Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzéki képviselők...

Az ellenzéki képviselők megsértődtek a népre? Nem veszik fel a mandátumot, csak ha nem látjuk őket...

Figyelt kérdés

Már a választási vereségtől kezdve ezt érzem. Ez az attitüd sugárzik a mentalitásukból a nyilatkozataikból; hogy nem kell az amit én akarok? Ilyen * vagy?

Most az, hogy nem mennek el a demokrácia ünnepére a parlament alakuló ülésére és a nép előtt megköszönik, hogy beszavazták őket a Parlamentbe azzal hogy előttünk átveszik a mandátumot, amivel felruháztuk őket, hanem majd csendben utána a színfalak mögött veszik fel, mert kell a 1.5M-os illetménnyel ez most nagyon mellbevágó. Erősíti ezt a sértődött hozzáállásuk. Más is ezt érzi ?

2022. ápr. 21. 10:12
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
39%

10-es, semmiképp! Értelmetlen. A parlamenti politizálásnak vége, ezt fel kellene lassan fogni és elkezdeni RENDSZERELLENZÉK módjára létezni.

Az átkosban a demokratikus ellenzék szamizdatokat másolt, akár kézzel. Ha nincs sajtószabadság, ha nincsenek vidéki megyei lapok, talán időszerű lenne újra elkezdeni.

És tüntetni, polgári engedetlenséghez folyamodni, sztrájkolni, élőláncokat szervezni, IGAZI ellenzéki kerekasztalt működtetni (taktikai ál-összefogás helyett), a civilek mellé állni, társadalmi párbeszédet folytatni, flahmobokat, utcai megmozdulásokat szervezni, menteni az önkormányzatok szintjén, ami még menthető, sajtót alapítani, rendszerváltást előkészíteni, stb.

DOLGOZNI, nem orbán statisztériájaként majomkodni (azt megcsinálja a 135 bátor szolga és a 6 mihaszna nélkülük is).

Tényleg azt gondolom, itt a parlamenti ellenzéki politizálásnak semmi értelme nincsen!

Legyen egypártrendszer, ha a gyakorlatban úgyis az van!

2022. ápr. 21. 11:53
 12/25 anonim ***** válasza:
0%

#1 "Emlékszel arra az időre, amikor a fideszesek nem járta be a parlamentbe?"

Én nem emlékszem ilyen időkre.

Világosíts fel kérlek, mikor volt olyan, hogy a fideszesek nem jártak be a parlamentbe?

Szerintem kevered az mszp meg dk képviselőivel!

2022. ápr. 21. 11:58
 13/25 anonim ***** válasza:
51%

#7 "A fidesz, arra hivatkozva, hogy diktátor, mindig kivonult, amikor Gyurcsány beszélt (egyet is értettem ezzel akkor is). Hát ha az diktatúra volt, akkor ez most micsoda?"

Nem volt az olyan régen, emlékezhetnél rá! NEM azért vonultak ki mert gyurcsány diktátor. Azért, mert az őszödi beszéd kikerülésekor kiderült, hogy hazugsággal, választási csalással kerültek kormányra és a lemondását követelték, mivel nem volt méltó a miniszterelnöki posztra. Semmi diktatúráról nem volt szó, ahogy most sincsen diktatúra.

"A Fidesz frakcióvezetője már a vasárnapi Fidesz-nagygyűlésen is beszélt arról, hogy megszakítják a politikai kapcsolatot Gyurcsánnyal, most is azzal indokolta a döntést, miként korábban, hogy szerinte a miniszterelnök nemkívánatos szereplője lett a politikai életnek, mivel saját bevallása szerint is hazudott az elmúlt másfél-két évben, ráadásul a pénteki parlamenti szavazáson sem nézett szembe önmagával, másra próbálta hárítani a felelősséget."

[link]

2022. ápr. 21. 12:02
 14/25 anonim ***** válasza:
76%

#8 Andizsuzsi "Azért van ebben az országban több, mint 3,5 millió ember, aki az ellenzéki listára szavazott. "

Miért kell butaságokat leírni?

Az ellenzéki listára nem szavazott 3,5 millió ember!

1 947 331 db szavazatot kapott listán az ellenzéki összefogás, ezen kívül volt még 185 052 szavazat a kétfarkúakra, 59 ezer a megoldás mozgalomra és 39 ezer a NÉP-re. Még ha össze is adod őket, akkor is alig több 2 milliónál.

2022. ápr. 21. 12:06
 15/25 Andizsuzsi ***** válasza:
86%

"1 947 331 db szavazatot kapott listán az ellenzéki összefogás, ezen kívül volt még 185 052 szavazat a kétfarkúakra, 59 ezer a megoldás mozgalomra és 39 ezer a NÉP-re. Még ha össze is adod őket, akkor is alig több 2 milliónál."

Lehet azon vitatkozni, hogy a Mi hazánkat hova számolod, de legyen meg a te békéd. Valamivel több, mint 2 millió ember választását ne köpjék szembe azzal, hogy nem mennek be dolgozni.

De mondom egyszerűbben. Én ha az ellenzéki listára szavaztam, akkor elvárom, hogy az a képviselő, aki onnan bejutott és felvette a mandátumát, az bejárjon és végezze a dolgát.

2022. ápr. 21. 12:38
 16/25 anonim ***** válasza:
76%

#15 Ebben igazad van.

De amiről meg én beszélek, hogy nem számolhatod bele azokat a szavazatokat amik nem azokra mentek akik nem veszik fel a mandátumukat. a Mi hazánk képviselői bemennek a parlamentbe, ahogy a többiek meg nem is szereztek mandátumot. Akikről te beszélsz azok csak az ellenzéki lista szavazói és nem voltak 2 millióan sem.

2022. ápr. 21. 12:42
 17/25 anonim ***** válasza:
75%

#15 - Én meg azt várom el, hogyha már győzni nem sikerült, akkor ne asszisztáljanak.

Azért szavaztam rájuk, hogy leváltsák a rendszert, nem azért, hogy vesztesként jól megéljenek.

Na akkor most mi van? 1:1 :)

2022. ápr. 21. 12:42
 18/25 anonim ***** válasza:
60%

12-es: amikor ellenzékben voltak.

[link]

[link]

picit más, de hasonló dolog:

[link]

2022. ápr. 21. 13:37
 19/25 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"nem számolhatod bele azokat a szavazatokat amik nem azokra mentek akik nem veszik fel a mandátumukat"

Elfogadom. A mondandómon ugyan érdemben nem változtat, de igazad van. Valóban a számok nem azok.

2022. ápr. 21. 13:44
 20/25 anonim ***** válasza:
60%

#17 2:1 a javunkra, mert én is amellett érveltem, ne vegyék fel a mandátumot!

Mostmár csak azt döntsük el, melyik 2/3-uk ne vegye fel! :-)

Szerintem a DK vegye csak fel, nyugodtan, nőjön össze, ami összetartozik: egy fidesz-KDNP-DK-mihasznák rendszer, és annak a rendszerellenzéke!

Végre együtt lehetne elsöpörni Orbánt, Gyurcsányt és a nácikat!

2022. ápr. 21. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!