Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha ti döntenétek, melyiket...

Ha ti döntenétek, melyiket választanátok? Jegyrendszer vagy áremelés?

Figyelt kérdés

Hiánycikk az üzemanyag. A háborútól és szankcióktól függetlenül is az.

Szakértők szerint nyár közepére-végére szinte a szó szoros értelmében el fog fogyni vagy legalábbis nagyon kevés lesz.

Ha ez így van, ez azt jelenti, hogy előbb vagy utóbb valamilyen módon vissza kell fognia az államnak a lakossági fogyasztást. Erre több lehetőség is van, a két legkézenfekvőbb az

1. a jegyrendszer. Fejenként (azaz rendszámonként) meghatározott mennyiségű üzemanyag jár a lakosságnak és kész, azzal kell gazdálkodnia.

2. Megemeli az üzemanyag árát nag ymértékben, így természetes reakcióként a lakosság visszafogja a fogyasztást, hisz drága mulatság lesz autózni.

Ti melyiket választanátok?

Esetleg egyéb megoldási módszeretek van? Írjátok meg!

Persze lehet még pl autómentes napokat csinálni, dee ez max kiegészítésként jó, hisz sok esetben ez csak átszervezi az emberek programját, nem pedig csökkenti az autózás mennyiségét.

2022. jún. 3. 12:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
10: illetve persze a tömegközlekedés, szóval jegyre azok kapnának benzint, ahol a szolgáltatásnak mindenképpen mennie kell (tömegközlekedés, áruszállítás)
2022. jún. 3. 12:46
 12/19 A kérdező kommentje:

Árúszállítás meg ipari dolgok prioritást élveznek ilyenkor alakossággal szemben, szóval ha nagy a hiány, akkor a lakosság nem autózik, de a teherautók igen.

Autómentes nap? Mondjuk szombaton egyszerűen tilos autózni és kész. Azért ez sem hangzik rosszul, nem?:D

Én legalábbis szeretném, végre egyszer alhatnék nyitott ablaknál, nem zavarna a zaj..

2022. jún. 3. 12:49
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

"Ilyen alapon ott van a tömegközlekedés."

Én abszolút tömegközlekedés párti vagyok, de sokszor egyszerűen nem alternatíva. Nagyobb városokban okés, de egy vidéki faluban, ahol napi kétszer jár a busz, már nem az.

2022. jún. 3. 12:59
 14/19 anonim ***** válasza:
34%

#6 Aki rászoruló az nem tart fenn autót.Aki erre képes, az minden, csak nem rászoruló.

Én ezt visszautasítom.

2022. jún. 3. 13:04
 15/19 anonim ***** válasza:
37%

"#6 Aki rászoruló az nem tart fenn autót.Aki erre képes, az minden, csak nem rászoruló.

Én ezt visszautasítom."

Na ja, mert a rászorultságnak nincsenek szintjei. Aki meg tudja fizetni a 450 Ft-os benzint, annak biztos nem okoz gondot a 800 Ft-os sem.

2022. jún. 3. 13:21
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha nekem kéne döntenem akkor áremelést.
2022. jún. 3. 13:22
 17/19 anonim ***** válasza:

#15 Az autó fenntartáshoz nem csak üzemanyagot kell venni.

Egyébként én nem tartom magam rászorulónak, mégsem tudnék autót fenntartani.Esetleg akkor mégis rászoruló vagyok?Ezek szerint én csóróbb vagyok egy "rászorulónál"...vagy csak be tudom osztani a pénzemet és inkább félreteszek egy keveset.

2022. jún. 3. 14:10
 18/19 anonim ***** válasza:
Ha 10 forintos hatósági ára lesz a budipapírnak szarban leszel, hiába adják jegyre. Ez kb. mindenre igaz.
2022. jún. 3. 15:05
 19/19 anonim ***** válasza:
Piaci ár. A jegyrendszerből csak nagyüzemi adok-veszek lenne...
2022. jún. 4. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!