Miért lehet az hogy a mostani választáson még többen szavaztak a Fideszre, mint a nagy 2010es kormányváltó hangulatnál?
A háború is nagyban hozzájárult ehhez.
Én nem szavaztam a fideszre, de ha tegyük fel, nyer az ellenzék, hát hogy alakított volna kormányt? Ezek egymást is gyűlölik. Az meg azért ad némi aggodalomra okot, ha nincs stabil kormányzóképes erő Magyarországon, miközben háború van a szomszédban.
"a fidesz-kdnp az elmúlt években hatalmas támogatói bázist tudott felépíteni"
Ez azért nem teljesen igaz, mert csak olyan párt tudja növelni a választói számát, amelyik kifejezi ezeknek a választóknak az akaratát.
Legjobb példa a Jobbik és a Mi Hazánk Mozgalom szavazói. A Jobbik eltért az eredeti politikai irányától, az MHM folytatja, és emiatt nem nyert egyéni Jobbikos jelölt. Ha a Jobbikosok nem állnak össze közös listán a balliberálisokkal, be sem jutnak a parlamentbe.
Mert a többség megvezethető.
15
Nap mint nap szükség van ilyesmikre, és garantált lesz 2026-ban is a Fidesz-KDNP 2/3-os győzelme.
Mégis hogy szavaztak volna többen? Sokkal kevesebben szavaztak rájuk, mint akkor, csak éppen a Fidesz oly módon alakította át a választási törvényt, hogy elég legyen egyszerű többséggel nyerniük egy parlametni kétharmadhoz.
Kedves anyázni készülő fideszesek: szerintem is megnyerte a Fidesz a választást, szerintem nem is csaltak hozzá. Ettől még sokkal kevesebb ember szavaz rájuk, mint 2010-ben.
17.
2010-ben 2,7 millió szavazója volt a fidesznek. 22-ben 3 millió fölött. Tudom, most jön, hogy a "románok, ukránok". Nélkülük is 2,8 millió. Melyik több?
"elég legyen egyszerű többséggel nyerniük egy parlametni kétharmadhoz."
Az ellenzéknek is pont elég lett volna akkora többség.
Ok, visszavonom, 2.2 millióra emlékeztem.
"Az ellenzéknek is pont elég lett volna akkora többség."
Nem vitattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!