Ha Orbán olyan okos akkor mért hoz ilyen hülye döntéseket?
Politikai értelemben ezek okos döntések, és a nép által támogatottak.
Az, hogy valójában csak parasztvakítás egy másik kérdés.
#4. "Lásd személyi jövedelemadó csak 17%, áfa rekord magasan 27%, de ott te mezei polgárként nem az adót látod, hanem a termék árát"
Egyrészt 15% az SZJA, másrészt van ennek egy további aspektusa is. Ha ugyanis a kormány magasabb SZJA formájában többet von el a fizetésemből, akkor annyival fixen kevesebb marad nálam. Ha viszont kevesebbet von el, akkor sokkal jobb helyzetbe kerülök, mert én dönthetem el, hogy a nálam maradó pénzzel mit csinálok. Ha akarok, vásárolok belőle és fizetek áfát, de ha akarom, megtakarítok belőle, amennyit csak tudok, és ezt a döntésemet akár hónapról hónapra meg is változtathatom. Igen bölcs döntés volt a Fidesz-kormány részéről ebbe az irányba elmozdulni, épp azt várom el a kormánytól, hogy lehetőleg ő a pénzem minél kisebb részét akarja helyettem beosztani.
#5 - "épp azt várom el a kormánytól, hogy lehetőleg ő a pénzem minél kisebb részét akarja helyettem beosztani."
Ha mindent összeszámolunk, a fizetésedből 41% megy az államhoz és 59% hozzád.
Ha ez szerinted a minél kisebb, akkor egészségedre. Szerintem meg elég sok.
A 15%-os SZJA az a parasztvakítás. A 41%-os adóék meg ami ténylegesen mögötte van.
Üres lózung, hogy amikor a kormány arról beszél, hogy milyen alacsonyak Magyarországon amunkát terhelő adók. Lenne még hova csökkenteni.
6-
""Ha mindent összeszámolunk, a fizetésedből 41% megy az államhoz és 59% hozzád.""
Ez hogy jön ki????????????
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!