Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Én nem értem a Magyarország...

Én nem értem a Magyarország Miniszterelnökét, hogy tudja-tudta ennyire lerombolni Magyarország külpolitikai el ismerését?

Figyelt kérdés

Lengyel-magyar kettős állampolgár vagyok, de vannak litván és orosz felmenőim is.

Megdöbbentő látni, hogy 12 év agymosás után, nem Putyintól félünk, hanem a nem létező migránsoktól és LMBTQI-tól.

Én sok mindent láttam, például, Wrocławban is éltem egy hosszabb időt, és láttam, hogy ott az élő belorusz vendégmunkások, és menekültek rendszeresen tüntettek, a demokratikus Fehéroroszországért, a Fehér-Piros-Fehér zászlójukkal. Akkor az ukránok mellett is kiálltak ugyanúgy ezek a tüntetők.

Mit is csinált Putyin ez ellenlábásaival? Volt egy Kadirov ellen nyomozó oknyomozó tényfeltáró újságírónő Anna Politovszkaja és bár többször kíséreltek meg ellene merényletet, végül a társasháza liftjében ölték meg. Aztán a volt Londonban élő Ex-kgb-s Alexandr Litvinyenko kezdett nyomozásba, hogy feltárja az Anna P. gyilkosság ügyét, őt megmérgezték Polóniummal, ami roppant drága mulatság volt, később belehalt a sugárfertőzésbe...

Vagy ott volt a Borisz Nyemcovot, őt is csecsen bérgyilkosokkal ölették meg, és környezetvédelmi aktivista volt, de mivel potenciális riválisa volt Putyinnak, így el kellett tenni láb alól..

Most meg Navalnijt akarták megmérgezni, ami miatt nem tudott megjelenni a tárgyalásán, majd mikor túlélte, akkor jól bebörtönzik? Ezért imádják a magyarok Putyint?

A lengyelek és litvánok alaposan ismerik a magyarok történelmét, és ismerik, hogy a szabadságunkért gyakran harcoltunk, lásd a Rákóczi-féle felkelést, 48-as forradalmat, 49-es Szabadságharcot 56-os forradalom és szabadságharcot.. voltak közös uralkodóink Nagy Lajos személyében aki egyszerre volt lengyel és magyar király, vagy Báthory István aki Erdély Fejedelme volt, Lengyelország Királya és Litvánia Nagyfejedelme. Gondolom a külföldön élő azt is hallották, mikor utcai harcosnak, meg fülke forradalmárnak titulálta magát Orbán, most meg megdöbbenve figyelik, hogy ez a harcias Orbán, meg becsicskul Putyinnak, és nem bírják követni a magyar miniszterelnök logikáját...

Bár lehet Orbán azt követi, amit Szálasi követett, és végül ez lett az akkori Magyar Királyság veszte, hogy kiugrás helyett, utolsó szövetségese maradt Hitlernek Magyarország...

2022. jún. 21. 02:14
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%

A keleti blokkban az olajválság ellenére is alacsonyak maradtak az energiahordozó-árak, ezért lehetett gazdaságos visszaszorítani a kötöttpályás közlekedést.

A világ összes gazdasága hitelekre épül, a Kádár alatt felhalmozott államadósság töredéke volt a későbbieknek.

2022. jún. 21. 13:27
 32/40 anonim ***** válasza:
12%
#28 A ti fajtátoknak minden áldozatmentalitás. Szerintetek a romániai magyarellenes pogromok vagy a benes dekrétumok is helyesek, mindegy, csak kussoljanak és nyalják tovább az elnyomóik seggét a magyarok.
2022. jún. 21. 13:30
 33/40 anonim ***** válasza:
78%

"#28 A ti fajtátoknak minden áldozatmentalitás."

Egyszerűen megöli a néplelket az, ha folyamatosan háborúzni kell és áldozatnak hinni magunkat. Amit más államok jogi vitának élnek meg, addig azt mi személyes támadásnak.

