Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy hangozhat el egy piacgazd...

Hogy hangozhat el egy piacgazdaságban az "extraprofit" kifejezés?

Figyelt kérdés

Ha el is tekintünk attól, hogy minden a fogyasztókra lesz hárítva, árnövekedések lesznek, ami még nagyobb bevételhez juttatja a cégeket, akkor is érdekes számomra politikusoktól hallani ezt a kifejezést.

Én valahogy nem tudom értelmezni. Egy piacgazdaságban egy cég lehet nyereséges vagy veszteséges, termelhet profitot vagy lehet neki tartozása. Ha a pluszban van, profitot ér el, az lehet 1% vagy akár 100% is, lehet 1 millió vagy akár 100 milliárd is. Így működik a piacgazdaság a kereslet-kínálat alapján.

Akkor mégis olyan emberek, akiket elvileg gazdasági tanácsadók segítenek, hogy beszélhetnek "extra profitról"?

2022. máj. 27. 22:14
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
66%
Úgy, hogy ez egy ún. nemzethy piacgazdaság. A király hűbéreseinél nincs extraprofit, a többieknél van.
2022. máj. 27. 22:19
 2/26 anonim ***** válasza:
17%
Ha én 5 forintért veszek kiflit, 10-ért eladom neked, majd egyszer csak gondolok egyet, és 100-ért adom, akkor nincs extra profitom, ugye?
2022. máj. 27. 22:20
 3/26 anonim ***** válasza:
87%

"Ha én 5 forintért veszek kiflit, 10-ért eladom neked, majd egyszer csak gondolok egyet, és 100-ért adom, akkor nincs extra profitom, ugye?"

Szóval az "extraprofit" azt jelenti, hogy sok? Hűbasszus, akkor én extra adót fizetek!

2022. máj. 27. 22:24
 4/26 anonim ***** válasza:
98%

#2 Nem biztos, lehet, hogy a 95 forintos különbözet éppen elegendő a működési költségeidre.

Egyébként meg adhatod bármennyiért, ha túl magas az árad, akkor nem tőled fogják megvenni...

2022. máj. 27. 22:27
 5/26 anonim ***** válasza:
92%

Nézd.

A "Magyarország előre megy, nem hátra" egy olyan jelszó, ami Lenin "Oroszország előre megy, nem hátra" jelszavából lett kölcsönvéve.

Ha már kommunistáktól nyúlunk, most mit fáj az, hogy az "extra profit" kifejezést Marx találta ki....

2022. máj. 27. 22:27
 6/26 anonim ***** válasza:
22%
Hát az én mikroökonómiatankönyvemben is benne volt, szóval ez egy bevett tudományos fogalom. Nem baj, ha te nem ismered vagy nem érted, nem lehet mindenki szakértő.
2022. máj. 27. 22:33
 7/26 anonim ***** válasza:
80%

Elmondom neked, hogyan hangozhat el ilyen!

Vegyük a második válaszolót, és vegyük hozzá azt a tényt, hogy van rajta kívül nagyjából hárommillió ugyanilyen ebben az országban!

Érted már?

2022. máj. 27. 22:33
 8/26 anonim ***** válasza:
28%
Itt nem az a lényeg, hogy létezik vagy nem, hanem, hogy nem szokás elvenni normális helyeken!
2022. máj. 27. 22:42
 9/26 anonim ***** válasza:
66%

8: Akkor Nagy-Britannia sem normális hely?

[link]

2022. máj. 27. 22:48
 10/26 anonim ***** válasza:
79%
#7: Köszönöm a dicsérő szavakat! #2-es voltam.
2022. máj. 27. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!