Támogatnád, hogy a transznemű emberek jogilag nemet és nevet válthassanak, ha rendelkeznek ezt igazoló pszichiátriai és szakpszichológusi szakvéleményekkel?
Jogilag nem- és névváltás alatt azt értem, hogy a hivatalos irataikban megváltoznak ezek az adatok, viszont műtét, orvosi beavatkozás nem történik.
// Egyébként ez 2020 előtt Magyarországon lehetséges volt
Sziasztok!
Ezt mint transznemű írom nektek.
Nekem már nem kevés problémám volt az miatt mert nem cserélhetem le az okmányaimat.
A teljesség igénye nélkül: Buszon bérletellenőrzéskor az igazolványon lévő férfi név miatt az ellenőr hangosan b**ini, k**ögözni kezdett. Dohányboltban szintén már átéltem ezt. Egyszer a postán ajánlott levél átvételekor konkrétan okirat hamisítással vádoltak meg mert a külsőm eltér a személyimben lévő adatoktól.
Én még a törvényi tiltás előtt adtam be a kérvényemet, mégsem kaptam meg a nem- és névváltoztatást. 3 bírósági pert nyertem meg ezzel kapcsolatban. Két pszichiáter és egy klinikai szakpszichológus állította ki a szakvéleményeimet, most meg a kormányhivatal még igazságügyi szakértői vizsgálatra is kötelez hogy "el tudja bírálni" a kérelmem.
Ha valaki szerint ez nem probléma akkor nem tudom mi az.
Niki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!