Támogatnátok a "Hölgyem" "Uram" és egyéb megkülönböztető megszólítások helyett a "Személy" megszólítás bevezetését?
Figyelt kérdés
Pl. "Jó napot, Személy!" "Minden rendben, Személy?"
Ezzel megszűnne a gond a transzneműek megszólítása körül, ráadásul ha a jövőben lesznek mondjuk emberi intelligenciára felhúzott kutyák, majmok, mesterséges intelligenciák és robotok, vagy akár addigra találkozunk értelmes UFÓ-kkal, őket is meg lehet majd szólítani így.
A "személy" egyszerűen az jelentené, hogy egy szapiens, azaz legalább emberi intelligenciával rendelkező lénnyel van dolgunk.
2022. jún. 21. 22:29
2/14 anonim válasza:
Mi vagyok én, egy kib@szott robot, akiből kihagyták az arcfelismerőt? Ne szórakozzunk már... Akinek nem tetszik, hogy értelmes emberként szólítom meg, az kérjen annyit, hogy tegezzem és kész.
3/14 KTP 3.0 válasza:
Na bazdmeg ez kéne még csak. Épp elég nyugaton is, ide nem kérjük köszönjük.
4/14 anonim válasza:
Az holtbiztos, hogy én maradok a Hölgyem/Uram megszólításnál.
Te meg úgy szólítod meg, ahogy akarod, kérdező, felőlem akár elvtárs vagy bajtárs is lehet.
5/14 anonim válasza:
Eddig nem használtam, mostantól csak így fogok megszólítást írni!
6/14 anonim válasza:
Víg napot Polgár! 😁
Szerintem tök jó a mostani megszólítás. Akinek nem tetszik, az majd szól hogy őt karfiolnak vagy egyébnek kell szólítani.
7/14 anonim válasza:
Nálad elmentek otthonról. Vagy túl sok volt a marizsann vagy a vodka.
8/14 anonim válasza:
Akkor nem engedjük át a helyet, mert ugye a pozitív diszkrimináció is rossz
9/14 anonim válasza:
Nem, mert nem vagyok agymosott libbant.
10/14 anonim válasza:
Ebben a formában nem, de sok helyen van nemfüggetlen megszólítás. Már fel sem tűnik, hogy azt mondják, hogy Kedves Utasaink, Kedves Nézőink, Hallgatóink, stb. Kb mindenhol lehet hasonlót mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!