Négynapos munkahét, mi a véleményetek?
ket evig heti harom napot dolgoztam (igaz, en 60%-os fizetesert)
A kevesebb penzt megereztem ugyan, de soha kiegyensulyozottab nem voltam. Sok idot toltottunk egyutt parommal, sokat kirandultunk, turaztunk, volt idom fozocskezni, a kertben dolgozni.
Most ismet 5 napot dolgozok, tobb penzert ugyan, de sokkal stresszesebb vagyok.
Érdekes dolog ez. Eleve csak ott van jogosultsága, ahol nehezen számszerűsíthető az eredmény. Ugye az egész alapelve az, hogyha az irodista csak heti 4 napban dolgozik, akkor is ugyanannyi feladatot el tud látni, sőt motiváltabb lesz, ezért akár többet is.
Aki dolgozott már irodában az tudja, hogy ennek van realitása...
Tehát nem kell újabb embert felvenni, hogy a munka el legyen végezve.
A Telekom pl pont ilyen jellegű cég szerintem.
De mi van a többiekkel? Egy bolt heti 7 nap van nyitva, egy étterem szintén. Egy gyárban folyik a termelés, egy iskolában tanítás. Ha csökken 20%-al a munkaidő, akkor oda 25%-al több embert kell felvenni, hogy mindig legyen ott ember. Szóval nem látom, hogy lehetne ezt általánosan megvalósítani.
Egyébként meg nem szocializmus van már, ha van olyan cég, ami úgy érzi, hogy jobb, ha a dolgozói csak heti 4 napot dolgoznak, akkor hajrá, csinálja.
Na persze, majd 3 nap múlva mennek ki a csőtörést megszüntetni.😂
Temetni is csak 3 nap múlva fognak.
Most megnéztem, a fizetés marad.
Kár, hogy nem érint, itthon dolgozom, én magamat hajtom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!