Ennek a gabonapehely adónak most pontosan mi értelme is lesz?
Most totál nem értem az egészet. Minek ez az új adó a gabonapehelyre?
Megnéztem az összetevőit, semmi káros nincs benne.
#10 úgy, hogy pl az egészséges kaják adótartalmát kellene csökkenteni.
Például semmilyen kedvezményt nem kellene kapnia a pálinka nevű alja kábszernek, viszont a zöldségeknek, gyümölcsöknek igen.
Támogatni kellene a sportolást. Nem, a látványsport, csak a TV előtt, vagy stadionban való chips zabálást, és sör vedelést segíti elő...
#21 Milyen kedvezmény van a pálinkán szerinted? A pálinka alapvetően jövedéki adó köteles termék, mivel alkohol, így nem kevesebb, hanem sokkal több adó van rajta mint máson.
Az adócsökkentéssel nem fog csökkenni a termék ára, ezt láthattad már az elmúlt években.
"A sertéshús ára csak 0,7 százalékkal csökkent az áfacsökkentés után, a baromfihúsok ára nagyobb mértékben csökkent, a 2017-es madárinfluenza és az emiatt visszaeső baromfivágások miatt ez megfordult. A tej sem lett olcsóbb, de az újlakások piacán sem volt kimutatható átlagárcsökkenés, miután ideiglenesen 5 százalékra csökkentették a forgalmi adót."
Ettől még szükséges lenne a zöldségek és gyümölcsök ÁFA csökkentése, de árcsökkenést ne várj tőle!
Amit felsorolsz mind gazdasági megfontolások. Adópolitikáról beszélünk és gazdaságról. Persze rá van aggatva valami ideológiai magyarázat, de a fő cél az adóbevétel növelése.
Szerintem naivitás azt gondolni hogy itt bármilyen valós nevelő célzat lenne.
#23 "Szerintem naivitás azt gondolni hogy itt bármilyen valós nevelő célzat lenne."
Akkor ezt vallod az uniós döntésekről, tervekről is amik az energiapolitikával, környezetvédelemmel kapcsolatos adókivetésekről szólnak?
#27 A gluténnek nincsenek ilyen hatásai amiket leírtál. Az maga a gabona lényege. Mintha azt mondanád hogy a búza, rozs, zab és árpa fogyasztása az emberiség több ezer éves történelme során teljesen elhibázott volt és valójában már sok ezer éve ki kellett volna haljunk, amióta a bogyógyűjtésről meg vadászatról áttértünk a gabona termesztésére és evésére.
Kevered a dolgot azzal, hogy erre a fehérjére is sajnos sokan érzékenyek, nem tudják feldolgozni vagy éppen a szervezet ad rá téves immunválaszt, mint ahogy sokan a tejet sem képesek fogyasztani, vagy éppen a dióféléket.
A glutén - azaz a gabona - nem okoz sem rákot, sem cukorbetegséget, és nem ez okozza az elhízást sem.
"A glután egészségre káros"
Ehhez azért jó lenne egy hivatkozás, mert így csak egy ödaböffentett vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!