egy provokatív, kérdésbe ágyazott hazugság? ennyi? semmi érv?
2022. jan. 13. 21:03
4/15 anonim válasza:
Ez elég izzadságszagúra sikerült.
Vagy a libsiket akarod kiparodizálni? Mert akkor nem rossz.
2022. jan. 13. 21:03
5/15 anonim válasza:
Értelemszerűen nem ugyanazokban a szektorokban van munkaerőhiány és munkanélkükiség.
2022. jan. 13. 21:09
6/15 anonim válasza:
Van strukturális munkanélküliség, és - munkaerőhiány. Ez együtt is jelentkezhet. Aki 20 évig volt kohász, azt már nehéz átképezni órásnak, akármilyen szorgalmas.
Ugyanez megvan többé-kevésbé fordítva is.
7/15 anonim válasza:
Sok oka van ennek. Az oktatás színvonalának rontása, a pedagógusok alacsony bére, az inkompetens képzések mind mind szerepet játszanak ebben.
Aki van a munkaerőpiacon annak nincs piacképes tudása ezért nem kell. Aki meg kellene annak külföldön 5-8x annyit fizetnek, így hülye lenne itt maradni.
8/15 anonim válasza:
Plot Twist: Nincs munkanélküliség.
2022. jan. 13. 21:18
9/15 anonim válasza:
Hiába telt el 30 év a rendszerváltás óta az emberek többsége még mindig abban a hitben él hogy amikor kikerült az iskolapadból nem kell többet tanulni. De ha csak egy kőműves vagy hegesztő munkáját nézem, ha nem halad a technológiai fejlődéssel akkor őskövület lesz a szakmájában. A múltkor beszéltem egy szakival házfelújítás kapcsán. Értett egy technológiához és azt erőltette. Én hiába mondtam hogy mit szeretnék látszott rajta hogy gőze nincs róla miről beszélek.
2022. jan. 13. 21:29
10/15 anonim válasza:
Munkaerőhiány van az egyes szektorokban, mert nincs oda megfelelő emberek/szakemberek, azok meg nem fognak elmenni pl.: közmunkázni, ergo: munkanélküliség is van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!