Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád, hogy csak bizonyos...

Támogatnád, hogy csak bizonyos IQ fölött lehessen szavazni?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 13. 12:25
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
59%
Kedves Derniére Danse, én ezt komolyan gondolom.
2022. ápr. 13. 16:20
 52/60 anonim ***** válasza:
78%
Nem, nem esne el a szavazati jogától az, akinek az esetében mozgásszervi korlátai vannak a toll megragadásának. Azon van a hangsúly, hogy az illető képes-e a betűk felismerésére, egybeolvasására, alkalmazására (ha úgy tetszik, legalább le tudja betűzni a szavakat, ha már karja nincs, amivel le tudná írni azokat), illetve az általuk alkotott szavak, szószerkezetek, mondatok értelmezésére.
2022. ápr. 13. 16:31
 53/60 anonim ***** válasza:
17%

#48 Én azért hegyeztem ki az adózásra a kérdést mert sokan nem veszik észre de a határon túli szavazók nem ide adóznak, viszont az itt élők életét befolyásolják a szavazatukkal. Mondhatni más faxával verik a csalánt :)

Sokszor bennem is felmerült némely ember kapcsán hogy "ennek ugyanolyan szavazati joga van?". De a megoldást nem hiszem hogy az IQ szint hozná meg.

Nemzetközi szervezetektől pont a kormányunk határolódna el mivel azokat is pénzeli valaki. Ki biztosítaná a pártatlanságukat ebben az ügyben?

Ingyen ezt nem lehetne megoldani. Valaki bele kellene hogy tegye a humán munkaórákat, meg kéne szervezni, felügyelni, kialakítani a szabályait.

Azt a szoftvert sem a szél írná és ezt valahol propagálni is kellene.

Tudom hogy sok pénz megy el sokkal feleslegesebb dolgokra de én jobban örülnék az adók normálisabb felhasználásának.

2022. ápr. 13. 17:24
 54/60 anonim ***** válasza:
33%

Érdekes olvasni, hogy olyanok kampányolnak mások szavazati jogának elvétele mellett - azzal az indokkal, hogy nem tudnak jó döntést hozni - akik egymásnak ellentétes döntést vélnek ebből kihozni. Vagy ami még viccesebb, az tartja magát értelmesebbnek másoknál aki szerint egy viccpártra kellene inkább szavazni a többi helyett.

Pont az itt válaszoló "IQ titánok" mutatják meg, hogy mennyire ostoba is tud lenni aki magát okosabbak képzeli másoknál.

Két dolgot ajánlok figyelmükbe. Minden diktatúra így kezdődött, hogy valakik jogosnak érezték eldönteni hogy másoktól milyen jogukat veszik el.

Először csak nem mehet be ugyanoda, aztán nem teheti meg ugyanazt, míg eljutottak odáig hogy az életük sem az övék.

A másik: ha megteremtitek a jogot arraa, hogy bármilyen IQ vagy más képesség, tulajdonság miatt el lehessen venni a szavazati jogot valakitől, akkor lehetővé teszitek, hogy legközelebb mások más tulajdonság alapján tőletek is elvegye.

Nem kizárni kell a kevesebb tudásukat, hanem meggyőzni.Azért hisztiztek, mert ez nem azoknak sikerült akiket ti kormányon akartatok látni.

2022. ápr. 13. 17:26
 55/60 anonim ***** válasza:
79%
Ezenkívül nem ártana az sem, ha mondjuk 8 általánoshoz is kötnék. Egyébként én támogatnám, sőt.
2022. ápr. 13. 21:31
 56/60 anonim ***** válasza:
10%
Nem, mert a belpesti libsiknek is kell adni esélyt.
2022. ápr. 13. 23:00
 57/60 anonim ***** válasza:
70%

Ja, tök valószínű, hogy az ország legmagasabban iskolázott területéről kerül ki az alacsony IQ-jú, nem megfontoltan szavazó emberek többsége.

2022. ápr. 13. 23:10
 58/60 anonim ***** válasza:
81%
Én is írni-olvasni tudáshoz kötném, és esetleg 8 általánoshoz. Egyébként az a probléma, hogy a politikában nincs olyan, hogy valaki átlátja a helyzetet, valaki tisztában van az abszolút, objektív, megkérdőjelezhetetlen igazsággal, mert a különböző kérdéseknek sokféle nézőpontja létezik, és mindegyikben lehet igazság. Nem beszélve arról, ha pl. a kormány dönt egy irányvonalról, ami a jövőt érinti, akkor ugye nem lehet tudni előre, hogy ez helyes irány, biztosan jó helyre fog vinni, mert a társadalmak, a világgazdaság, a technológiai fejlődés, az emberi viselkedés egymásra hatása bonyolult dolgok. Aki nem látja a buktatóját ennek, annak lehet magas az IQ-ja, de intelligensnek nem lehet nevezni.
2022. ápr. 13. 23:21
 59/60 anonim ***** válasza:
75%

Bocs, hogy csak most tudok válaszolni.

"a határon túli szavazók nem ide adóznak, viszont az itt élők életét befolyásolják a szavazatukkal"

És mi a helyzet azzal, aki nyugatra költözött? Ő sem itt adózik, viszont ő adott esetben hazaköltözne.

"De a megoldást nem hiszem hogy az IQ szint hozná meg."

A probléma az IQ teszttel és iskolázottsággal is, hogy vagy túl sok embert zársz ki vagy túl keveset, mivel nem igazán tudsz köztes értéket megadni.

