Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán Viktor: Háborús veszélyh...

Orbán Viktor: Háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány éjféltől? Na de hát hol van háború? Nem csak különleges katonai hadművelet zajlik?

Figyelt kérdés
Már Orbán is Soros kottájából játszik?
2022. máj. 25. 11:01
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
#20 Ember, mégis mit lehet mondani arra, hogy: "Ha nem követném napi szinten a politikát, biztos vagyok benne, hogy egy csomó dolgot meg sem éreznék, nem tudatosulna bennem, hogy X dolog és Y kormányintézkedés között szoros kapcsolat van." - ,ha nem azt, hogy boldog tudatlanságot?
2022. máj. 25. 15:26
 22/28 anonim ***** válasza:
#21. Például nyugodtan érvelj, hogy te ugyan mégis mit érzel elviselhetetlen tehernek a hétköznapokban, amiről a kormány tehet és egy másik kormánnyal jobb lenne. Napi szinten követem amúgy a politikát, szóval még azt a nyomorult mondatot sem voltál képes felfogni, amire reagáltál, de te kívánsz másoknak boldog tudatlanságot, te boldog tudatlan, te.
2022. máj. 25. 17:56
 23/28 anonim ***** válasza:
22 nem 21 írta a másik kormányt, hanem én. Két emberrel beszélsz, eddig nem értem rá gyikot nézegetni, de este írok választ, ha elvégeztem a napi teendőket.
2022. máj. 25. 20:46
 24/28 anonim ***** válasza:

Szóval nekem kint millió féle adónem külföldön, főleg ha ingatlanod van, akkor már fejőstehén is vagy egyből. Aztán jönnek a hülye elbaltázott döntéseikkel, amit természetesen majd te megfizethetsz, hisz dőzsölsz (értsd, vagy egy 50 éves kis házad).

Aztán amikor ezt az ember tehernek érzi a hülye covidos következetlen naponta változó szabályok mellett, jön Viktor, hogy csinál egy általános kijárási tilalmat.

Ugyanez most is. Mindenhol hagyják kifutni a covid intézkedéseket, amitől 2 éve szenved európa, kitalál más ürügyet a vészhelyzet fenntartására.

Valahogy mist azon agyalok, hogy az évi látogatásomat megéri-e kockáztatni.

Pedig nem miattuk jöttem el, és nem is elleneztem eddig a pontig tevékenységüket.

2022. máj. 26. 00:11
 25/28 anonim ***** válasza:

#24. "Aztán amikor ezt az ember tehernek érzi a hülye covidos következetlen naponta változó szabályok mellett, jön Viktor, hogy csinál egy általános kijárási tilalmat."

Azért az legyen világos, hogy most kb. a mindenki másénál (leszámítva a svédeket) kevésbé korlátozó járványkezelésünket szidod, ráadásul mi nyitottunk egész Európában talán legelőször, mi nagyjából tavaly április óta nagy ívben szarhatunk a Covidra (külföldön élő rokonok/ismerősök ezidőtájt kérdezgették tőlünk, hogy mi már tényleg felvettük-e mindkét dózis vakcinát, mert ők még az elsőt sem, és majd talán 1-2 hónapon belül rájuk kerülhet a sor). Összehasonlításképp az osztrákok MOST tartanak ott, *ideiglenesen* abbahagyják a maszkhordást, LOL.

"Mindenhol hagyják kifutni a covid intézkedéseket, amitől 2 éve szenved európa, kitalál más ürügyet a vészhelyzet fenntartására."

Egyrészt a háború az új Covid, ez igaz. Nem csak nálunk, mindenhol. A másik viszont az, hogy szeretnék arról néhány véleményt olvasni, hogy az átlagpolgár most ugyan mit érzékel (vagy mire számít, mit fog érzékelni) a háborús veszélyhelyzet kapcsán. Egyelőre annyi történt, hogy bejelentették, hogy most ez van (aki lemaradt róla, az holtbiztos, hogy semmi változást nem tapasztal az életében), meg tegnapi hír, hogy az extraprofitjuk nagyrészét leadózzák a legnagyobb cégek. AmocskosOrbán.

"Valahogy mist azon agyalok, hogy az évi látogatásomat megéri-e kockáztatni."

