Ha háború lenne és be lennénk sorozva akkor mennyi lenne a fizetésünk?
Bruttó 280 ezer?
25 éves magyar állampolgár vagyok. Személy szerint semmi problémám nem lenne belépni a hadseregbe, se azzal nem lenne bajom ha mások kellene lelőni. De mindezt csak akkor ha jól megfizetnék.
Vajon mennyi lenne a fizetés ha be lennénk sorozva?
"Azzal sincs bajom. Akkor lelőnek, pont. Sokkal jobb mint csóróként nyomorogni életem végéig."
Igen, baromi könnyű lenne, egy fejlövés, és fel se fogod, hogy meghaltál.
Csak épp azt felejted ki a képletből, hogy statisztikailag jóval nagyobb esélyed van rá, hogy súlyos, maradandó sérülést szenvedj, mint hogy gyors halált halj.
Nagyon rég rájöttek már ugyanis a modern hadviselés történetében, hogy jobb egy sebesült ellenséges katona, mint egy halott - egy sebesülttel 3 katonát vonsz ki a harcból, mert azt a sebesültet 2 másik bajtársának el kell látni, el kell cipelni onnan biztonságba, stb.
Tehát mondjuk kezed-lábad elveszted.
És akkor mindenre alkalmatlan kripliként szenvedhetsz életed végéig.
Azt hogy mi volt nyolcvan éve nem tudom mennyire releváns a mára nézve.
Te elmennél minimálbérért agyonlövetni magad?
Eredetileg akartam is volna menni. De a Francia Idegenlégióban a minimum szolgálati idő 5 év. Azaz ennyit köteles vagy leszolgálni ha belépsz.
Amit 26# ír az nagyon igaz!
Mondjuk Andika nem fog örülni hogy lekurváztad, de attól még igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!