Az érettségi baromi kevés, mivel láttam már nulla tudással érettségit szerző embert, viszont a diploma már sok.

Az IQ-tesztnél a normális IQ-szint alá az emberek 16%-a esik kb., ami szerintem megint nem vinne sokkal előrébb.

Az én elméletem a #27-es válasz elején van.

"Nemzetközi szervezetektől pont a kormányunk határolódna el mivel azokat is pénzeli valaki. Ki biztosítaná a pártatlanságukat ebben az ügyben?"

A Mensa szervezetnek is megvan a magyar szervezeti része és tagsági díjból működnek.

A nemzetközit azért mondtam, mert az IQ tesztjük elfogadott, de inkább úgy kéne elképzelni, hogy vannak helyi szervezetek, amik egy nagy ernyő szervezet alatt működnek.

"Valaki bele kellene hogy tegye a humán munkaórákat, meg kéne szervezni, felügyelni, kialakítani a szabályait."

Egyébként nem feltétlen. Amennyire a tanárok figyelnek egy órai dolgozat alatt, hogy puskáznak-e, azt simán meg lehet oldani kamerákkal és képfelismerő programokkal, és akkor felügyelet sem kell.

"Azt a szoftvert sem a szél írná és ezt valahol propagálni is kellene."

Ne tegyünk úgy, mintha nem léteznének erre programok. A magyar mensa oldalon is láthatsz már egy online kitölthető tesztet.

"Minden diktatúra így kezdődött, hogy valakik jogosnak érezték eldönteni hogy másoktól milyen jogukat veszik el."

És minden demokrácia is.

Mellesleg pont ebből látszik, hogy valaki kimennyire okos. Egy ilyen kijelentés nagyon ostoba, mivel amikor valaki jogát elveszed, akkor másét növeled.

Pl. elvették a király egyszemélyben történő döntési jogát, hogy a nép döntsön. Ez szintén arról szól, hogy valakinek csökkented a jogait, vagyis szerinted ez is diktatúrának kellene lennie.

"Először csak nem mehet be ugyanoda, aztán nem teheti meg ugyanazt, míg eljutottak odáig hogy az életük sem az övék."

Így van, akkor most mindenhol diktatúra van, mert a királyok megfosztották jogaiktól.

"akkor lehetővé teszitek, hogy legközelebb mások más tulajdonság alapján tőletek is elvegye."

Ez egy érvelési hiba, amit értelmes ember nem követ el.

Mondok egy hasonlatot, hátha felfogod. Volt idő amikor nem létezett sebességkorlátozás, viszont hoztak erre szabályozást, hogy hol mennyivel lehetne menni.

A logikád szerint ez azért rossz, mivel a jövőben bárki tizedére csökkentheti a sebességhatárt és mondjuk 90 helyett, csak 9 lesz a megengedett.

A mostani helyzet ellen nem érvelhetsz azzal, ami egyszer lehet, hogy lesz. Amúgy tessék, itt egy link is hozzá:

[link]

"Nem kizárni kell a kevesebb tudásukat, hanem meggyőzni."

Csak van akit nem tudsz érvekkel meggyőzni, mivel nincs azon a szinten. Pl. itt vagy te, aki érvelési hibákat követ el. Nekem ez egyből szembetűnik, mivel olyan szintű középiskolába jártam, ahol ezt megtanították, láthatóan te nem, viszont ha elkezdünk vitázni, akkor te azt fogod gondolni, hogy egy szinten vagy velem, miközben ahogy a fentebbi példa is mutatja, nem.

Sokaknak fogalmuk sincs az érvekről, nem tudnak logikusan gondolkodni. Nem tudsz mindenkit meggyőzni, és adott esetben egyszerűbb manipulálni.

Neked lehet gerinced ahhoz, hogy ne manipulálj mást, de lesznek emberek, akik mindig megpróbálják őket manipulálni.

Emiatt akármennyire magyarázod a hülyeséged, a legjobb opció ezen embereket úgy megvédeni, hogy ne legyenek célpontok a szavazati joguk miatt.

Sokkal békésebb lenne MA is nagyon sok vidéki ember élete, ha nem lennének ijesztgetve olyan dolgokkal, amik sosem történnek meg.

"Azért hisztiztek, mert ez nem azoknak sikerült akiket ti kormányon akartatok látni."

Nem, arról van szó, hogy itt vagy te is, aki okosnak gondolja magát és érvelési hibát követsz el, ami egyértelmű jele, hogy már az érettségi szintjét sem ütöd meg és próbálod az adott esetben magasan képzett, akár több diplomás, szakmájában elismert embereknek megmondani, hogy milyen k*rva okos vagy, amikor nem.

"Egyébként az a probléma, hogy a politikában nincs olyan, hogy valaki átlátja a helyzetet, valaki tisztában van az abszolút, objektív, megkérdőjelezhetetlen igazsággal"

De olyan viszont van, hogy valaki egyértelműen hazugságban hisz, azokat meg érdemes lenne szűrni.

Mert jelenleg ez a kérdés. Akarjuk-e, hogy nem létező témák dominálják a politikát, amivel az embereket könnyű manipulálni, és így sosem a valós problémákról beszélünk és sosem azokra keresünk megoldást.

2022. ápr. 19. 09:21
 60/60 anonim ***** válasza:
Legalább a 75 legyen meg
2022. ápr. 28. 20:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!