Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Konzervatív, jobboldali...

Konzervatív, jobboldali emberek miért ítélik el ennyire a tudatos gyerektelenséget?

Figyelt kérdés
Én nem vagyok baloldali vagy liberális, erősen jobboldalinak sem mondanám magam, nyitott vagyok a párbeszédre mindenkivel. Viszont azt figyeltem meg, hogy konzervatív körökben nagy divat fikázni az egyedülállókat és gyerektelenséget, mert az emberek többsége családban él. A kormánypropaganda is ezt hangsúlyozza, hogy "Magyarországon a gyermek az első". Ezzel amúgy semmi baj, de miért kell bántani azokat, akik nem így gondolják? Ki tudja milyen okok állnak a háttérben, lehet egészségügyi, pszichológiai és talán csak kisebb részben politikai természetűek. Amúgy kormánypárti oldalon is vannak normálisabb hangok is néha, hogy a gyermekvállalással kapcsolatos félelmeket nem szabad kinevetni, igazából jó példát kell mutatni, de a döntés mindenképp az egyéné.

2022. jún. 4. 14:39
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
32%
#18: Nem azt mondtam, hogy ha melegek nevelnek gyereket, az is meleg lesz, hanem azt, hogy rossz hatással lesz rájuk. Mint ahogy a melegpárok által nevelt gyerekek között több a depressziós, személiységzavaros. És hiába vered a melled, mert gyermekpszichológusok közül is sokan nem tartják jónak, hogy nem kap kétféle nemtől mintát a gyerek.
2022. jún. 4. 16:27
 22/49 anonim ***** válasza:
75%

20! például XY kromoszóma "nők"-nél. Mert van ilyen, hogy férfi genom, női fenotípus.

ui. amúgy kérdéshez hogy keveredett megint oda ez a téma? Lassan olyan lesz ez az LMBTQ téma a jobbereknek mint nyúlnak a d*gás, hogy folyton ezzel foglalkozik.

2022. jún. 4. 16:28
 23/49 anonim ***** válasza:
31%
#22: Azt ugye tudod, hogy ez borzalmasan ritka, és hogy a transzoknál általában semmi ilyesmi nincs?
2022. jún. 4. 16:30
 24/49 anonim ***** válasza:
100%

Attól, hogy valakinél előfordul a férfi genom, női fenotípus, még nem lesz automatikusan transznemű. Akkor mégis mitől veleszületett dolog ez?

2022. jún. 4. 16:32
 25/49 A kérdező kommentje:
Kicsit eltértünk a témától, de akik releváns választ adtak, azoknak köszönöm.
2022. jún. 4. 16:33
 26/49 anonim ***** válasza:
37%
23! Nézd biológiai okot kértél, adtam! további szép napot.
2022. jún. 4. 16:37
 27/49 anonim ***** válasza:
40%

20-as a kutatás egy lassú folyamat. Középiskolában a biológiának alapját sem tanítják meg sajnos.

Csak egy példát mondok. Minden ember embrióként kétneműként indul. Tehát mindkét nemiszerv alapvető struktúrája megtalálható. Ez 2 db cső. az egyikből a hímivarszerv, a másikből a női ivaszerv alakul ki. Az, hogy melyik cső degradálódik és melyik fejlődik tovább, azt pl hormonok határozzák meg. Tesztoszteron degradálja azt, amiből a női ivarszerv fejlődni és fejleszti azt, amiből a férfi nemiszerv fejlődik. Az ösztrogén meg fordítva van. Tudod, léteznek olyan emberek, akiknek mindkét nemiszerve kialakul. Ők a hermafroditák(interszexuálisok). Ilyenek is léteznek, bár nyilván nem lehet egy kellemes életük. Szoktak lenni ilyen úgymond hibák. Ez van.

