Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor vált nyilvánvalóvá,...

Mikor vált nyilvánvalóvá, hogy az oktatás színvonala javításra szorul?

Figyelt kérdés

Nekem akkor amikor 2010 körül (okostelefonok bejönnek, műveletlenebb rétegek és gyerekek közül kezdtek netezni többen) megfigyeltem hogy sokan nincsenek tisztában alap földrajzzal. Erre azelőtt ritkábban volt példa a neten, vagy legalábbis nem vettem észre.

Például azt gondolják hogy Magyarország a Balkán-félszigeten található...

Először azt hittem hogy ilyen elemi tévedést csak nagyon kicsi gyerekek vagy értelmi fogyatékosok ejtenek, mert a mi korunkban már általánosban is alapműveltség volt Európa földrajza, nézegettünk atlaszt.

Kezdetben ez a hit talán még nem volt alaptalan, bár a fogalmazás nem mindig volt alacsony szintű.

Később (2010-es évek második fele, napjaink) beigazolódott a gyanú és tényleg elszomorodtam: jól szituált és értelmesnek tűnő fiatalok is sokszor ilyen alap tévedésekbe esnek.

Sajnos a tisztelet is kiveszhetett az emberekből, mert amikor jó szándékból ki szeretném javítani a hasonló hibákat akkor (valószínűleg büszkeségből) ragaszkodni szoktak hozzá és elterelik a témát (pl. "átvitt értelemben gondoltuk"). De az is lehet hogy ez csak szimplán lustaság miatt van?

Őszintén szólva tartok tőle hogy mi lesz így ha mindent a piac diktál és ilyen szakbarbárokat nevelünk.

2022. ápr. 21. 15:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha te abban látod a legnagyobb problémát, hogy földrajzilag nem tudják magukat elhelyezni, akkor van egy rossz hírem. Ez még semmi. Sokkal alapvetőbb dolgokkal nincsenek sokan tisztában.
2022. ápr. 21. 15:32
 2/16 anonim ***** válasza:
79%
Nekem elpusztult minden agysejtem, amikor a maszk miatt szén-dioxidot kellett belélegeznem és utána az RNS vakcina átírta a DNS-em homoszexuális reptiliánná.
2022. ápr. 21. 15:33
 3/16 anonim ***** válasza:
88%
Amikor a gyereknek menő mobilja van, míg a tanárnak ratyi, ott már baj van. A tinik így ítélik meg egymást. Ha a pedagógusnak gagyi van, mert csak arra telik, akkor lenézik
2022. ápr. 21. 16:13
 4/16 anonim ***** válasza:
19%
Én a *urcsányi időkben voltam diák, szerintem semmivel nem volt jobb a helyzet ,inkább *arabb.
2022. ápr. 21. 16:31
 5/16 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem megtalálnánk azt az alapvető dolgot is, amit a kérdező nem tud. Engem úgy vettek fel anno az egyetemre, (ami igaz most is) hogy rengeteg alapvető dolgot nem tudtam földrajból. Szinte mindenkinél találnánk olyan alapvető dolgot, amit nem tud. Talán nem pont földrajzból. Bár az oktatás az tényleg egy rakat fos de ez a véleményem.
2022. ápr. 21. 17:20
 6/16 anonim ***** válasza:
76%
#3 [link]
2022. ápr. 21. 17:29
 7/16 anonim ***** válasza:
37%

Ha már földrajz.

Egyetemi csoporttársam a földtan zh írásnál a Balatont az Északi-Középhegységbe rajzolta be. Hangsúlyozom egyetemen. Utána még volt képe elmenni az oktatóhoz reklamálni, hogy miért nem jó.

Amíg ennyire nem tanítanak vagy tanulnak a hallgatók és bekerülnek pl. egy egyetemre, addig szerintem nem az lesz a fontos, hogy a gyereknek van jobb mobilja vagy a tanárnak, hanem inkább tanítson a tanár és ne sztrájkolgasson, mert k....ra nincs igazuk a pedagógusoknak. Ferdítenek. Tudom miről beszélek, anyám, apám pedagógusként dolgoznak szakközépiskolában.

2022. ápr. 21. 18:43
 8/16 anonim ***** válasza:
Vannak ilyen egyetemistákat lejárató videók, ahol alapvető vagy annak vélt dolgokat kérdeznek tőlük és a nagyrészük hülyeségeket mond.
2022. ápr. 22. 08:33
 9/16 anonim ***** válasza:
76%
Sok embert átengednek már általánosban, hogy csak menjen onnan......
2022. ápr. 22. 12:55
 10/16 anonim válasza:
100%

Az nagyon szomorú, hogy sokan úgy kerülnek ki még gimnáziumokból is érettségi után, hogy nincsenek tisztában a hatalmi ágakkal, egy demokratikus állam működésével, keverik az állam- és kormányfő fogalmát stb,stb. Már választójoggal rendelkező emberekről van szó.

Ez csak egy példa, de számtalan alapvető műveltségi, fogalombeli hiányosságok vannak a fiatalok többségében IS. Érettségiző diákként mondom ezt, jó néhány tanáromtól hallottam hasonló kijelentéseket.

2022. ápr. 22. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!