikai melósoknál.
"Hát ezért vagy melós. Mert nem számolsz te semmivel. Persze biztos azt hiszed magadról, hogy te aztán egy multit is el tudnál vezetni és a főnökeid köcsögök és te termeled ki nekik a luxus autójukat ;)"
Nem ismersz engem. A személyeskedés meg téged minősít.
Szerintem egy jó szakmunkásnak nem kell félnie. Burkoló, kőműves, gázszerelő mindig kell. Maximum nem ő dirigál, ha milliókért megrendel a vevő egy munkát. Jelenleg ott tartunk, hogyha találsz embert, aki dolgozik neked, még te kérsz elnézést, ha valamit elront, nehogy otthagyjon a f.rancba, mert akkor ki fejezi be.
Most újítottunk fel, a szaki megígérte, hogy hétfőn jön, jött is, csak hát egy hónap múlva hétfőn. Aztán 2 hétig megint nem láttuk, így lett 2 hónap a 3 napos meló. Amúgy szépen megcsinálta, de merném én ezt eljátszani a munkahelyemen! Aztán felháborodva mesélte, hogy volt olyan kuncsaft, aki nem engedte be, mert nem a megbeszélt időpontban ment.
A kőműves szintén 2 hónapot csúszott, de már nem is idegesítettem magam rajta, mert legalább megcsinálta. De nem lenne baj, ha esetleg a pénzemért én dirigálnék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!