De az, hogy valakinek pl világos a szeme, az is csak egy kib*szott hiba(mutáció). És egyébként ha össze akarjuk hasonlítani, hogy mi ártalmasabb az emberiségre. A melegség, vagy a kék szem. Akkora kék szem fog vezetni dobogósan. Miért? Azért, mert a melanin hiányzik a szemükből(azért lenne barna. Bőrben is ez a melanin van.), ezért az UV-t nem tudja úgy szűrni, mint egy barna szeműnek. Mi lesz ebből? DNS törések, aminek a következménye a mutáció. Méghozzá a daganat.

De egyébként vannak még ilyen érdekességek, hogy visszaütünk az őseinkre. Pl van olyan ember, akinek kinő a 13. bordája, mint a majmoknál. Vagy a nyaki csigolyából is kinőnek a bordák, mint a hüllőknek. Vagy hemipénisze(2 db pénisz)lesz, mint a hüllők egy jó részének. Csomó olyan alapvető dolog van, amihez az átlag ember nem ért, mivel nem tanították meg neki. Ilyen ez a melegséghez való hozzáállás is. Már 1500 állatfajnál megfigyelték a homoszexualitást. És találgatnak is, hogy miért van. Legelfogadottabb hipotézis az, hogy védik a vérszerinti rokonaikat. Mert ezt teszik. És valójában az embernél is így van valószínűleg, akit esetleg nem tagadnak ki, mert nem képes a beteg társadalmi torz felfogásokat elengedni. :D Egy ember is tudatalatt védené a vérszerinti rokonait. Meleg meg végképp, hiszen tudják azt tudatosan is és tudatalatt is, hogy nekik úgymond nem lehet gyerekük. Ezért még jobban védik a rokonaikat, mint mások. Ez szerinted nem hasznos? Szerintem de. Ezért sem veszik ki az evolúcuó során. Ami hasznos egy élőlénynek, az megmarad és nem szelektálódik ki evolúciósan. Ennyi az egész.

Mint minden tulajdonságot, úgy a melegséget is gének+környezet alakítja ki eltérő mértékekben. Úgy kell eképzelni, mint pl egy tüdőrákot. Minden embernek van egy bizonyos genetikai hajlama a tüdőrákra. A dohányzás, mint epigenetikai faktor(környezet), szépen megnöveli ezt a genetikai %-ot. Mondjuk tegyük fel, hogy vagyok én egy alapvető 70%-os genetikai hajlammal tüdőrákra. Hát ilyenkor 100% kimondható kb, hogy tüdőrákba fogok meghalni még úgy is, hogy nem dohányzom. Ellenben mondjuk egy olyan kőkemény dohányossal, akinek mondjuk egy alapvető genetikai hajlama mondjuk 10%. Ezt a dohányzást mondjuk megemeli 30%-ra. Hát itt meg kimondható az, hogy mégha szénné is szívja a tüdejét, akkor sem fog meghalni tüdőrákban. Nyilván ezt most kicsit lebutítottam, de érted remélem.

Mondhatni, hogy minden embernek van minden tulajdonságra hajlama. Ezalól a melegség sem kivétel. Csak ez valakinél vagy magasabb arányban fejeződik ki, vagy nem. Homoszexualitásra is már sok kutatást csinálnak. Eddig a legvalószínűbb az, hogy anyai X kromoszómához kötöttség a legvalószínűbbm, illetve emelett egy csomó más molekuláris folyamat lejátszódik+az epigenetikai hatások is ugyanúgy befolyásolják, mint ahogyan azt mondtam. Nagyon sok oka lehet, egyelőre nincs konkrétum, de semmiképp sem hátrány, meg szégyelni való dolog. Hanem egy mindig is létező jelenségről beszélünk, ami mindig is volt és mindig is lesz. Mivel van és lesz is haszna.

Úgy, ahogyan régen a kereszténység azt mondta, hogy a kávé és a kakaó az ördög itala, mert fekete. Ezen ma már röhögünk, de régen halálos bűnnek számított ezeket inni. Szánalmas, nem? Vagy, hogy régen normális volt megkínozni másokat, halálra ítélni, stb. Ez Euróbáan már nonsense.

