Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szóltok ahhoz, hogy 550e...

Mit szóltok ahhoz, hogy 550e Ft az átlagfizetés? Csak én nem tapasztalom így?:D

Figyelt kérdés

2022. ápr. 26. 13:56
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
32%
Az 550e az BRUTTÓ! Azért azt ne felejtsük el. Szóval nem olyan extra sok, mivel ennél most is többet kapok. Szerintem reális ez az összeg. Nyilván ez egy átlag, így van aki átlag alatt keres.
2022. ápr. 27. 21:42
 22/37 anonim ***** válasza:
100%
Ott kezdődik a bibi, hogy ez egy matematikai, statisztikai fogalom, nem azt jelenti, hogy az átlagember ennyit keres. Arra ott a mediánbér fogalma. Másrészt bruttó, nem nettó. Szóval lehet, hogy a számításánál figyelembe vették egyszeri juttatásokat, de attól lehet helytálló. Keresd inkább a mediánbért, ha az érdekel, mennyit keres az átlag.
2022. ápr. 28. 08:05
 23/37 anonim válasza:
67%

Nem mindegy ki mennyit keres ?

Fő az egészség!!!!

2022. ápr. 28. 08:53
 24/37 anonim ***** válasza:
100%
23: Így van, ahogy írod. De az egészség alapja az egészséges táplálkozás, ami egy ilyen -bőven- átlag alatt keresőnek lassan megfizethetetlen. Egy másik része az egészségnek az egészségügy, illetve sajnos egyre inkább màr a magánegészségügy, amit a többség szintén nem tud megfizetni.
2022. ápr. 28. 11:38
 25/37 anonim ***** válasza:
0%

#22: de, egy tök átlag ember ennyit keres átlagosan.

Én is tök átlag ember vagyok és ennél még kicsivel többet is keresek. De az átlag úgy jön ki, hogy van olyan is aki kicsit kevesebbet keres. Az átlag 550 bruttóban teljesen reális manapság.

2022. ápr. 28. 11:47
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Aki olyan ostoba, hogy azt képzeli, hogy reális, az nem járt vidéken soha.

Egy tök átlag ember kb. ennek a felét keresi meg.

És nem tart semeddig egyébként ezt kikeresni. Itt vannak a jövedelmi tizedek:

[link]

És igaz, nincs feltüntetve, hogy bruttó vagy nettó, de ha még nettó val számolok, akkor is arról van szó, hogy ez a fizetés a top 20%-ban van.

IGen, nálunk az a helyzet, hogy a rossz módszertan miatt, ami miatt a 4.5 millió foglalkoztatottból az átlagjövedelmet csak 2.5 millió főből számolják.

Kiesnek akik nagyon keveset keresnek. Ennek pedig az az eredménye, hogy az átlagjövedelem a felső 20-30%-ban van már.

2022. ápr. 29. 23:53
 27/37 anonim ***** válasza:
0%

#26: ennek a fele az kb a "szakmunkas" minimálbér.

Azért sokan nem elégszünk meg a minimummal. A bruttó(!) 500 manapság egyáltalán nem irreális, átlagnak sem.

Az átlag a médián fölött van kicsit, de már a médián is 400! De tudom, ezen is sokan hitetlenkednek pedig a dolgozó emberek fele bizony bruttó 400e felett keres.

2022. ápr. 30. 06:20
 28/37 anonim válasza:

Havi 550 ezerbol nem lehet megelni.

Meg akkor sem ha ez netto

2022. máj. 2. 19:52
 29/37 anonim ***** válasza:
Aki 500-bol nem tud megélni az valamit rosszul csinál.
2022. máj. 3. 07:09
 30/37 anonim ***** válasza:

"ennek a fele az kb a "szakmunkas" minimálbér."

Senki nem a feléről beszélt, viszont igen, kifejezetten alacsony nálunk az átlagbér, ez tény.

"Azért sokan nem elégszünk meg a minimummal"

Csak annak a sok embernek NINCS választási lehetsőge, pl. a magyar lakosság egyede funkcionális analfabéta. Ez is egy tény.

"A bruttó(!) 500 manapság egyáltalán nem irreális, átlagnak sem."

De, átlag az, ha valaki járt már vidéken, ahol kifejezetten alacsonyak a bérek főleg 500 ezerhez képest. Én nem is ismerek a vidéki ismerőseim közül olyat, akinek efölötti jövedelme van, csak a példa kedvéért, pedig én is vidéki vagyok (igaz én bp-en dolgozom).

Egyébként mivel tudják, hogy a ksh kihagy embereket az átlagból, így mások kiszokták számolni a valós átlagot, bár igaz, kicsit elmaradva. Tessék itt a 2020-as, ahol 60 ezerrel alacsonyabb a ténylegesen átlag, mint amit a ksh számolt:

[link]

A jelen esetben ez egy 22%-os különbség. Ha most is ezzel számolok, akkor az átlag máris csak 430k.

"Az átlag a médián fölött van kicsit, de már a médián is 400!"

Sokkol fölötte van és nincs még 400. Még a ksh által rosszul számolt adat sem éri ezt el. Ezt itt láthatod:

"A bruttó kereset mediánértéke 375 800 forint volt"

[link]

"ezen is sokan hitetlenkednek pedig a dolgozó emberek fele bizony bruttó 400e felett keres"

Nem keres felette, a ksh szerint sem, ahol a módszertanból kihagynak majdnem 2 millió embert.

Linkeltem is a ksh adatot, szóval miért hazudsz? Jól esik, hogy hazudhatsz? Vagy csak ennyire ostoba vagy? :)

Mellesleg ha nem hiszed el, hogy kihagynak embereket, akkor itt egy 2019-es cikk, ahol beimserték, hogy 2.8 millióból számolnak átlagot, mikor a foglalkoztatottság 4.5 millió.

[link]

2022. máj. 3. 22:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!