Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyi fizetéssel lehetne a...

Mennyi fizetéssel lehetne a pedagógus szakmát kívánatossá tenni?

Figyelt kérdés

Az az érzésem, hogy azért nem akarja a kormány vonzóvá tenni a ped.szakmát, mert olyan hatalmas béremeléssel lehetne ezt elérni ami hatalmas összeg lenne a költségvetésnek és nem lenne reális a részmunkaidős 9,5 hónapot dolgozó pedagógusokkal kapcsolatban. Öregszik a pedagógus korfa. Tíz éven belül kiöregednek a 40%-uk [link]

Nincsen jó híre a szakmának sem a kormányban, sem a társadalomban. Ez egy könnyű diplomával szerzett részmunkaidős állás. Napi 5-6 óra bejárással heti 25-30 óra munkával hatalmas szünidővel kb 9.5 hónapot dolgozi a már egy pályakezdő kezdő pedagógus egy évben. Ugyanakkor viszont ami szakszervezetet illeti inkább liberális tartalmat tanítanának legszívesebben, ami a jobboldali társadalomban nem túl kellemes. Minden tekintetben megtürthöz hasonló a pedagógusok helyzete a társadalom számára.

* * *

A másik nagy probléma az, hogy a mai fiatalok már nem olyanok mint az előző generációk ; könnyű életre vágynak magas fizetéssel, céges verdával, céges mobillal, rendelt kész pizzán élni már iskola után. Ehhez nem is kicsit kellene emelni a pedagógusok bérét. Nem lenne elég 15-30%, de még 40%-sem, hogy vonzóvá tegyék a "telhetelen" mai korosztály számára ezt az egyébként nemes hivatást, mármint ahogy régen űzték. Alap hangon 200%-250%-al kellene emelni a béreket, amit pedig a magyar gazdaság nem termel ki legyünk őszinték...

...Nincs mit tenni! [link]

2022. máj. 14. 19:08
A kérdező szavazást indított:
elég 20% béremelés hogy vonzó legyen a pálya
25-40% kell
50%-70%
80%-100%
150%
200%
250%+
28 szavazat
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
0%
30%
2022. máj. 14. 19:08
 2/35 anonim ***** válasza:
77%
Ahhoz képes hogy az Országgyüllési képviselőknek 1millió +a frakció bizottsági vezetők bére..
2022. máj. 14. 19:09
 3/35 anonim ***** válasza:
8%

Szerintem, első lépésként nem a 2014-es minimálbérhez, hanem a 2022-eshez kellene kötni a pedagógusbért és akkor máris, jelentősen magasabb lenne a fizetésük.

Egyébként, annyit nem érdemelnek, mint egy versenyszférában dolgozó diplomás, hiszen ő mégis számokkal mérhető értéket állít elő.

2022. máj. 14. 19:12
 4/35 anonim ***** válasza:
94%
Kezdőként 200 lenne a fizum. 30 százalék szerintetek hol lenne elég arra, hogy visszamenjek? Tényleg reálisan gondolkodtok?
2022. máj. 14. 19:13
 5/35 felkelhetetle ***** válasza:
1%

Azért annyit hozzá kell tenni, hogyha valaki a pénz miatt választja ezt a szakmát, az inkább ne menjen pedagógusnak. Ez egy ugyanolyan hivatás, mint a rendőr, orvos, tűzoltó.

Nyilvánvalóan fontos, hogy sokat keressenek a pedagógusok, de a munkájuk nem pénzben mérhető dolog.

Elvégre az ő munkájuk nagyban hozzáfog járulni pl hogy a gyerek megszereti-e az olvasást vagy épp nem fogja a matematikát ördögtől való dolognak tartani.

2022. máj. 14. 19:13
 6/35 anonim ***** válasza:
11%

Szerintem már 25-30% is elegendő lenne egy időre.

Szívem szerint körülbelül az orvosok bértáblája szerint adnék a tanároknak is fizetést, és így talán megreformálódna a rendszer, nem lenne annyi degenerált tanár akik sajnos a pályán vannak és gyerekek életét nehezítik meg.

Nyilván ez a "szívem szerint" nem olyan erős érv...:/

2022. máj. 14. 19:14
 7/35 felkelhetetle ***** válasza:
100%

3

A pedagógusok pedig kinevelik a versenyszférában dolgozókat, hogy versenyképesek legyenek...

2022. máj. 14. 19:15
 8/35 anonim ***** válasza:
18%
Na azért az orvos az csak keressen többet mint egy pedagógus.
2022. máj. 14. 19:16
 9/35 anonim ***** válasza:
93%

Nem a pénz miatt választottam a szakmát. De a pénz miatt hagytam ott, mivel valamiből élnem kell.

Nem luxibéemvét akartam elérni az életben, elég lett volna egy tisztességes megélhetés.

2022. máj. 14. 19:17
 10/35 anonim ***** válasza:
100%

5, és ha hivatásod van, akkor az egyenlő azzal, hogy halj éhen? Hogy ne menj nyaralni, hogy ne legyen soha saját lakásod, hogy ne tudj gyereket vállalni, mert neked legyen elég az életben a hivatás???

Nem értem ezt az érvelést.

Hivatásom van, jó is vagyok abban, amit csinálok, de ne haragudj, nem fogok belepusztulni abba, ami a hivatásom, csak mert egy páran ezt találják illendőnek.

2022. máj. 14. 19:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!