Budapest lehet az új Svájc ha végre kiválunk Magyarországból és nem hátráltat a vidék?
Kérdező, én is budapesti vagyok, de azért kilátok a fejemből...
Nincs értelme különválasztani Budapestet az ország többi részétől. Egyik sem lehet meg a másik nélkül. Budapesten van a kormányzat, az irányítás, a hivatali infrastruktúra, a tudományos-, a kulturális-, és az üzleti élet központja, vidéken pedig a javak termelése, a belkereskedelem, a fogyasztás túlnyomó része...
Mindkettőnek szükséáge van a másikra. Ha különválasztod, vidéken megállna (jelentősen lelassulna) a fejlődés igen sok területen, fejetlenség, szervezetlenség lenne, Budapest pedig egyszerűen éhen halna.
Azon lehet vitatkozni, hogy melyikük visz el több pénzt, megérdemli-e vagy sem. De az tény, hogy ha valamelyik részt elhanyagolod, az mindenképpen megbosszulja magát.
Ha valahol probléma jelentkezik, vagy szükség van rá, akkor arra a részre kell áldozni a pénzt.
Sem Budapest nem hátráltatja a vidéket, sem a vidék nem hátráltatja Budapestet. Csak EGYÜTT tudunk tovább haladni, tovább fejlődni.
Akik pedig ellopják az ilyen-olyan pénzeket, azok nem Budapestet, és nem a vidéket lopják meg, hanem az egész országot. Tökmindegy, hogy honnan hiányzik az a pénz, az országnak kell kitermelnie és pótolnia.
És ezt is EGYÜTT.
De a Budapestiek többsége nem akar kiválni az országból.
A külföldi áru a mi területünkön keresztül érkezik, majd mi jól nem engedjük be őket Budapestre, muhahaha...
Az a sáv Budapesten túl nem vidék? Amúgy Orbán Viktor budapesti lakos úgyhogy marad nálatok. Amúgy helyes lenne több okból is, először Budapest nem annyi EU-s pénzt, hiszen sokkal fejlettebb, mint az ország többi része és az EU-s pénzek nagy része pont fejlettségi alapon osztódik. Harmadik pedig a budapestiek végre nem lopnák el a vidék fejlesztésére szánt EU-s pénzeket.
Ezek után én támogatom Budapest függetlenségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!