HUNXIT vagy HUXIT, melyik a helyes?
Figyelt kérdés
2022. máj. 8. 17:53
2/71 anonim válasza:
Önkényesen megalkotott műszó, szóval nem értelmezhető rá, hogy helyes vagy sem.
3/71 anonim válasza:
Én a magyar nyelvben a Huxitot hallottam legtöbbször, de állítólag több variáció is létezik az angol nyelvben:
5/71 felkelhetetle válasza:
Olyan nevetséges és egyben szánalmas, ezeknek az angol szavaknak a becsempészése a közbeszédbe, ha angolul akarsz beszélni beszélj angolul, ha magyarul akkor pedig magyarul, ha a kettőt kombinálod azt a benyomást kelted mintha egyiket sem tudnád rendesen.
6/71 anonim válasza:
#6 Hát ja, főleg azoknál az embereknél feltűnő akik ilyeneket mondanak, mint "sparherd", meg "papucs", ha németül meg törökül akar beszélni, akkor beszéljen úgy, mi igaz magyarok csak az alapszókincsből származó szavainkat használjuk!
7/71 anonim válasza:
A Huxit a gyakoribb, de szerintem még nincs rá semmilyen nyelvtani szabály.
8/71 anonim válasza:
Hát a nyelvtanhoz nem is sok köze van annak, hogy valamit pl. fókának nevezünk-e vagy mókusnak... :)
9/71 anonim válasza:
#9 oké de most nem tartalmi eltérés van a két szó között, hogy így lehessen megállapítani, melyik a helyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!