Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád, hogy csak bizonyos...

Támogatnád, hogy csak bizonyos IQ fölött lehessen szavazni?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 13. 12:25
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
46%

"Azért ne legyél annyira benne biztos, hogy az ellenzék járna jól, ha az emberek kritikusabban szavaznának"

Egységként nem is, de akkor nem is kéne egység. Ha kritikusan szavaznak, akkor az mszp, dk, jobbik, fidesz valószínűleg teljes mértékben eltűnne (talán az lmp is).

Maradna reálisan a momentum és mkkp mindeképp és esetleg a párbeszéd.

Az összefogásra azért volt szükség, mert nem így szavaznak az emberek.

Egyébként egy mkkp is bőven jó, ami amúgy még mindig ellenzéki pártnak számít.

2022. ápr. 13. 13:50
 32/60 anonim ***** válasza:
64%

Abban az esetben támogatnám ha ezen IQ szinthez kötnék az adózást és a honvédelmet is :)

Aki alatta van az nem adózik, nem háborúzik és természetesen nem is szavaz.

Szerintetek mennyi jelentkező lenne? :)

2022. ápr. 13. 13:52
 33/60 anonim ***** válasza:
37%

"IQ szinthez kötnék az adózást és a honvédelmet is"

Nekem teljesen rendben van, de akkor nem veheti igénybe, amit az adóból finanszírozunk. Őt nem védi a rendőr, nincs egészségügy neki és nincs oktatás.

2022. ápr. 13. 13:55
 34/60 anonim ***** válasza:
80%
27-es, tök jókat írsz, de egy (offtopic) kiegészítésem lenne. A 100-as (illetve 100 körüli) iq-nak az a fura tulajdonsága van, hogy egyszerre átlag és medián érték. De ez persze az adott politikai témával kapcsolatban pont semmit sem jelent.
2022. ápr. 13. 13:56
 35/60 anonim ***** válasza:
74%

Az IQ teszt egy humbug, teljesen marhaság, aminél az eredmény kedvtől, és kipihentségtől függ, de főleg attól hogy kinek mennyi türelme van, rendkívül unalmas, és idegesítő, ismétlődő kérdések vannak benne, aminek jó része tisztán memória teszt.

Sima tájékozottsági teszt kellene hozzá, egy kérdőívet kitölteni, hogy mennyire van tisztában az ország, világ dolgaival, mármint a tényekkel, és nem azzal hogy éppen a fidesz propaganda, vagy valami hasonló mit mond hogy mit mondott valaki...

És szerintem súlyozni is kellene a szavazatokat, aszerint hogy ki befizető a költségvetésbe (mondjuk 4 éves átlaggal), és ki az aki csak jól jár belőle.

De ezeket senki sem vezetné be, mert az a gerontokrácia végét jelentené.

2022. ápr. 13. 13:56
 36/60 anonim ***** válasza:
65%
6: down kóros, és szellemi fogyatékos képviselő sincs - mégis képviselve vannak az ilyen beteg emberek is...
2022. ápr. 13. 14:00
 37/60 anonim ***** válasza:
5%

#34 Én csak arra reflektáltam hogy IQ szinthez kötnék a szavazást.

Egyébként nekem rendben lenne az is ha nem vehetném igénybe az adókból finanszírozott dolgokat. Két cégemből be nem fizetett adó bőven fedezné ezen költségeket.

2022. ápr. 13. 14:08
 38/60 A kérdező kommentje:

#29: "Azért ne legyél annyira benne biztos, hogy az ellenzék járna jól, ha az emberek kritikusabban szavaznának. :)"

Nem vagyok benne biztos, abban viszont igen, hogy átgondoltabb és megalapozottabb eredmény születne, jelentse ez bárkinek a győzelmét.

2022. ápr. 13. 14:10
 39/60 anonim ***** válasza:
69%
38-as, de olyan rendszer lehetetlen, hogy nem választasz, és ezért cserébe nem veszed igénybe az adókból finanszírozott dolgokat. Hiszen az adókból pénzelik az iskolákat, az utakat, közvilágítást... Az egézségügy meg mondjuk pont nem az adóból megy.
2022. ápr. 13. 14:12
 40/60 A kérdező kommentje:
#38: Ezt hogyan kiviteleznéd? Az alap infrastruktúrákat muszáj lenne használnod, ilyenek például az utak.
2022. ápr. 13. 14:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!