Mit szóltok ahhoz, hogy 550e Ft az átlagfizetés? Csak én nem tapasztalom így?:D
Január óta simán 400 körülre emelkedhetett a medián. Semmi hazugság nincs. Körülbelül írtam. Nagyságrendileg mondjuk teljesen mindegy, hogy 370 vagy 400, ne akadj le ezen.
Az 5 fő alatti cégeket nem szokták beleszamitani de talán ez jobb is. Olyan kis "családi" vállalkozások esetén különösen gyakori a fekete pénz. Jól lehúznák az átlagot miközben valójában többet kapnak.
"Január óta simán 400 körülre emelkedhetett a medián"
Nem, simán nem érte volna el, akkor se. Főleg, hogy közben egy újabb válság jött, a háború.
"Körülbelül írtam. Nagyságrendileg mondjuk teljesen mindegy, hogy 370 vagy 400, ne akadj le ezen."
Jó, akkor menj oda egy kezdő tanához és mond neki, hogy akkor is ugyanolyan szarul élne, ha 30 ezerrel többet kapna, ami igenis sokat számít az ország legnagyobbb részének.
Amúgy nagyságrendileg is pont különbség van a kettő közt, de gondolom valakinek nem erőssége a matek, szóval hagyom is.
"Az 5 fő alatti cégeket nem szokták beleszamitani"
És pl. a részmunkaidőben dolgozókból sem számolnak bért, ami egyébként az ÁTLAGkeresetnek definíció szerint a része.
Ellenben egyszeri kiadások pl. 6 havi fegyvert pénzt, amit a katonák kaptak azt belevesznek. Ezt a ksh is beismerte, ami viszont at átlagkeresetnek nem része, mivel egyszeri bevétel.
"Olyan kis "családi" vállalkozások esetén különösen gyakori a fekete pénz."
Uh, hát te tényleg ostoba vagy.
Valójában az 5 főnél kisebb cégek nem milliókat keresnek, mivel új cégekről van szó, így mindenképp alacsony lenne a fizetés, ami pedig lefelé húzná az átlagot jogosan.
"Jól lehúznák az átlagot miközben valójában többet kapnak."
Ha zavarna, hogy torzítják az átlagot, akkor most pont ez ellen az 550 ezres szám ellen beszélnél és nem védenéd, mivel ennél pont tudjuk, hogy torz, mivel egyszeri kifizetések benne vannak.
De kicsit sem gerinctelen, amit csinálsz. :)
Nincs gondom a matekkal, így tudom, hogy havi 10-20e Ft nagyságrendi különbséget nem jelent.
Vicces ahogy sokan a saját magunknak próbálják bemagyarázni, hogy ők nem keresnek átlag alatt csak azok a hülye statisztikusok hozták ki rosszul.
"Nincs gondom a matekkal, így tudom, hogy havi 10-20e Ft nagyságrendi különbséget nem jelent."
Ez pont azt jelenti vagy, mert ez bizony vidéken baromi sok. Ez simán jelenti azt sok embernek, hogy be tudja-e fizetni a számlákat.
Ebből is jól látszik, hogy közöd nincs a matekhoz se, ahogy a valósághoz se.
"Vicces ahogy sokan a saját magunknak próbálják bemagyarázni, hogy ők nem keresnek átlag alatt csak azok a hülye statisztikusok hozták ki rosszul."
Vicces, hogy ez az egyetlen érved ellenem, mikor én átlag felett keresen nem kicsivel, csak nem vagy olyan segg hülye és jártam vidéken és laktam vidéken.
Ha tévednek, akkor érvelnél, azért személyeskedsz, emrt nem tudod bizonyítani, amit állítasz, mivel közöd nincs a vidéki emberekhez és azok életszínvonalához.
Aki nem tesz magáért az nem is keres többet. Lehet tanulni, költözni vagy sírni. Ez utóbbit választják sokan. Orbán, Gyurcsány, mindenki más hibás csak ők nem.
És 10-20 ezret a 370-400 ezres fizetés esetén írtam. Nyilván 100 ezres esetén az is számít. 370-400 már bőven nem az a szint ahol éhezés van vagy a számlák befizetése gondot jelent...
Oh, de mindegy is, mindenki a maga szintjén nyomorog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!