Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem úgy volt, hogy a légitársa...

Nem úgy volt, hogy a légitársaságok nem terhelik rá a 3900 Ft / fő “extraprofit” adót az utasokra?

Figyelt kérdés

Így pl az eddigi 12 ezer ft helyett közel 20 ezerbe fog fájni egy retúrjegy Prágába. Pedig a Miniszterelnök Úr azt mondta egy hete, hogy simán kifizetik ezt az adót az extraprofitjukból és így nem terhelik rá az utasokra!

Ez akkor azt jelenti, hogy Orbán Viktor Miniszterelnök Úr egy ordas nagyot hazudott a magyar emberek képébe? Teljesen átverve érzem magam.

2022. jún. 9. 20:10
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:
3%

61.vagyok

Na, két hülye már lepontozott, mert gőzük sincs, hogy mi van a jogszabályban, de azért meg vannak sértődve.

2022. jún. 11. 14:04
 62/67 A kérdező kommentje:
61es, érdekesen hangzik az elméleted, kifejtenéd?
2022. jún. 11. 19:59
 63/67 anonim ***** válasza:
9%

60#

A gyakorlatban egyértelműen igaza van. Mikor fog pl. egy átlagembert orvos figyelni egész nap?

63#

"A válaszok sajnos lehangoló képet festenek a magyar társadalom állapotáról"

Epic fail gyk alapján bármit következtetni, tovább nem is olvasom.

"D-d-de én csak trollkodtam nénik és bácsik ne tessék komolyan venni"

2022. jún. 11. 20:19
 64/67 anonim ***** válasza:
77%

“ Sőt nekünk kell értük dolgozni, és nem fordítva. Ilyen mentalitással soha az életben nem lesz ebből az országból semmi, ”

El kell, hogy keserítselek. Mindenhol így van. A demokrácia köntösébe bújtatva bármit megtehetnek veled. Igen, pl. németeknél is. Ott is te fizetsz, azért, hogy ferkelnéninek a nyugdíja 5* annyi legyen mint a fizetésed, már ha mérnök vagy.

Meg hogy a befizetett pénzedet tolják törököknek, ukrajnába meg mindenhová, most meg hogy megnövekedett a fűtésköltség, pont ma olvastam, hogy hát nagyon sajnáljuk, üres a kassza. Az ígért egyszeri 300 eurót megkapják a kisnyugdíjasok, de több nem igen lesz nekik.

2022. jún. 11. 20:45
 65/67 anonim ***** válasza:
30%

64.

Az adót a repülőtéri földi szolgáltatást biztosítókra vetették ki. Ők ezért, az áraikba beépítve többet számláznak a légitársaságoknak. A légitársaságnál ez egy költség(emelkedés) a sok közül, nem pedig a fideszmaffia nevezetes extraprofit adója. Úgyhogy jó reggelt kívánok. 66 hozzászólás után még mindig csak nagyjából én meg a Ryanair tudja helyesen.

2022. jún. 11. 21:03
 66/67 A kérdező kommentje:

65, és ennek szerinted van bármi jelentősége, hogy közvetlenül a ryanair-re vagy a “ földi kiszolgálást végző gazdálkodó szervezet”-re vetik ki az adót, ha a végén úgyis nekünk kell megfizetni?

“ A légitársaságnál ez egy költség(emelkedés) a sok közül, nem pedig a fideszmaffia nevezetes extraprofit adója.”

Ezt meg remélem nem gondoltad komolyan. Szerinted egy 8000 ft-os jegyből simán ki lehet gazdálkodni a 3900 ft-os sarcot, mert “egy a sok közül”? Megsúgom, így is masszívan veszteséges minden légitársaság a covid miatt, nemhogy a jegyár felét kitevő bevételt eltudja engedni csakúgy az államnak..

A mondat 2. felét meg nem értem. Nem a fidesz kormány vezette be? Nem a hivatalos megnevezése is “extraprofit adó”?

2022. jún. 11. 22:23
 67/67 anonim ***** válasza:
72%

66.

Igen, van, jelen esetben nagyon is sok. Pontosan azért, mert a fideszmaffia folyamatosan azt hangoztatja, hogy azoknak lesz dádá, akik első kézből, mint az adózás alanya hárítják rögtön a végfogyasztóra. Olyat nem mond, hogy másod-harmad kézből nem lehetne, mert akkor kb a szolgáltatók és kereskedők 90%-ának lenne dádá, beleértve az összes egyéni vállalkozót és kkv-t, vagyis a Zembereket is.

"a végén úgyis nekünk kell megfizetni" Hát pont ez az. A sok fideszes agyhalott azt hiszi, hogy akkor nem fogja semmilyen módon megfizetni, ha látványosan megtiltják az áthárítást 1:1-ben, holott természetesen mindenki be fogja építeni az árakba MÁSHOL, beleértve az összes bankot, biztosítót stb. A Ryanarnál a helyzet csupán annyiban más, hogy neki egyrészt volt vér a pucájában kijelenteni, hogy nesztek, ez pontosan azért van, mert évközben benyögték ezt az extra adót, másrészt azért merte ezt nagydobra verni, mert - ahogy fentebb is fejtegettem, - a légitársaságok NEM tartoznak a közvetlenül adóztatottak körébe, hányszor mondjam még.

2022. jún. 12. 00:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!