Szijjártó urat nem zavarja hogy magyarország a piaci árnál drágábban vehet orosz gázt?mit rontott el???
Én nem láttam sehol sem az orosz gázszerződést, de te tudod hogy magasabb ár van benne mint a piaci ár.
Bárcsak tudnám hogy mi a piaci ár.
Küldhetnél linket a szerződésről és a piaci árról is.
2: olvasd el ezt a cikket, részletesen leírja, hogy mennyiért vesszük most:
"Köbméterenként majdnem négyszáz forint volt a Magyarországra érkező orosz földgáz átlagára februárban. Ez nagyjából a hatszorosa annak, amennyit a lakosságtól kap az állami szolgáltató, az MVM ugyanezért a gázért. Ráadásul, ha nem is jelentős mértékben, de a behozott mennyiség is érezhetően növekedett, vélhetően azért, mert a tél végére nagyon kiürültek a hazai tárolók."
"Az elég általános tévhittel szemben ugyanis hazánk nem egy fix, előre meghatározott áron kapja az energiahordozót, hanem a tőzsdei jegyzéshez kötötten, igaz, a fizetendő összeg nem azonnal, csak egy-két hónap eltolódással követi a piaci árakat."
Értsd: a grafikon gyakorlatilag félreértésre ad okot. Mint látjuk, ez a félreértés meg is van. Hogy mi a probléma? Februárban az egy-két hónappal korábbi gázt fizetjük ki, nem a februárit (ez lehet akár a decemberi is, aminél a tőzsdei ár magasabb, mint amennyit fizetünk érte). Tehát a két grafikont nem ártana eltolni egymáshoz képest a valós adatokkal és úgy nézni.
Sajnálom, hogy a g7 ennyire félrevezető grafikont készített. A cikk viszont nem erről szól, hanem arról, hogy mennyit bukik az állam, egész pontosan az összes adófizető, a rezsicsökkentésen. Persze, mint látjuk, korábban azért volt ott szép nyereség is.
Tudsz olvasni kiscsillag.
SZERZŐDÉS.
Egy újságíró azt ír amit akar és azt hazudja amit a gazdái parancsolnak neki.
6: próbáld értelmezni a szöveget:
" Az elég általános tévhittel szemben ugyanis hazánk nem egy fix, előre meghatározott áron kapja az energiahordozót, hanem a tőzsdei jegyzéshez kötötten, igaz, a fizetendő összeg nem azonnal, csak egy-két hónap eltolódással követi a piaci árakat."
Plusz a gáztartalékról is ír a cikk, hogy csökken a mértéke, nem töltik újra, aminek logikusan az az oka, hogy mert most drágán tudják venni. Ha olcsón tudnának venni, akkor töltenék masszívan.
"Egy újságíró azt ír amit akar és azt hazudja amit a gazdái parancsolnak neki."
Fideszéknél így megy valóban, ezért egy fideszesnek nehéz lehet elképzelni, hogy máshol nem ilyen központi pártirányítás van.
Ugye mindannyian elolvastátok a titkosított gázszerződést? Egy újságíró biztosan tudja mi is van pontosan rögzítve a szerződésben hiszen neki Putyin maga mutatta meg ugye?
Egy újságíró kitalál egy marhaságot és a baloldali hívek rögtön szentírásnak veszik.
Értem én,hogy be kell minél jobban mocskolni a rezsicsökkentést a baloldalnak de ez egy gyenge kísérlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!