Támogatnátok a műveltségi cenzus bevezetését?
Én nem iskolához kötném, inkább valami teszthez, vagy vizsgához, ami alapvető ismereteket kérne számon főleg történelmi (leginkább a 20. század), jogi (demokrácia fogalma egyáltalán, emberi jogok, az ország alapvető intézményei, EU-s ismeretek) , közgazdasági témakörök mentén.
A teszt pedig kompetencia jellegű lenne, nem fogalom, évszám magolós.
A vizsga olyan lenne mint mondjuk a kresz vizsga (csak ingyenes), ha átmész rajta szavazhatsz, akár örökké, vagy csak nagyon ritkán felülvizsgálva, ha nem sikerül a teszt, bármikor újra lehet próbálni.
Ti támogatnátok?
Itt nem én vagyok az értetlen - kérdező: Ha akarok (!), beiratkozom egy vezetői tanfolyamra és ha akarok (!), levizsgázom! Ha akarok (!), beiratkozom egy KRESZ-tanfolyamra és ha akarok (!), levizsgázok. Ha ezek után akarok (!), veszek egy autót és miután vonzata, ha akarom (!), ha nem (!), befizetem a gépjármű fenntartás vonzatait, majd használom a gépjárművet!
Az adókat, járulékokat ha karod (!), ha NEM (!), VONJÁK, - amennyiben ez alól nem ment fel valamilyen törvény által leírt és adófizetőre érvényes körülmény!
Ha innen sem világos, hogy miről van szó, akkor kezd elölről a tanulmányaidat az általános iskola első osztályától!
És ha én akarok vezetni, de nem megyek át a vizsgán?
Miért kötöd össze az adót a választójoggal, ennyi erővel vagyoni cenzusról is beszélhetnél, aki többet adózik annak erősebb szavazata is legyen...
Én ezt elvettem, egyáltalán nem kapcsolom össze a kettőt. Képzeld régen az fizetett adót akinek semmilyen politikai joga nem volt és az nem fizetett akinek volt... Nem feltétlen kell összefüggenie az adónak a politikai jogokkal, a te gondolatod ez, meg sok más emberré persze, de nem kizárólagos érvényű igazság... Nyilván az én filozófiám sem.
a speciális tudományterületek felemlegetésével arra próbáltam utalni, amit te is mondtál, hogy ezeket kevesen tanulják. Pl. a vezetőink sem, elavult műveltséggel vezetnek bennünket.
Ideológiák: ez vicces, a jelen, főáramú tudományágakra is jellemző valamilyen világlátás. Pont ezt mondom, hogy hiába tudja valaki a főáramú közgazdaságtan alapjait, az lótúró, elavult fos. Ha az alapján dönt, akkor rossz döntést hoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!