Támogatnád a svájci frank bevezetését Magyarországon?
Köztudott tény, hogy az eurót Soros György találta ki.
Azt is elmagyarázták nekem fideszesek, hogy a forint mögött nagyon komoly aranyfedezet van míg az euró mögött 0 fedezet van. Így bármilyen válság esetén az euró azonnal bedőlne míg a forint sziklaszilárdan állna.
Na de mi a helyzet a svájci frankkal?
Nekem teljesen mindegy mi, de ne a világ második leginstabilabb valutája (a forintnál csak az argentín peso az instabilabb jelenleg)
Én nem támogatok semmi olyasmit, ami irreális.
Az pedig teljesen irreális, hogy Svájc azt mondja, hogy jól, van Magyarország, húzzátok le a frankunkat!
Tényleg nem kell elninni mindent, amit a Fidesz mond, legyen szó az aranyfedezetről, vagy a devizatartalékról. Ha így lenne, akkor sziklaszilárd, értékálló lenne a forint, közben baromira nem az.
A világgazdasági válság idején pont azért kellett felvenni egy rakás devizahitelt készenléti hitelállományba, hogy elejét vegyék a devizaspekulációnak. Nagy aranyfelvásárlás azóta se történt.
Egyébként pont a napokban volt egy dokumentumfilm, hogy tök nyomonkövethetetlen, hogy melyik államnak mennyi aranytartaléka van, mert nincs átlátható, független leltározás, így azt kamuznak, amit akarnak.
Van olyan, hogy azt mondják, hogy kölcsönzik egy cégnek az aranyat, aztán közben az meg eladja újrafinomítva ékszernek.
Tehát majd hiszem, ha látom. Bár Orbánnak még akkor se nagyon, ha látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!