Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar szélsőjobboldaliak...

A magyar szélsőjobboldaliak miért ennyire befolyásolhatóak?

Figyelt kérdés
Eddig sokuknak Hitler volt a példaképe, őt éltették. Most, hogy Putyin megtámadta Ukrajnát az állítólagos nácik miatt, már ők lettek a náciellenesség élharcosai. Tényleg ennyire nem számít nekik az ideológia, csak a tekintélyelv és a szélsőségesség? Minél balhésabb valaki, minél inkább szembemegy mindennel és mindenkivel, minél keményebben odacsap az asztalra, nekik annál szimpatikusabb? Eddig azt hittem, hogy legalább őszintén hisznek valamiben, még akkor is, ha azzal nem értettem egyet.

2022. máj. 16. 23:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
35%
Hát, nálam nem találtál be. Mi Hazánk Ifjai tag vagyok, sosem éltettem Hitlert, Putyint sem fogom soha. Előbb állnék Ukrajna mellé, de sajnos az elnökük és a kormányuk miatt őket is vállalhatatlannak tartom. Ha egy nemzeti érdekeket szolgáló kormány működne Ukrajnában, melléjük állnék.
2022. máj. 17. 08:31
 12/15 A kérdező kommentje:

#10: Nem díjazzuk a szélsőjobboldali szervezeteket, de 3 ezer Azov tag miatt nem gondolom, hogy meg kéne támadni egy országot, civileket megölni, városokat lerombolni és elüldözni milliókat.

#12: Tisztelet a kivételnek.

2022. máj. 17. 09:18
 13/15 anonim ***** válasza:
61%
Úgyse értik meg ezek, hiába mondod nekik kérdező. Számukra Ukrajnában mindenki náci, még az orosz származású zsidó Zelenskij is.
2022. máj. 18. 14:25
 14/15 anonim ***** válasza:

Némi zavart érzek a kérdésben. A 13 millió magyarból hánynak lehetett példaképe Hitler? 500-nak? 1000-nek? Ha a média nem csinált volna hírverést a Bácsfi Diána- meg Szabó Albert-féle marginális náciszimpatizáns bandáknak, a kutya nem ismerné őket. És nem véletlen, hogy sosem tudtak tömegeket megmozgatni; Magyarországon esélye sem lenne választásokon egy olyan kisebbségellenes pártnak, amilyenek a környező országok nagy részében rendszeresen bejutnak a törvényhozásba.

Az Oroszország-szimpátia más, az sokkal szélesebb körű. Az, hogy sokan ennyire rajonganak Putyinért és a háborújáért, nem szélsőjobboldaliság, hanem egyszerű butaság. A média úgy irányítja a sok egyszerű, megvezethető embert, ahogy tudja: egyeseket Putyin, másokat Netanjahu, megint másokat Che Guevara karjaiba.

Ami konkrétan Oroszországot illeti: a médián kívül a nyugati álszentség is erősítheti a szimpátiát (pl. az Afganisztánt, Irakot megtámadó Busht senki nem akarja Hágába cibálni), plusz ott van az a cseppet sem elhanyagolható tény, hogy ezt az Ukrajnát azért elég nehéz szeretni. És sokan csak fekete-fehérben képesek gondolkodni.

2023. dec. 15. 01:08
 15/15 A kérdező kommentje:

#14: Nem állítottam, hogy kizárólag a szélsőjobboldaliak szimpatizálnak Oroszországgal, csak hogy esetükben különösképpen érthetetlen számomra. Pláne amikor azzal indokolják, hogy az ukrán nácik miatt éreznek így.

A válasz többi részével nagyjából egyetértek.

2023. dec. 15. 01:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!