Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Bedőltetek a választás előtti...

Bedőltetek a választás előtti Fideszes ígérgetésnek?

Figyelt kérdés

2022. júl. 13. 09:39
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
65%

#10 orvos vagyok. A korábbi ellenzéki kormányokhoz hasonlítottam ezt, akik azoknak nyomták a támogatásokat, akik abból éltek, hogy gyereket csináltak.

Ezzel nem értek egyet. Annak ellenére, hogy pontosan tudom, hogy a támogatások jelenlegi összege közel sem elegendő arra hogy felnevelj belőle gyerekeket, a gesztussal egyet értek.

És azzal is egyetértek, hogy a TÁRSADALMI jólét egyik előfeltétele, hogy legyenek gyerekek. Azt gondolom, hogy azok, akik gyereke(ke)t nevelnek, jóval többel járulnak hozzá a társadalmi jóléthez és jövőhöz, mint akik nem nevelnek gyereket.

Ezért alapvetően helyesnek tartom azt a politikát, hogy a társadalom azokat támogassa, akik gyereket vállalnak, azokhoz képest, akik nem vállalnak gyereket, mivel az előbbiek többet adnak a társadalomnak.

Child-free gyk aktivisták, 3,2,1...

7-es voltam, BTW

2022. júl. 13. 10:30
 12/33 anonim ***** válasza:
62%
#7 És a 25 év alattiak SZJA kiesésééről, meg a benzin ársapkáról mit gondoltál, hogy nem te fogod mindenki mással együtt kifizetni új, magasabb adók formájában a lyukat, amit hagynak a költségvetésen?
2022. júl. 13. 10:36
 13/33 anonim ***** válasza:
63%

#12 az SZJA kedvezmény szerintem OK, mert ezzel is támogatják a fiatalok munkavállalását, keresetnövekedését.

Az ársapkákkal nem értek egyet, és szerintem nem tartható hosszú távon, vagy ha mégis megpróbálják, akkor áruhiány fog kialakulni.

Azzal a propagandával sem értek egyet, és nem szimpatikus, ami röhejessé teszi a spórolási felszólításokat, mert ezek racionális dolgok. BTW a rezsicsökkentést sem tartom egy jó dolognak.

Ettől még nem szavaztam az ellenzékre.

2022. júl. 13. 10:42
 14/33 anonim ***** válasza:
41%
Az ellenzék ígért európai béreket, meg nyugdíjat, nem a Fidesz.
2022. júl. 13. 11:10
 15/33 anonim ***** válasza:
15%

Nos, semmi olyan nem történt, ami miatt bánnom kellene, hogy a Fideszre szavaztam.

Otthonteremtési támogatás maradt, most újítjuk fel a házat, a fizetésem az utóbbi években szépen nőtt, tartalék is van. Az életszínvonal folyamatosan nőtt a családunkban, minden szempontból.

Az, ami most van, elsősorban az infláció, nem a Fidesz hibája, a német rokonaim is tudnak "szép" dolgokat mesélni, reálértéken 15-20 százalékos esés van ott is...

Aztán pedig, nem akarok migránsokat, nem akarom magam nettó 500 ezerből agyon adózni a többkulcsos SZJA miatt.

Eleve Gyurcsányt utálom, megéltem az ő időszakát, az minden volt, de jó NEM.... munkanélküliség, reálbérek csökkenése, jövedelemarányos rezsiköltségek elszállása, devizahitelesek csapdája, infláció, stb

Ráadásul a Fidesznek köszönhető, hogy van rezsicsökkentés, hogy a benzin nem 800 Ft ( tudom összességében ki kell fizetni, de nem direkt, totálisan az emberekre terhelve), és azt gondolom, hogy a gazdasági mutatók is jók...

Most is csak a Fideszt tudnám választani...a mostani ellenzék reménytelen, minden szempontból, amit most nem részletezek.

2022. júl. 13. 11:21
 16/33 anonim ***** válasza:
58%
#11: Orvos, aha. Egészségügy?
2022. júl. 13. 11:27
 17/33 anonim ***** válasza:
72%
Nem rájuk szavaztam.
2022. júl. 13. 11:45
 18/33 anonim ***** válasza:
12%
#16 Gyógyszeriparban dolgozom. Egészségügy és oktatás is szánalmas, sajnos. Ugyanakkor az ellenzék sem mondott semmi konkrétumot, ők sem csináltak érdemben semmit, és a Fidesz sem, szóval 0:0
2022. júl. 13. 11:51
 19/33 anonim ***** válasza:
65%
#14 Európai béreket ígért az ellenzék. Ez nagyjából olyan szintű ígéret, mint az örök élet és az ingyen sör.
2022. júl. 13. 11:53
 20/33 anonim ***** válasza:
71%

#11 én is ahhoz hasonlítottam. Pl a csok sokkal durvábban emelte az árakat mint amennyi "segítséget" adott, tehát "nesze semmi fogd meg jól", és jár mellé egy kötelezettség is, és hitel. Csok nélkül olcsóbb lenne az ingatlan mint amennyit a csok ad, tehát erősen minuszos.

Hát még a többi nem megszorító megszorítás, ami nem csak most volt, hanem 12 éve újabb és újabb van [link]

Bevándorlókat tarthatsz el, mert soha ilyen sok nem jött be. Bár igaz, nagy részük megy is tovább. [link]

Bizony a kormány ad egy kis alamizsnát, miközben elcseni a pénztártákat, és sokan tapsikolnak hogy kaptak egy kekszet...

2022. júl. 13. 13:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!