Ha Magyarorszàgon a nemek között egyenjogùság van, akkor mièrt mehetnek a nők elöbb nyugdíjba,mint a fèrfiak?
"a család szívének és agyának lenni, háztartás vezetés mellett dolgozni. Mindenkinek más a feladata, ettől szép ez a világ."
Ezen hangosan felnevettem. Hát még hogyha tényleg így lenne akkor egy rossz szava nem lehetne hogy miért megy előbb nyugdíjba egy nő, csak sajnos nem így van.
"Lehet, hogy nálatok nem így van, de sok helyen igen."
Nem ez a lényeg. Biztosan van ahol igen. Amire célozni akartam az az hogy soha nem azaz "agy" aki a legokosabbnak mondja magát, nem az a leg empatikusabb aki annak mondja magát. Nem az a jó ember aki azt mondja magáról. Nem azaz ügyes aki annak tartja magát. A büszkeség az egyenes út a kudarchoz.
Szerinted mitől lesz valaki "agy" egy családban? Kíváncsi vagyok milyen konkrétumokat jutnak eszedbe amire gondoltál.
"De gondolom ezek kinevetni való hülyesègek…"
Nem hülyeségek, de nem is lesz tőle valaki zseni, mert ezt megcsinálja. És jellemzően az anyukák foglalkoznak a gyerekek ruházkodásával stb. Nem megyek végig az összesen, természetesen ez így szépen hangzik csokorba szedve, de legalább ennyi dolgot lehetne felsorolni egy férfi részére is. Csak egy: Beszarik a kocsi. Anyának fingja nincsen hová kellene vinni vagy milyen jellegű a probléma. Apa tudja. Apa azt is tudja hogyan szerezze be azt az alkatrészt ami amúgy 500 ezer forint lenne de ő megszerzi nagy nehezen utána járva 100 ezerért. Egy apának ahhoz is hozzá kell szervezni az életét hogy anya épp mit talál ki. Hogy előbb el tudjon jönni a munkahelyéről pl. Tanulni konkrétan apámmal lehetett mert ő értett hozzá, anyám sötét volt. Karácsonyi fotózás? Ajándék a tanító néninek??
Ezek megint olyan "problémák" amik csak anyának problémák, apa ad a gyereknek ruhát 5 perc alatt amiben tisztességesen néz ki a fotózáson a gyerek, és amúgysem az a lényeg. Ezzel csak a nők foglalkoznak és lihegik ennyire túl. Lány gyermek esetén kezdem egy kicsit érteni, vagy problémának tekinteni. Ajándékot meg élből nem vennék tanárnak. Mire fel? De ha vennék is sem stresszelném szét magam rajta hogy mit. Kicsit olyan dolgokat soroltál fel amik neked gyerekként vagy teenagerként fontosnak tűnnek, de jellemzően semmi köze a szürke hétköznapokhoz. Szóval nem, nem gondolnám hogy ettől agy lesz valaki.
"idegeskedik a problémákon,"
Idegeskedni a problémákon férfiak is szoktak, nagyon is, csak nekünk ügye nincsen megengedve hogy nyíltan tegyük. Mellesleg nem leszel értelmes mert idegeskedsz a problémákon. Nem idegeskedni kell rajta hanem megoldani.
De összegezve ennek az egész kérdésnek nem erről kell szólnia. Ezen lehet jugiózni hogy kinek nehezebb kinek szarabb. Szerintem mindenkinek egyformán csak egy kicsit másképpen. Nem kijelenthető objektíven hogy akármelyik csoportnak is könnyebb dolga lenne. Emiatt gondolom ezt igazságtalannak.
"Jó nyilván akinek nincs gyere az nem érzi át, azokat, amiket írtam…"
Nem érzem át, de nem azért, mert nincsen saját gyerekem hanem mert más gyerekeit neveltem (6,8 és 13 évesek) az előző kapcsolatomban. Sajnos az édesanyjuk meghalt ezért az apjukhoz kerültek. Napi szinten kellett szervezni az életüket és családként megoldani a problémákat. Több évig vehettem ebben részt mint mostoha apa, ezért gondolom hogy van némi rálátásom a dologra és ezért gondolom hogy kicsit bagatel dolgokat írtál. Ugyanakkor azt sem gondolom hogy egy családban akármelyik szülő nélkül ne lenne partravetett hal a család. Mindenkinek megvan a szerepe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!