Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A munkanélküliekre mikor...

A munkanélküliekre mikor gondol már a kormány, hogy eltörölné a tb fizetési kötelezettséget?

Figyelt kérdés
Azért nem kicsit visszás, hogy a 0-ból kell fizetni 8400-at havonta.
2022. ápr. 28. 10:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
30%

Fidesz: Munkaalapu társadalomra gyur, nem támogatja a munkanélkülieket..ez van

Ha van, ha nincs, akkoris el kell menni dolgozni

2022. ápr. 28. 10:16
 2/17 anonim ***** válasza:
33%
Retek fidesz.
2022. ápr. 28. 10:23
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem inkább a munkanélküli járandóság fizetését kellene 3-től 6 hónapra bővíteni.

6 hónap elég álláskeresésre, akkor is, ha kicsit válogatunk és nem vállaljuk el a legtrógerebb állást, ami szembejön.

Plusz, lehet privát biztosítást is kötni.

2022. ápr. 28. 10:29
 4/17 A kérdező kommentje:

Ha már elvileg a család az első, de pont a gyerek miatt nem talál valaki állást, akkor számíthatna, hogy a másik fél dolgozik, mint más országokban.

A 3 hónap álláskeresésim lejárt, a 45 nap passzív is, mivel nem mindegy a munkaidő, mert vinni-hozni kell a gyereket, párom nem tudja, olyan a munkaideje, így nekem kellene egy nappalos munkahely, ami alig van, a fizetés másodlagos, csak lenne valami.

2022. ápr. 28. 10:37
 5/17 anonim ***** válasza:
87%
Tehát ne fizessen egészségügyi szolgáltatási járulékot a munkanélküli, de ha nincs vagy szar az eü ellátás, akkor mindenki habzó szájjal őrjöng.És meddig is ne fizessen a munkanélküli?Az is rendben van, hogy egy gyerektelen, akik sosem beteg, de dolgozik fizeti egész életében, a gyerekesek, akik meg leginkább terhelik az eüt, ők ne fizessenek, mert munkanélküliek a gyerek miatt?Érdekes gondolatmenet.
2022. ápr. 28. 11:31
 6/17 A kérdező kommentje:

Nem igen járunk orvoshoz, a gyerek se beteges, mi nem igen terhelünk semmit, ha meg netalán kell, akkor kivárom a sorom, sose szidtam a rendszert. Szeretnék dolgozni, nem ezen múlik, de egyszerűen nem találok.

Azt nem veszi be a gyomrom, hogy nekem a 0 bevételemből, hogy gondolták, hogy fizessek havonta 8400-at? Nem jön ki a matek, a nincsből nem lehet befizetni, csak gyűlik az adósság :(

2022. ápr. 28. 12:03
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
#6 De ha akarod, hogy legyen ellátás, akkor muszáj fizetned.Sajnos semmi nincs ingyen.
2022. ápr. 28. 12:08
 8/17 A kérdező kommentje:
Meglennék ellátás nélkül, évek óta nem voltam orvosnál, de sajnos nem opció, hogy nem kérem :(
2022. ápr. 28. 12:12
 9/17 anonim ***** válasza:

#8 Mert a gyereked sem járt soha orvosnál?Nem is fog?Nem a kórházban szültél? A gyerekeidnek "ingyen" van az eü, vagyis az adófizetők fizetik ki helyettetek, de az mindegy most.

A kérdés az, hogy meddig akarnád a munkanélküliségedre hivatkozva nem fizetni a "TB"-t? Amíg jár az álláskeresési járadék, addig+45 napig nem kell fizetned.

2022. ápr. 28. 12:38
 10/17 A kérdező kommentje:
Dolgoztam, évekig fizettem úgy a tb-ét, hogy igénybe se vettem, de megszűnt a munkahelyem. Nem áll szándékomban berendezkedni a munkanélküli létre, így is nehéz 1 fizetésből megélni, de addig is még nem sikerül újra elhelyezkednem nem érzem jogosnak, hogy a semmiből kellene fizetnem. Szerinted egy munkanélkülinek, akinek nincs bevétele, mégis miből kellene tudnia kifizetnie ezt az összeget?
2022. ápr. 28. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!