Miért van munkaerőhiány és alacsony bérek egyszerre?

Nincs munkaerőhiány, csak azt mondják.
Óriási a túljelentkezés, mert megy a propaganda, hogy jelentkezz erre, jelentkezz arra, közben pedig minimális mennyiségű embert vesznek föl. A bentlévőből pedig kihajtják a szuszt. (pl. MÁV, stb.)

"Nincs munkaerőhiány, csak azt mondják."
Pedig az van. Mezőgazdaságba. Élelmiszeriparba. Állattenyésztésbe nem találsz embert. Hiába fizetnél rengeteg, nem találsz....

Tényleg?
Akkor én mennék! Mehetek? Mindenféle papír nélkül, csak érettségivel (és egy olyan diplomával, ami ezeken az általad említett területeken szrt sem ér)?

Ez olyan mint az árak, mindig van mire fogni hogy nő, akár teljesen ellentétes dolgokra is, a fizetést szintén van mire fogni hogy miért nem emelik, nincs az az isten, hogy annyit fizetnének egy melósnak hogy jól éljen belőle, inkább csődbe viszik a céget mint hogy fizetést emeljenek.
Aztán panaszkodnak, hogy az emberek nem akarnak dolgozni jó dolgukba, nem fogják mai napig fel, hogy már nem ők diktálnak, nem fog senki szaros pénzekért csicska lenni, max ideig, óráig kényszerből, még cinikuskodnak is, meg azt hiszik mai napig rabszolgatartók. Egyébiránt ha valahogy mégis rá veszik magukat a fizetés emelésre, egyből beépítik az árakba, nehogymár 500 millió helyett csak 450 millió ft bevétele legyen a tetűnek, a piac viszont nem hülye, jól be is árazza a forint árfolyamának formájában, a fiatalok se hülyék, mennek külföldre, ott rohadjon meg ez a mocskos ország ahol van.

Azért alacsonyak a bérek, mert még nem akkora a munkaerőhiány, hogy elkezdjenek emelkedni. Még mindig ki lehet taposni 1-2 hétvégét az igavonó barmokból, túlóráznak is örömmel, mert legalább van egy kis plusz pénz. Lehet hozni vendégmunkást nálunk is putribb helyekről, minimálbér+szállásért még örül is, mert otthon ötödannyi keresne, ha épp lenne munkája. Úgyhogy recsegve-ropogva még mindig lehet nyomni az ipart. Az ugyanis csak a legutolsó lépés lesz, hogy megfizessék a dolgozót.
Például ez a 8 általánossal állatgondozás nettó 300 ezerért nem rossz, csak én éppen egy szál érettségivel irodai betanított munkával keresek ennyit. Télen nincs hideg, nyáron nem süt rám a nap, nem vagyok nap végére trágyaszagú, nem harap meg a ló, ha ügyetlen vagyok. Nincsenek tehát megfizetve az állatgondozók kétségkívül rossz munkakörülményei. De a kétszereséért már vállalnám a dolgot a kényelmetlenségek ellenére is.

Na kezdi már a 7-es, amit mondtam, "nem akarnak dolgozni, hanem ingyen várják a pénzt" - annyira tipikus...
Mintha 300 ezer akkora összeg lenne, tudom te elvarnad hogy az intéző úr előtt szenvedélyesen hajbókoljanak ennyiért a prolik, de már nem ezt a világot éljük.... Adjatok 600 ezret, ott lesz holnap sok-sok jelentkező, hidd el nekem lesz aki dolgozni akar... Nehogy nekem kimagyarázd, hogy nem futná rá!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!