Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért a fogyasztás/pazarlás...

Miért a fogyasztás/pazarlás van támogatva itthon, ha egyszer a nyakunkon a válság, hiány?

Figyelt kérdés

Egyre több a hiánycikk, köztük a gabona is, azaz egyszerűen nem fog annyi a rendelkezésünkre állni, mint korábban.

Számomra ha valamiből kevés van, azzal igyekszem takarékoskodni, hogy minél tovább kitartson.

A magyar állam ezzel szemben igyekszik alacsonyna tartani az árakat, hogy a fogyasztás ne csökkenjen. Ezt teszi az élelmiszerrel, ezt teszi az üzemanyaggal és az energiával is. Gyakorlatilag mindennel, ami drágul a nemzetközi helyzet miatt.

Nem lenne célszerűbb inkább a fogyasztás visszafogását megcélozni, hogy ezáltal a szűkösebb készletek tovább kitartsanak?

2022. máj. 27. 15:59
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Van valami abban, amit mondasz, bár érdekes, hogy a kaja példát hoztad fel, és nem a benzint, mert én bizony azt hoztam volna.

Eleve rossznak tartom a benzinárstopot, és igazságtalan is. Szerintem fizesse meg mindenki a rendes árát, ha kocsikázni akar. Ellenben a közösségi közlekedést támogatnám rendesen.

Persze elismerem, hogy vannak, akiknek tényleg nélkülözhetetlen a benzin, pl. mozgássérültek, nekik x mennyiségben tényleg támogatást adnék.

A rezsicsökkentés is úgy rossz, ahogy van, nem x százalékkal kell támogatni, hanem vagy alanyi jogon adni mindenkinek x mennyiségű vizet, stb., vagy rászorultsági elven. Mészáros nyilván meg tudja venni.

2022. jún. 6. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!