Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor vált nyilvánvalóvá,...

Mikor vált nyilvánvalóvá, hogy az oktatás színvonala javításra szorul?

Figyelt kérdés

Nekem akkor amikor 2010 körül (okostelefonok bejönnek, műveletlenebb rétegek és gyerekek közül kezdtek netezni többen) megfigyeltem hogy sokan nincsenek tisztában alap földrajzzal. Erre azelőtt ritkábban volt példa a neten, vagy legalábbis nem vettem észre.

Például azt gondolják hogy Magyarország a Balkán-félszigeten található...

Először azt hittem hogy ilyen elemi tévedést csak nagyon kicsi gyerekek vagy értelmi fogyatékosok ejtenek, mert a mi korunkban már általánosban is alapműveltség volt Európa földrajza, nézegettünk atlaszt.

Kezdetben ez a hit talán még nem volt alaptalan, bár a fogalmazás nem mindig volt alacsony szintű.

Később (2010-es évek második fele, napjaink) beigazolódott a gyanú és tényleg elszomorodtam: jól szituált és értelmesnek tűnő fiatalok is sokszor ilyen alap tévedésekbe esnek.

Sajnos a tisztelet is kiveszhetett az emberekből, mert amikor jó szándékból ki szeretném javítani a hasonló hibákat akkor (valószínűleg büszkeségből) ragaszkodni szoktak hozzá és elterelik a témát (pl. "átvitt értelemben gondoltuk"). De az is lehet hogy ez csak szimplán lustaság miatt van?

Őszintén szólva tartok tőle hogy mi lesz így ha mindent a piac diktál és ilyen szakbarbárokat nevelünk.

2022. ápr. 21. 15:21
1 2
 11/16 anonim válasza:

(utolsó)

Természetesen egyáltalán nem gondolom magam sokkal magasabb tudással rendelkező embernek, mint társaim. Viszont azért az alapvető műveltség tényleg alapvető műveltség.

2022. ápr. 22. 18:59
 12/16 anonim ***** válasza:
45%
A tanárok nem járnak dolgozni. Azt írják, mi se menjünk be. 16 éves vagyok, nem tudom, hogy ez most mi.
2022. ápr. 22. 19:23
 13/16 anonim ***** válasza:
41%
Magatokra vagytok hagyva. Az "álamnak" jelenleg nem érdeke , hogy gondolkodó kritikus emberek kerüljenek ki az iskolapadból! Titeket ellepnek rossz tananyaggal, a tanárokat meg nem fizetik meg. Sajnos azt mondom, hogy marad az önszorgalom. Ha olvasol könyveket, figyelsz a nyelvre és a matekra akkor legalább a napi élethez meg lesz a magadhoz való eszed. Nem vernek át, tudni fogsz bánni a pénzel, és ha úgy gondolod hogy eleged van akkor le tudsz innen lépni külföldre. Erre figyelj, könnyű ma otthon lenni és nem csinálni semmit iskola helyett, de ezek az évek pótolhatatlanok! Kitartás!
2022. ápr. 23. 03:44
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Magas-IQ trollkérdés, sokaknak nem eshetett le
2022. ápr. 27. 22:16
 15/16 anonim ***** válasza:

Évtizedekkel ezelőtt még volt beszéd- és értelemgyakorlat. Mióta az nincs, azóta hanyatlik.

Mióta a tanári kis fizetés reálértéke még inkább csökken, azóta kb semmi sincs.

2022. jún. 11. 16:41
 16/16 anonim ***** válasza:
Amúgy van Balaton település az Északi-Középhegységben.
2022. jún. 28. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!