Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért lehet az hogy a mostani...

Miért lehet az hogy a mostani választáson még többen szavaztak a Fideszre, mint a nagy 2010es kormányváltó hangulatnál?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 19. 09:49
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
70%
Mert nincs normális alternatíva a Fidesz a leváltásához. Az ellenzékre meg elég csak ránézni, normális ember nem kér belőlük.
2022. ápr. 19. 10:28
 12/34 anonim ***** válasza:
77%

A háború is nagyban hozzájárult ehhez.

Én nem szavaztam a fideszre, de ha tegyük fel, nyer az ellenzék, hát hogy alakított volna kormányt? Ezek egymást is gyűlölik. Az meg azért ad némi aggodalomra okot, ha nincs stabil kormányzóképes erő Magyarországon, miközben háború van a szomszédban.

2022. ápr. 19. 10:33
 13/34 anonim ***** válasza:
88%

"a fidesz-kdnp az elmúlt években hatalmas támogatói bázist tudott felépíteni"

Ez azért nem teljesen igaz, mert csak olyan párt tudja növelni a választói számát, amelyik kifejezi ezeknek a választóknak az akaratát.

Legjobb példa a Jobbik és a Mi Hazánk Mozgalom szavazói. A Jobbik eltért az eredeti politikai irányától, az MHM folytatja, és emiatt nem nyert egyéni Jobbikos jelölt. Ha a Jobbikosok nem állnak össze közös listán a balliberálisokkal, be sem jutnak a parlamentbe.

2022. ápr. 19. 10:53
 14/34 anonim ***** válasza:
21%
Minden ellenzéki szavazat egy tudatlan szavazót jelent.
2022. ápr. 19. 11:23
 15/34 anonim ***** válasza:
55%

Mert a többség megvezethető.

[link]

2022. ápr. 19. 11:44
 16/34 anonim ***** válasza:
34%

15

Nap mint nap szükség van ilyesmikre, és garantált lesz 2026-ban is a Fidesz-KDNP 2/3-os győzelme.

2022. ápr. 19. 12:00
 17/34 anonim ***** válasza:
64%

Mégis hogy szavaztak volna többen? Sokkal kevesebben szavaztak rájuk, mint akkor, csak éppen a Fidesz oly módon alakította át a választási törvényt, hogy elég legyen egyszerű többséggel nyerniük egy parlametni kétharmadhoz.

Kedves anyázni készülő fideszesek: szerintem is megnyerte a Fidesz a választást, szerintem nem is csaltak hozzá. Ettől még sokkal kevesebb ember szavaz rájuk, mint 2010-ben.

2022. ápr. 19. 12:36
 18/34 anonim ***** válasza:
76%

17.

2010-ben 2,7 millió szavazója volt a fidesznek. 22-ben 3 millió fölött. Tudom, most jön, hogy a "románok, ukránok". Nélkülük is 2,8 millió. Melyik több?

"elég legyen egyszerű többséggel nyerniük egy parlametni kétharmadhoz."

Az ellenzéknek is pont elég lett volna akkora többség.

2022. ápr. 19. 14:38
 19/34 anonim ***** válasza:
75%

Ok, visszavonom, 2.2 millióra emlékeztem.

"Az ellenzéknek is pont elég lett volna akkora többség."

Nem vitattam.

2022. ápr. 19. 14:45
 20/34 anonim ***** válasza:
67%
Az is az oka, hogy visszaütött az ellenzékiekre a vég nélküli gyalázkodás, amit leművelnek évek óta. Ha így folytatják, kapnak még nagyobb pofont is 4 év múlva.
2022. ápr. 19. 14:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!