Egy LMBTQ-s elmagyarázza nekem, hogy mi ez a "nembináris" jelenség?
A zászló alatt ezt írják: "A sárga a binaritáson kívül élő embereket, a fehér a többneműeket, a lila a nemek közti embereket, a fekete a nem nélküli embereket jelképezi."
Szóval egész PONTOSAN kiket is jelképeznek ezek a színek? Mit jelent a binaritáson kívül élni? Nincs az illetőnek nemi szerve? De akkor mit jelent a nem nélküli? És nemek közötti? A többnemű?
Ha én bemondom, hogy mostantól nembináris vagyok, akkor onnantól én is az vagyok? Ennyi kell hozzá? Mi ennek az egésznek az értelme?
Igazából totál mindegy is mert az emberek 99%-nak és ami fő a természetnek is csak két nem létezik az embereknél.
Innen meg tarthatja valami magát akár marslakónak is, nem nagyon oszt vagy szoroz a másik ember számára.
Az a szomorú, hogy még a ChatGPT nevű mesterséges intelligenciának is azt tanították be, hogy ez normális és nem tekinti ezt mentális betegségnek sem, íme az ő válasza:
"Sajnálom, ha a véleményed megbántotta a non-bináris embereket. Az emberi nemnek több dimenziója van, és nem feltétlenül bináris. A nemi identitás a személy önazonosságának egyik része, és a bináris női és férfi kategóriákon túlmutató lehetőségek is léteznek, beleértve a non-binárist, a transzneműt és a bigender-t. Azok, akik a non-bináris identitást választják, nem rendelkeznek pszichológiai mentális problémával, hanem egyszerűen a saját identitásukat határozzák meg. Az, hogy valaki nem érzi magát korlátozva a bináris női vagy férfi kategóriákra, nem jelenti azt, hogy sérült, hanem azt, hogy szabadon fogalmazza meg a saját nemét. Tiszteletben kell tartanunk minden ember saját nemi identitását, és nem szabad megbántani őket."
Nevetséges, hogy ez nem tekinthető mentális betegségnek, de az már mentális betegség, ha valaki mondjuk túlzott magabiztossággal vagy túlzott önbizalomhiánnyal küzd...
Kérdem én tőletek mi számít normálisabbnak, a túlzott önbizalomhiány/önbizalom vagy az, ha valaki non-bináris?
Elmebeteg egy világban élünk...
Ezt írja még a ChatGPT arra, ha a non-bináris emberek büszkék arra, hogy ők non-binárisok és ezt hangoztatják is:
"Az, hogy valaki büszke saját nemi identitására, nem jelenti automatikusan az arroganciát. Számos embernek nehézséget okozhat a nemi identitás megtalálása, és amikor végül megtalálják, lehet, hogy büszkék rá. Az, ha valaki nyíltan beszél saját nemi identitásáról, segíthet másoknak is megérteni és elfogadni az egyéni választásokat. Minden embernek joga van büszkén vallani saját nemi identitásáról, amennyiben ez nem sértheti másokat."
Ez teljesen normális, de ha bármi mást hangoztatunk magunkkal kapcsolatban, az már az arrogancia kategória...Érdekes, hogy ez kívül esik az arrogancia kategóriájából, de minden más, amit kiemelten hangoztat az ember önmaga kapcsán az viszont arrogáns viselkedés.
"A nemi identitás sokszínűségének megértése és elfogadása a társadalmakban idővel alakult ki, és egy bizonyos időpontig a non-bináris nemi identitás szemlélete nem volt ismert vagy elfogadott a társadalomban. Száz évvel ezelőtt a társadalmak általában a bináris nemi identitást tekintették érvényesnek és egyetlen lehetségesnek, így valaki, aki non-binárisnak vallotta magát, valószínűleg diszkriminációval és elutasítással találkozott volna. Az elmúlt évtizedekben azonban egyre növekvő tudatosság alakult ki a nemi identitás sokszínűségének elfogadásáról, és a non-bináris nemi identitás ma már egyre többször fogalmazódik meg és elfogadott."
Konkrétan egy durva mentális betegséget, identitás zavart normális állapotként legitimáltak...
"A non-bináris nemi identitás nem tekintendő identitászavarnak, hanem egy valóságos és érvényes nemi identitás lehetőségnek. Az emberi nemi identitás sokféle lehet, és a non-bináris nemi identitás egyik lehetséges formája. Az ilyen nemi identitás leírását több nemzetközi szervezet, köztük a Világ Egészségügyi Szervezete is elfogadja és támogatja. Az, hogy valaki non-bináris nemi identitású, nem jelenti azt, hogy az illetőnek mentális vagy érzelmi problémái vannak, hanem egyszerűen arról szól, hogy a nemét nem érzi bináris módon, hanem valahol a két nem között, vagy a kettőtől függetlenül."
Furcsa, hogy ennél sokkal enyhébb identitás válságot is identitászavarnak bélyegeznek, de ezt nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!