"Szerintetek a romániai magyarellenes pogromok vagy a benes dekrétumok is helyesek, mindegy, csak kussoljanak és nyalják tovább az elnyomóik seggét a magyarok."

Az, hogy a lepkefingtól is áldozatnak érzitek magatokat, még nem jelenti azt, hogy úgy gondolom nincs baj máshol. És az, hogy a külhoni magyarok éppen milyen helyzetben vannak, annak sok köze volt a kormánynak is. Veled ellentétben én kerültem már aktív kapcsolatban külhoni érdekképviseleti és jogvédelmi szerveződésekkel és az a tapasztalat, hogy a helyi fideszkrónikás megpénzelésén kívül semmilyen komoly kiállást nem csinál a kormány. Szlovákiában még annyit sem, mert hát "visegrádi 4-es tagja, azt meg kell óvni".

A külhoni magyarokért épp annyira áll ki a kormány (és ti is, elvégre csak fotelhuszárkodtok és évente egyszer gyűlölködtök a békemeneten), mint amennyire a keresztényüldözés ellen is kiáll Kínában: sehogy.

2022. jún. 21. 13:43
 34/40 anonim ***** válasza:
19%

Max. olyan külhoni "érdekképviselettel" kerültél te kapcsolatba, ahol a román/szlovák seggek nyalását tartják jogvédelemnek. Persze, nagyon kiálltok a külhoni magyarok mellett, mentek közösen ünnepelni a magyarság tragédiáin meg meghunyászkodni. Ahhoz képest a kormány amit csinál az kész szabadságharc. Nincs neked fogalmad semmiről. De a határon túliak szavazatai is beszédesek, az a fránya valóság mindig keresztbe tesz nektek.

Egyébként valóban, a kormány még sokkal jobban kiállhatna a határon túliakért vagy a keresztényekért, de még így is nagyságrendekkel többet tesznek, mint ti bármikor.

2022. jún. 21. 14:01
 35/40 anonim ***** válasza:
68%

"Ahhoz képest a kormány amit csinál az kész szabadságharc."

Miért, mit csinál? Mi az, hogy "nagyságrendekkel" többet tesznek? Tudsz is konkrétumot mondani?

2022. jún. 21. 14:03
 36/40 anonim ***** válasza:
100%

Igen, rengeteg támogatást nyújt a kormány a határon túli kulturális és oktatási intézményeknek, közösségeknek. Eszközvásárlással, felújításokkal. De sérelmekkel is fordulhatnak a magyar kormányhoz.

Konkrétumok:

A marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium újranyittatása, amit most a bocskoros testvéreid hitszegő módon megint bezárattak.

Határon túli gyerekek üdültetése, csonkaországi és határon túli iskolák közötti kapcsolattartás elősegítése.

Az olyan szervezetek, mint a Rákóczi Szövetség támogatása.

Gazdasági támogatás, amely miatt a románok hisztiztek is.

Sorolhatnám.

2022. jún. 21. 14:24
 37/40 anonim ***** válasza:
68%

"Sorolhatnám"

Kérlek folytasd, de ne olyan dolgokkal, amik csak ingyen pénzek odaajándékozásáról szólnak. Jogvédelem, érdekképviselet, valami, amihez nem a végtelen magyar költségvetés kell, amiből bárki tud osztogatni szavazatért cserébe, hanem kiállás, tárgyaláskészség, valami tartós eredmény. Mi értelme van például a marosvásárhelyi giminek, ha a kormány nem tud és nem akar értelmesen kiállni azért, hogy ne is zárják be? Én ilyen dolgokra gondoltam, nem pénzosztogatásra.

