Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád, hogy a transznemű...

Támogatnád, hogy a transznemű emberek jogilag nemet és nevet válthassanak, ha rendelkeznek ezt igazoló pszichiátriai és szakpszichológusi szakvéleményekkel?

Figyelt kérdés

Jogilag nem- és névváltás alatt azt értem, hogy a hivatalos irataikban megváltoznak ezek az adatok, viszont műtét, orvosi beavatkozás nem történik.

// Egyébként ez 2020 előtt Magyarországon lehetséges volt

#transznemű #jogi nemváltás #33-mas salátatörvény
2022. jún. 6. 12:44
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
16%
Nem, mert vissza lehet vele élni. Pl. más nyugdíjszabályok vonatkoznak nőkre és férfiakra, valamint bemehetnének férfiak női öltözőbe stb.
2022. jún. 6. 23:08
 22/24 A kérdező kommentje:
#21 Azoknak az embereknek, akik képesek megszerezni a szakvéleményeket általában kisebb gondja is nagyobb annál, hogy kevesebb munka után kaphat nyugdíjat, vagy több után.
2022. jún. 7. 00:44
 23/24 anonim ***** válasza:
91%
Ja-ja... csak a nőket diszkriminálják sok szempontból, egy transz nőt is érhet diszkrimináció, pl nem egyenlő ma egy férfi és nő bérezése, plusz nem számolják be ha egy nő otthon gondoskodik a súlyosan fogyatékkkal élő gyerekéről, vagy beteg-idős szüleiről, vagy a gyerekeiről, én pl ezt is beleszámolnám a nyugdíjba, vagy valamiféle kiegészítő alapjövedelemmel honorálnám meg... sőt a férfiakat is, akik ezt bemerik vállalni, mert ritka... természetesen ezt úgy mondom, hogy láttam a szüleimet, hogy pl anyám szüleiről hogy gondoskodtak, úgy hogy mindketten teljes karriert futottak be, 4 gyermek mellett, plusz anyám értelmileg és testileg sérült bátyjáról is gondoskodtak... és azt hiszem ezt honorálni kellene...
2022. jún. 7. 09:26
 24/24 harminezer oxigén ***** válasza:
78%

Sziasztok!

Ezt mint transznemű írom nektek.

Nekem már nem kevés problémám volt az miatt mert nem cserélhetem le az okmányaimat.

A teljesség igénye nélkül: Buszon bérletellenőrzéskor az igazolványon lévő férfi név miatt az ellenőr hangosan b**ini, k**ögözni kezdett. Dohányboltban szintén már átéltem ezt. Egyszer a postán ajánlott levél átvételekor konkrétan okirat hamisítással vádoltak meg mert a külsőm eltér a személyimben lévő adatoktól.

Én még a törvényi tiltás előtt adtam be a kérvényemet, mégsem kaptam meg a nem- és névváltoztatást. 3 bírósági pert nyertem meg ezzel kapcsolatban. Két pszichiáter és egy klinikai szakpszichológus állította ki a szakvéleményeimet, most meg a kormányhivatal még igazságügyi szakértői vizsgálatra is kötelez hogy "el tudja bírálni" a kérelmem.

Ha valaki szerint ez nem probléma akkor nem tudom mi az.

Niki

2022. jún. 9. 06:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!