A DK-nak lesz szavazó utánpótlása?
Az látható, hogy a DK-ra többségében idősek szavaznak. Ha ők már nem lesznek, akkor a náluk fiatalabbak közül tudnak majd szavazókat gyűjteni, vagy szépen lassan elporlad a támogatottságuk?
Félreértés ne essék, mindamellett, hogy nem szeretem a pártot, nem erre várok természetesen, csak elgondolkodtam rajta.
Minden országban vannak baloldali pártok. Hol erősebbek, hol gyengébbek. Hol kormányon vannak, hol pedig ellenzékben.
A baloldali gondolkodás nem tud kiveszni mindaddig, amíg egyenlőtlenséges vannak és nem az opportunizmus az egyetlen alkalmazkodási stratégia.
Ez nem igaz, Gyurcsánynak fix szavazótábóra van már évek óta, ami kb. 10-15%-ra saccolható, és ők nem fognak elhatárolódni.
Az átlag életkort tekintve sem olyan rossz a helyzet, mint ahogy sok mondják. Vannak fiatal DK-sok, a Gyurcsány negatív reklám kicsit fordítva sült el, és rengeteg meme alapjául szolgált ami jót tett neki a fiatalság szempontjából.
Gondold végig mi történne, ha a DK legyengülné és/vagy feloszlana. (Az egyszerűség kedvéért tételezzük fel, hogy a szocik is beefejeznék.)
Alakulna egy új baloldali formáció szűz politikusokból, akiknek ez az első pártjuk...és jönne a választás.
Mi lenne a fidesz narratívája? Mi ömlene a vízcsapból is? Hogy ez a DK 2.0, hogy Gyurcsány mozgatja a szálakat, az új párt 100%-ban Gyurcsány. (Pont mint ahogyan az LMP-t és a Momentumot is kezelték csak őket az SZDSZ-el hiteltelenítik).
És mit tennél ilyen esetben? Bizonygatnád hogy nem úgy van? Tagadnál?
És mire mennél vele?
Téves az alapvetésed, miszerint a DK-ra az idősek szavaznak. Azok IS, mint ahogy a fideszre is.
Egyszer már megkérdeztem egy kérdezőtől, most megkérdezem tőled is:
Hogy van az, hogy amikor az kell akkor a fidesz a nyuggerpárt, amikor pedig más a cél, akkor a DK?
Ne legyél szemellenzős.
MZP-ből az előválasztás után 2 nap alatt lett "100%-ban Gyurcsány" "mini feri" és 3 millió ember nem mondta, hogy "na ne szopassatok, ennyire nem vagyunk birkák", hanem engedelmesen leszavaztak Viktorra.
#7-nek (kérdezőnek):
Te nem arányokról beszélsz, hanem sztereotípiáról. Egyáltalán nincs a DK-nak nagyobb arányú idős szavazója, a fideszhez képest. Párttag vagyok, alkalomadtán koordinátor, SZSZB tag, stb. Az okozza a tévhitedet mint ahogy másokét is, hogy a DK párttagokon belül viszont az idősek aránya sokkal nagyobb mint a fideszben. És a médiákban egy párt részéről mindig párttag kerül előtérbe, aki a Dk esetében nagyobb valószínűséggel idős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!