Elképzelhető vajon ebben a kormányzati cilusban, hogy lesz Nemzeti Konzultáció a csehországi modellhez hasonló a mostaninál szabadabb fegyvertartás kérdésében?
Miért változna át Magyarország Chicagóvá , attól hogy itt is cseh módra hordhatnál magaddal éles maroklőfegyvert az utcán a megfelelő engedély birtokában ?
Szerinted miben különbözünk annyira a csehektől hogy ( ahogy szokás mondani ) nem vagyunk eléggé érettek ahhoz hogy jogunk legyen ahhoz hogy átlag normális civilként is kaphassunk önvédelmi célú fegyverviselési engedélyt ?
És bár szerencsére mostmár van jogod ahhoz hogy önvédelmi célra használd az egyébként vadászati vagy sportlövészeti célra tartott fegyveredet ha a saját területeden megtámadnak , attól még ( teljesen fölöslegesen ) el kell pazaroljál nem kevés pénzt és időt arra hogy megszerezd az előbb említett típusú engedélyeket , annak ellenére hogy tulajdonképpen nem is akarsz valójában vadász vagy sportlövő lenni .
Annak pedig egyáltalán nincs semmi értelme hogy arra kényszerítsuk azokat akik igazából otthonvédelmi célra szeretnének tartani éles lőfegyvert hogy vadásznak vagy sportlövőnek tegyék magukat , amikor a ( még ráadásul ) szomszédos Szlovákiában és Ausztriában nyugodtan tud minden normális halandó otthonvédelmi célra igényelni éles lőfegyvert .
Sőt Ausztriában még nem is kell szerezzél engedélyt ahhoz hogy dupla csövű sörétes puskát vagy nem félautomata golyós puskát vegyél magadnak és ott sem fulladtak bele a totál önjelölt Rambók által okozott káoszba .
Persze azt tudom hogy sokan azzal érvelnek hogy " de hát az osztrákok érettebbek mint mink vagyunk " aminek szintén nincs semmilyen konkrét valóságtartalma , hiszen attól hogy ott magasabbak a fizetések ( vagy mit tudom én hogy miféle nyakatekert érvekkel próbálnák ezt egyesek alátámasztani ) még marhára nem jelenti azt hogy ott rejtélyes módon mégsem esnek egymásnak az átlag emberek csupán amiatt hogy ott otthonvédelmi célra is tudnak venni éles lőfegyvert .
Lényeg a lényeg , az nagyon nem indokolt hogy itt még mindig a kádárista konformizmusra illetve a szokásos ( szerintem szintén teljesen hibás ) magyar kisebbrendűségi komplexusra épülő elvekre fektetett fegyverjog létezik , miközben több hozzánk nagyon hasonló országban minden normális felnőttnek joga van kimondottan önvédelmi célra is éles lőfegyver engedélyt igényelni .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!