2022. jún. 21. 14:36
 38/40 anonim ***** válasza:

Mert hogy álljon ki? A gimi esetében vétót cseréltek iskolára, majd az egyezséget a románok megszegték. A románok simán lábbal tiporják a nemzetközi szerződéseket is, pl. amikor Szijjártó bekérette a román nagykövetet, az rá se bagózott, pedig kötelessége lett volna megjelenni. Innentől román belügy, a magyar kormány csak annyit tehet, hogy helyi magyar szervezeteket finanszíroz, vagy háborút indít. Ukrajna esetében is ment a vétó, aminek az lett az eredménye, hogy az EU tagsági feltételekhez hozzárakták a magyar követeléseket is, de itt is kérdéses a hosszútávú siker.

A szerbekkel viszont egyenlőre sikeresnek tűnik a diplomácia, magyarverésekről sem hallottam mostanság. A nemzeti régiós ügyet is felkarolta a kormány.

2022. jún. 21. 15:53
 39/40 anonim ***** válasza:
90%

Most megy a lepontozás, pedig pont azt hozta ki a válaszoló, amiről az elején is beszéltem. A magyar kormány nem tud (de a szlovákiai magyarok esetében amúgy nem is akar) érdekérvényesíteni külhoni magyarokért. Pénzt tud osztogatni, de attól nem változik semmi, sőt, olykor csak ront a helyzeten, hisz beleavatkozunk más országok belügyeibe (ahogy azt mi is mindig számonkérjük másokon).

"A szerbekkel viszont egyenlőre sikeresnek tűnik a diplomácia, magyarverésekről sem hallottam mostanság. A nemzeti régiós ügyet is felkarolta a kormány."

Fair enough, a szerbek esetében én is úgy látom, hogy alakulgatnak a dolgok. Sokat segít, hogy nem EU-s tagok, nem is valami más tömörülés tagjai pl. V4-ek és hasonlók.

Saját tapasztalataim alapján, amit főleg Szlovákiában szereztem, arra jutottam, hogy a kormány egyáltalán nincs azon az állásponton, hogy valós segítséget adjon a külhoniaknak. Sérelempolitika zajlik, ahol a fidesznek kifejezetten érdeke fenntartani és nem megszüntetni a külhoniakkal szembeni sérelmeket. Sokkal nagyobb politikai haszon van abból, hogy ímmel-ámmal adunk, pl. finanszírozunk néhány templomfelújítást, vagy ösztöndíjat, közben minden más negatívumot úgy tüntetünk fel, hogy "próbálkozunk, próbálkozunk, de nem rajtunk múlik a dolog, hanem azon a rohadt szlovák/román/ukrán kormányon". És az emberek egészen addig nem realizálják, hogy ez csak egy kitartott kifogás, amíg arcon nem csapja őket a valóság. Engem akkor ütött arcba, mikor valami új államtitkár helyettes került a Nemzetpolitikai Államtitkárságba, azt mondtuk, hogy oké, próbáljunk meg beszélni vele és az lett a vége, hogy virágnyelven közölte: "Szuper amit csináltok, de annyira ne erőltessük ezt a dolgot, mert most a V4-ek kapcsolat fontosabb"...

Szóval kívánom neked és mindenki másnak is, hogy legyen igazatok, de a helyetekben sokkal közelebbről megvizsgálnám, hogy ami most külhoni magyarok támogatása címén zajlik, az elvi elköteleződés és valós segítség-e, vagy csak szavazatvásárlás néhány extra lépéssel.

2022. jún. 21. 16:22
 40/40 A kérdező kommentje:
Mégis Szlovákiban pl az ottani Fidesz-hez köthető magyar párt majd újbóli pártszövetség béka segge alatt van, pedig régebben a Magyar Koalíció Pártja több 10%-ot is elért 2002 és 2006-os parlamenti választásokon, Aztán volt a MOST-Híd 2010-ben 9,33%, majd 2012-ben 8,67%, majd 2016-ban 7,33%-ot ért el, és 2020-ban egyetlen egy magyar párt se jutott be a szlovák parlamentbe, ráadásul ezek a magyar pártok nem érték el a Benes-dekrétumok megszűntetését sem, de Bős-nagymaros ügyében se értek el semmit a magyarok...
2022. jún. 21. 16:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!