Ez lesz a melegséggel is egyébként. 100-200 év múlva a többség ugyanígy fog gondolni erre a jelenségre, amit ma csinálnak az emberek, hogy szánalmas és nevetséges. És nemhogy szánalmas, de még politikát is csinálnak belőle. :D Ezzel a logikábal hadjáratot lehetne indítani a kék szeműek ellen is, hogy kiírtsák ezt a recesszív gént, hogy megakadályozza a jövőbeli egészségkárodást. Elég viccnek hangzik ez is, nem?

Előbb kéne gondolkozni kicsit és tanulni is jó sokat, utána lesz miről beszélgetnünk. Addig nincs miről.

2022. jún. 4. 16:46
 28/49 anonim ***** válasza:
33%
18-as. Felhoztam a cigány példát. Szerinted miért depreszziós egy gyerek? Mit is mond ki a társadalom a a melegekről? Szerinted a melegek mentalitása és gondolkodása nem sérül? Vagy nem értelek. Ezért ki is a hibás? Nem épp a beteges társadalmi felfogás, ami mentális sérült embereket nevel ki? De nem kell messze menni, mert minden 4. magyar mentális beteg orientációtól függetlenül. Megint mondom, tehát akinek az fáj, hogy valaki meleg, az vagy saját maga is az és nem képes elfogadni magát, ezzel az okoskodásával és elutasításával próbálja bizonyítani a környezetének, hogy márpedig ő nem az. Vagy szimplán teljesen torz kirekesztő nevelést kapott ő is otthon. Nem szerették, verték, stb. Hidd el, hogy egy egészséges ember nem fog foglalkozni másokkal negatívan és nem próbálnak belepofázni olyan dolgokba, amikhez nem értenek. Leírom mégegyszer utoljára, hogy kérdezz meg szakemberek nyugodtan, mert rád fogják elsősorban mondani, hogy valami nagyon nem oké a fejedben.
2022. jún. 4. 16:50
 29/49 anonim ***** válasza:
78%
#27: A hermafroditizmusnak semmi köze a transzneműséghez, a transzneműségnek pedig a homoszexualitáshoz. Amiket leírsz, azokra egyébként nincs semmiféle bizonyíték, hogy mennyire genetikai oka van a homoszexualitásnak.
2022. jún. 4. 16:52
 30/49 anonim ***** válasza:
37%

Ki mondta, hogy köze van hozzá? Ne fárassz, csak írtam egy biológiai példát. Megintcsak mondom, hogy kutatások zajlanak. Még hányszor írjam le, hogy mindent gének+környezet határoz meg együttesen. Agyad egy szerv. Szerinted a viselkedésed honnan ered? Az orientáció honnan ered? Az identitás honnan ered? Az agyad szerinted nem gének által kódolt? Lásd már kicsit az összefüggéseket.

Bizonyított tény, hogy minden tulajdonságot genetikai és epigenetikai hatások alakítanak ki. Mindent és utoljára írom le, mert elég volt ebből. :D Azt gondolsz amit akarsz, a valóságot nem lehet letagadni és megváltoztani, akármennyire is próbálkozik pár mentálisan elmaradott ember(Lapos-föld hívők, oltástagadók, stb.)

Tanulj, ennyit tanácsolok. Jó sokat és többet nem lesz a fejedben ez a téma sem. Mivel rá fogsz jönni a világ működésére. A tényleges működésére, amit csak akkor tudsz megszerezni, ha egyetemen tanulsz. Ha nem, akkor meg így jártál, az is a te döntésed.

Részemről lezártam ezt, nézz magadba, hogy miért nem szeretnek az emberek téged. Először mindig magadba keresd a hibát, akkor tudsz fejlődni. Ha meg egy burokban élsz és zársz, akkor magányosan fogsz meghalni és mindent megbánsz a végén. Ez csak rajtad áll, senki máson. Pá!

2022. jún. 4. 17:01
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!