Valahogy soha egy szó nem esik a "női önrendelkezés" meg a sejcsomózás közepette arról, hogy az apukának bizony egy kanyi beleszólása nincs a törvény szerint a saját gyereke sorsába, erről csakis a nő dönthet - nagy itt a patriarchátus meg a férfielnyomás.
Ki mit gondol, legyen beleszólása az apukának abba, hogy éljen vagy haljon a gyereke, vagy ez továbbra is az érzelmileg adott pillanatban jó eséllyel rendkívül instabil, komoly döntést hozni közel képtelen nőé legyen?
130mit fizessen apuka? Milyen testi kár? Az abortusz szted nem okoz testi kárt, azon kívül hogy megszülethetett volna egy élet, amelyiket az egyik fél biztosan akarta?
Amit mondasz az pedig gyakori: a ff lemond az apaságról. A nő is le tud mondani az anyaságról.
2022. júl. 1. 16:20
132/143 anonim válasza:
De a férfi nem esik ki a munkából miatta. A férfi nem jár vizsgálatokra. A férfit nem sujtja a reggeli rosszullét. A férfinak nem borul fel a hormonháztartása. A férfi nem lehet veszélyeztetett terhes. A férfi szerveit nem nyomja össze a magzat. A férfi mellei nem ereszkednek meg. A férfi bőre nem nyúlik ki. A férfinak nem lesz terhességi cukorbetegsége. A férfi lábai nem fognak bedagadni. A férfi nem fog vajúdni akar 60-70 órákat. A férfi nemi szerve nem fog szétszakadni. A férfinek nem lesz gátsebe. A férfi alfelét nem varratok fogják összetartani. Vagy a férfinak nem fogjak felmetszeni a hasát. A férfi nem fog hetekig még vérezni. Ezért jár a kompenzáció.
2022. júl. 1. 16:35
133/143 anonim válasza:
132-es induljunk az alapoktol: az a fel aki NEM akart gyereket, miert nem védekezett???
2022. júl. 1. 16:38
134/143 anonim válasza:
Tehát akkor akár az életét kockáztatni mintegy “bünti”? Én arra reagáltam, hogy legyen-e az apának beleszólása. Persze. De vannak feltételek, amiket szerintem automatikusan fel kellene ajánlani. Az én ötletem ez volt. Szerintem ez így lenne fair. Így lesz szava az apának is, és az anya sem egy bioinkubátor ilyen esetben
Bár jobban belegondolva az egész értelmetlen. Hogy bizonyítják az első trimeszterben, hogy valóban az adott férfi az apa? A nőnek elég annyit mondania, hogy volt egy kalandja, nem tudja a nevét, és el akarja vetetni. DNS teszt az ilyen korai terhességnél nagy kockázati tényező a vetélésre, az invaziv jellege miatt. Szóval?
2022. júl. 1. 16:43
135/143 anonim válasza:
Ismétlem magam: az a fél aki NEM akart gyereket, miért nem védezett? Ez az alap.
2022. júl. 1. 16:46
136/143 anonim válasza:
Nincs 100%os módszer. És vannak aljas emberek. Akik hazudnak (akár kapcsolatban is). Lehet hogy nem feltételeznéd a vőlegényedről, akivel 3 éve jártok, hogy menet közben leveszi a gumit, és te nem veszed észre. Vagy a 3 éve együtt élő barátnődről, hogy múlt hónapban abbahagyta a fogamzásgátlót, pedig 10 éve szedi, és “elfelejtette megemlíteni”.
2022. júl. 1. 16:51
137/143 anonim válasza:
A hisztire tekintve, kapják meg ezt a jogot, gumicsontként, legalább elhallgatnak. Úgyis kivitelezhetetlen dolog ez gyakorlatban.
2022. júl. 1. 16:59
138/143 anonim válasza:
#136: Mint ahogy vannak aljas nők is, akik mondjuk azt hazudják, hogy szedik a tablettát, aztán teherbe esnek, az apa nem szólhat bele, hogy megtartsák-e gyereket, utána viszont kötelezően fizetheti 20 évig a gyerektartást. Éljen a feminizmus...
2022. júl. 1. 18:19
139/143 anonim válasza:
#138 az megvan ugye, hogy 136 is leírta ugyanazt amit te? :D de mindegy a lényeg, hogy a feminizmust lehessen fikázni
2022. júl. 1. 18:26
140/143 anonim válasza:
#138 igen, ahogy aljas férfiak is vannak. Azt a részt valahogy elegánsan átugrottad.
Erről jut eszembe. Akik mondjuk félredugnak a terhes nőjük mellett, és nemi betegségeket visznek haza. A kismama elkapja, és veszélyben a baba. Akkor apukát ilyenkor gyermek veszélyeztetése miatt le lehet csukatni? 🤔
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!