Támogatnátok a műveltségi cenzus bevezetését?
Én nem iskolához kötném, inkább valami teszthez, vagy vizsgához, ami alapvető ismereteket kérne számon főleg történelmi (leginkább a 20. század), jogi (demokrácia fogalma egyáltalán, emberi jogok, az ország alapvető intézményei, EU-s ismeretek) , közgazdasági témakörök mentén.
A teszt pedig kompetencia jellegű lenne, nem fogalom, évszám magolós.
A vizsga olyan lenne mint mondjuk a kresz vizsga (csak ingyenes), ha átmész rajta szavazhatsz, akár örökké, vagy csak nagyon ritkán felülvizsgálva, ha nem sikerül a teszt, bármikor újra lehet próbálni.
Ti támogatnátok?
Nem. Én azt támogatnám, ha az állandóan diszkriminatív okokat fáradhatatlanul kutató "agyasokat" lehetne kizárni a szavazásból!
B opció: minden diszkriminált ember adóját zsebből befizeted határidőre az utolsó buznyákig!
Írtam, - de látom, neked meg alapvető szövegértelmezési problémáid is vannak - a fene nagy "igényességed" mögött!
Fizeted a kieső adókat és tied a biznisz!
Sajnos ez nem úgy van, mint ahogyan a buksidban megfogant!
Vagy adókat se szedjenek a kirekesztett emberektől vagy legyen szükség rájuk adókkal és szerényebb képességekkel!
Olyan könnyedén vagytok képesek bárkit - a saját agyrémeitekre épített "szisztéma" szerint - diszkriminálni, de a kárt, amit ezzel okoztok, azt nem vagytok hajlandóak átlátni!
Sajnos az a helyzet, hogy amennyiben szüksége van a szerényebb képességű emberek adóira is egy államnak, akkor nem teheti meg, hogy diszkriminálja ezeket az embereket - egy működőképes választási rendszerben.
Az meg senkit nem érdekel, hogy az ilyen agyamentek meg milyen hülyeségeket hordanak össze - "érvként", - mert a szerényebb képességű emberek is hozzájárulnak mindenhez a befizetéseikkel, ami (nem) történik ebben az országban! Te meg el vagy a kicsi buborékodban anélkül is, hogy másokat megalázol!
Egyetlen egy ok miatt nincsennek diszkriminálva, azért mert ők nyerik a választásokat... Ennek pedig nem így kéne lenni.
Nem alázom őket, nekik is jobb lenne ha kimaradnának a választásokból, a polgárosodott réteg nem visel el, nem bocsát meg annyit mint a csőcselék, jobban át lát a szitán, jobban érvényesíti akaratát, érdekeit, nem lehet megvenni őket olyan könnyen sem üres szavakkal, populista dumákkal, sem pár forinttal.
A te logikáddal, ha én nem tudom lerakni a kresz vizsgát és emiatt nem vezethetek az is milyen diszkriminativ, önző dolog nem? Nem tehetek róla, hogy nincs rá képességem...
Mégis minden józan ember így látja szerintem helyesnek, aki nem tud levizsgázni az nem vezet, nem veszélyeztet másokat a forgalomban, na én ugyanezt várnám el a politika terén is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!