Halál komolyan nem értem, hogy mégis miről beszélsz. Már a Covid alatt az volt, hogy minden kretén EU-s vezető jött azzal, hogy mely vakcinák a politikailag(!!) elfogadhatóak (mekkora bohócok, édes Istenem), és időszakonként, de mindig kiszámíthatatlanul változott, hogy most éppen melyik vakcinával hová utazhattál be, nem ugyanazt fogadta el Ausztria és a UK, ráadásul könnyen jöhetett egy olyan f.szság, hogy akkor most pl. holnapig elég az egy Janssen, azután abból is kettő kell. Namost ebből a következetlenségből, össze-visszaságból, logikátlanságból nálunk egy szemernyi nem volt megfigyelhető, az említett helyeken is kizárólag a háború vetett véget ennek a balf@szkodásnak, és te nekünk akarod felróni, hogy nálunk milyen döntések vannak? Ugyan kérlek. :D Teljesen komolyan mondom, hogy a racionalitás utolsó nyomai nálunk fedezhetőek fel ebben a lecsúszott káderek által irányított európai tébolyban. Most épp ott tart a kontraszelektált, brüsszeli agyhalottak ámokfutása, hogy ha az USA-kézivezérelt Zelenszkij elfingja magát, hogy mindenkinek kötelessége a háborúba sodródás veszélyét kockáztatva fegyvert szállítani Ukrajnának, meg éhen dögleni és télen megfagyni, akkor ezek b+ egy qrva szó nélkül csinálják is. És még minket akarnak b.sztatni, amiért merészelünk - amúgy a jelentős mértékű segítségnyújtás mellett - a saját érdekeink mentén cselekedni és nem vagyunk akkora utolsó csicskák, mint ők. Be kell hányni az egésztől.

Szóval amúgy itthon jó és amúgy a háborút, meg a Covidot leszámítva egyre jobb. Legalábbis szerintem, én így látom, én így érzem magam.

2022. máj. 26. 08:57
 26/28 anonim ***** válasza:

“ Azért az legyen világos, hogy most kb. a mindenki másénál (leszámítva a svédeket) kevésbé korlátozó járványkezelésünket szidod”

Ez így nem igaz. Németeknél (bajorok kivételével, mert ott a Söder egy barom volt), sokkal lazábbak voltak végig.

Tavaly nyáron és 2020 nyarán szabadon mozogtam bárhová rendezvényekre, míg magyaroknál fesztiválokra csak felsőbbrendűségi kártyával engedtek.

Ősszel, amikor itt “csak” a sportot tiltották be tavaly ősszel is, illetve először teszthez kötötték, illetve uszoda szintúgy, és csak bizonyos fertőzöttség esetén állították le a dolgokat.

Vagy amikor otthon büntetgetett a rendőr, mert valaki kilépett maszk nélkül a kapun kívülre visszahúzni a kukát, itt csak a boltokban meg a buszon volt kötelező. És NEM büntetgetett a rendőr, ha hanem szólt, és ha nem hőbörögtél, akkor nem büntettek sz@rrá mert “belátó vagy”.

Kijárási tilalom is a számoktól függött, 22 után, ha valamelyik körzetben nagyon magasak voltak a számok, nálunk konkrétan volt 3 hét.

Otthon mennyi, és mikortól? Nem emlékszem, de 20 óra rémlik.

Egyébként a további írásodban tökéletesen részletezed, ami miatt rühellem a kintlétet, de nekem valahol középen van a mérleg és hol ide lendül kicsit, hol oda.

Azt hogy egyre jobb-e otthon nem tudom. 12 éve átlagpolgárként lehetett (közepes) hajóm a balatonon nem is a leilcsóbb városban. Szerintem ezt ma nem engedhetném meg magamnak magyar fizetésből.

2022. máj. 26. 09:49
 27/28 anonim ***** válasza:

“ Összehasonlításképp az osztrákok MOST tartanak ott, *ideiglenesen* abbahagyják a maszkhordást, LOL.”

A németeknél május 1 óta csak a buszon-vonaton volt kötelező, ezen kívül semmi korlátozás nincs. A többit akkor oldották, amikor otthon is szerintem.

Nem a maszk volt a legnagyobb probléma.

2022. máj. 26. 10:21
 28/28 anonim ***** válasza:

“ A másik viszont az, hogy szeretnék arról néhány véleményt olvasni, hogy az átlagpolgár most ugyan mit érzékel”

Most nyilván semmit az első 10 óra 23 perc után. Ennyi idő után még abból sem éreznél semmit, ha általános vagyonelkobzás lenne (csak példa).

Én is erre vagyok kíváncsi, hogy ki mit érez majd a köv 4-5 hétben.

Általában ha hoznak egy intézkedést/rendeletet/törvénymódosítást, sosem vaktában teszik.

Ferkelmutti is 1-2 évvel covid előtt kitalálta, hogy aktualizálni kéne a “notfallplan”-t, az ajánlást, hogy katasztrófahelyzetre mit tartson otthon az ember, fejemként mennyi vizet stb. stb.

De hozzátette, áh, csak úgy, mert véletlenül most van itt az idő ezt aktualizálni. De véletlenül se gondoljon senki rosszra... ugyanmár.

2022. máj. 26. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!