Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy LMBTQ-s elmagyarázza...

Egy LMBTQ-s elmagyarázza nekem, hogy mi ez a "nembináris" jelenség?

Figyelt kérdés

[link]

A zászló alatt ezt írják: "A sárga a binaritáson kívül élő embereket, a fehér a többneműeket, a lila a nemek közti embereket, a fekete a nem nélküli embereket jelképezi."

Szóval egész PONTOSAN kiket is jelképeznek ezek a színek? Mit jelent a binaritáson kívül élni? Nincs az illetőnek nemi szerve? De akkor mit jelent a nem nélküli? És nemek közötti? A többnemű?

Ha én bemondom, hogy mostantól nembináris vagyok, akkor onnantól én is az vagyok? Ennyi kell hozzá? Mi ennek az egésznek az értelme?

2022. jún. 2. 01:07
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
66%
A nembináris az az aki azt sem tudja magáról hogy fiú-e vagy lány-e.
2022. jún. 2. 01:13
 2/46 anonim ***** válasza:
57%
#1: Az elég baj. Ezt már egy ovis is tudja.
2022. jún. 2. 01:19
 3/46 anonim ***** válasza:
89%
Ha jól tudom, ennek az a lényege, hogy nem is akarják egyértelműen meghatározni, hogy milyen neműek.
2022. jún. 2. 02:05
 4/46 A kérdező kommentje:

3 Ok, de a nemeken kívül mi van? Mert azt állítani, hogy se fiú nem vagyok se lány, de köztes valami (ha egyáltalán ilyen is van), hanem mindezeken kívül valami, akkor konkrétan mégis mi?

Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy én nem tartozom az emberi fajba, viszont állat sem vagyok. Akkor mi vagyok?

2022. jún. 2. 02:46
 5/46 anonim ***** válasza:
56%

Remekül rátapintottál az egyik problémára. A sok kampányban már el is veszett, hogy az egész alapja hibás. És persze egy hibából bármit ki lehet hozni.

Másik oldaláról mégis kinek mi köze van ahhoz, hogy a másik idegen embernek mi van a lába között? Szóval eleve hülyeség a szeparált wc, öltöző, stb. Ha ezek a megkülönböztetések nem lennének, akkor már csak a biológiát kell figyelmen kívül hagyni például olimpián, vagy emlőrákszűrésen, prosztatavizsgálaton, szülészeten. A különbség az, hogy a wc téma például, vagy az uram/hölgyem, stb dolgok emberi döntések, hogy foglalkozzunk vele, sőt, emeljük ki. Addig a biológiával nehezebb lesz vitába szállni.

Én tökre elfogadó vagyok, igazából amig a kényelmemet nem gátolja valaki erre hivatkozva, addig mindenképpen. A hülyeség attól még hülyeség marad.

2022. jún. 2. 05:34
 6/46 anonim ***** válasza:
11%
Én szivesen, azt jelenti, hogy családsegitő, védőnő, gyámügy, rendörség. Ha lenne olyan fontos, mint a nembinariság és az LMBTQ elleni küzdelem, akkor nem halt volna meg két megmenthető kislány és egy anya nem érezné úgy, hogy az egész kerestény, családvédelmi rendszer hagyta volna magára!
2022. jún. 2. 06:39
 7/46 Isti22 ***** válasza:
90%

Nem vagyok ugyan szexuális kisebbség, de szívesen elmagyarázom, bár úgy érzem, kicsit felesleges lesz, de mindegy.

A félreértésed alapját az okozza, hogy biológiai nemben gondolkodsz, miközben a "binaritás" társadalmilag értendő. Ennek lehet biológiai alapja is pl. interszexualitás esetén (igen, van olyan, hogy valakinek nunija és kukija is van).

2022. jún. 2. 07:00
 8/46 anonim ***** válasza:
90%

Isti, határozd meg a kovetkező fogalmakat.

- Binaritáson kívüli

- Többnemű

- Nemek közti ember

- Nem nélküli

2022. jún. 2. 07:36
 9/46 anonim ***** válasza:
46%
Egyszerű: személyiségzavar
2022. jún. 2. 08:15
 10/46 anonim ***** válasza:
0%

A bináris az kétjelű : fiú, lány. Aki homo az már ettől eltérő többjelű. Ha homó a fiú, akkor már nem bináris, mert nőiesség is van benne. Leszbikusban szintén, fiú és lány keveredés van

Aki már transz a neme sem bináris az érdeklődése már ezen felül van

szóval a bináris az ha fiú és lány született neme van és az ellenkező nemhez vonzódik, azaz heteró. Minden más az nem bináris

2022. jún. 2. 08:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!