Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van munkaerőhiány és...

Miért van munkaerőhiány és alacsony bérek egyszerre?

Figyelt kérdés
Kevés pénzért kellene sok embernek dolgoznia?
2022. júl. 6. 18:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

"Nehogy nekem kimagyarázd, hogy nem futná rá!"

Nem túlságosan éri meg a mai világban mr állattenyésztéssel foglalkozni. De hát ha mindenki bezárná a rolót akkor lenne ám sírás, hogy a boltokba semmi sincsen.

2022. júl. 6. 19:21
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

"Ha meglehetne tenni akkor nyilván 600-at is lehetne addni, de akkor ahhoz a boltba is dupláját kéne a húsért fizetni"

Ez is bullshit, nyugaton is vannak kis cégek, amik kitudnak fizetni ilyen bért, szinte ugyanilyen, de biztos hogy nem sokkal nagyobb árakkal dolgozva. Az pedig a másik, hogy nagyobb fizetésből, nagyobb a fogyasztás is, de a kapitalista logika az, hogy ha dupla fizetést adunk, akkor miért hagynánk hogy kettőt vegyen, ha annyi pénze van akkor fizessen többet, kevesebbet kell gyártani ugyanakkora összegért, hisz már kitudja fizetni a nagyobb bérből. Ezért kéne beleavatkozni az államnak bizonyos szinten a kapitalizmusba, nem azt mondom, hogy legyen szocializmus, de ez a másik véglet már, hogy egyes embereknek akkora vagyona van, mint egész Magyarország költségvetése, a munkáltatóinak meg annyit lök oda, hogy éppen nem hal éhen.

2022. júl. 6. 19:32
 13/24 anonim ***** válasza:
57%

"Ez is bullshit"

Nyilván Te már csak tudod.

Az se mindegy, hogy egy 20 ezer állományos telepről vagy egy 60 ezer állományos telepről beszélünk. Nyilván, ha 3x annyi állat van a telepen akkor 3x annyi a bevétel is.

De Te biztosan minden szektornak a szakértője vagy.

2022. júl. 6. 19:35
 14/24 anonim ***** válasza:
61%
Arról meg például ne is beszéljünk, hogy a takarmány ára 1 év alatt a duplájára nőtt, ősszel már a tripla lesz, 2023 elején meg már 4x annyi. Ahogy az egyéb termékek gyógyszerek, eszközök, szalma is iszonyatosan emelkednek - viszont maga a termék eladási ára nem. Például előnevelőt üzemeltetni már csak úgy lehet, hogy jobb esetben is 0-ra tudod kihozni az egészet. Csoda, hogy még valaki csinálja egyáltalán itthon
2022. júl. 6. 19:37
 15/24 anonim ***** válasza:
25%
Én debreceni vagyok, itt sincs munkaerőhiány.
2022. júl. 6. 20:18
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Mert inkább hoznak be külföldről vendégmunkásokat, hogy alacsonyan tarthassák a béreket.
2022. júl. 6. 20:27
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

15

Óh, Debrecen! Óh, Debrecen! (karcagi vagyok)

2022. júl. 6. 22:22
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Látjátok, nálam az igazság (1 és 3 voltam). 40 évesen még mindig keresem az utam hittudományi végzettséggel, holott gyerekkorom óta a vasút érdekel!

Bűnös vagyok? 40 évesen már mégiscsak kimondom: NEM!!!!

2022. júl. 6. 23:21
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

7

Én akarok dolgozni és nem ingyen várom a pénzt. Kérdés?

2022. júl. 6. 23:45
 20/24 anonim ***** válasza:
Itt Pest megye Gödöllő-Hatvan körzetében sincs munkaerő hiány, nem tudom honnan vették ezt a hülyeséget. Se szakmunka, se semmi, innen menekülni kell.
2022. júl. 8. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!