Támogatnád hogy svájci indexálás szerint emeljék a nyugdíjakat?
Gyengébbek kedvéért:
DK, MSZP, Párbeszéd, Momentum, Jobbik, LMP fog Egységben Magyarországért néven indulni a választásokon.
Jelenleg infláció követő emelés van, a svájci indexálás fele-fele arányban veszi figyelembe az inflációt és a nettó keresetek alakulását. (2011-2020 között 44%-ot nőtt az átlagnyugdíj így hogy infláció követés volt, ha svájci indexálás lett volna akkor meg kb. 67%-ot nőtt volna. 150 ezer volt vs. 173 ezer lett volna. Ugyanakkor azt hozzá lehet tenni, hogy 15-16-ig mivel nem nőttek annyira az átlagkeresetek az inflációkövetés miatt a nyugdíjasok jobban jártak mintha svájci indexálás lett volna és csak azóta buknak ezen)
Kedves "MANYUP-osok".
Én 2007-ben mentem nyugdíjba. Nejemmel együtt kezdetektől fizettem a magyupot.
Egy összegben kaptam meg a befizetett összeg nagyjából a FELÉT.
Egy mai is közismert biztosítótól reklamációmra nagyjából a válasz:
A korábban felszámolt jogelőd biztosítótól kapott dokumentáció szerint ennyi jár. Slusz.
Pár éve Miamiban jártam. A reptéren egy 80 év körüli magas jól öltözött férfi sepregetett.
A többi takarító személyzet kreol volt.
Rákérdeztem ottani ismerősömre, hogy is van ez?
Válasz:
Két eset lehetséges:
-vagy aktív korában nem godnolt arra, hogy mi lesz, ha megöregszik;
-vagy csődbe ment a nyugdíjpénztára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!