Budapestből létrehozni egy önálló, külön értelmiségi államot?
Figyelt kérdés
Persze félig vicc a kérdés, de már vannak, akik eljátszottak a gondolattal:
Tekintetbe véve, hogy Budapesten mindössze egy körzetet nem nyert az ellenzék, "vidéken" meg mindössze egyet, talán nem is lenne hülyeség megfontolni a dolgot, nem?
2022. ápr. 9. 22:49
11/18 anonim válasza:
esküszöm boldog lennék, ha lenne itt háború, és szarrá vernék bp-t evvel a sok felfuvalkodott, öntelt majommal...
12/18 D-Mano válasza:
Akkor új dal kell: "Budapest a népé!"
13/18 anonim válasza:
Bulinap után, szombat vagy vasárnap reggel érdemes kimenni a Deák térre, egyből kibukik a nagy pesti kultúra. Konkrétan a járdára van hányva, vizelve, kakálva, a szemétdombról nem is beszélve, ami ott van. Igazi értelmiség.
14/18 anonim válasza:
Ez nagyon ostoba elképzelés. Nem csak értelmiségiek szavaztak az ellenzékre és értelmiségiek is szavaztak a Fideszre. Szóval ha értelmiségi államot akarsz, akkor az politikailag ugyanolyan vegyes lesz, mint most. Ha politikailag ellenzéki államot akarsz, abban ugyanannyi lesz az értelmiségi és nem értelmiségi,mint most.
15/18 anonim válasza:
Fiatal budapesti lakosként én főleg színházakba járok és komolyzenei koncertekre, könyvbemutatókra is, szerencsére Budapesten sok lehetőség van rá. Ahogy sok ismerősöm is ezt teszi, általában tele vannak a művészszínházak is fiatalokkal. Szóval azért itt sem mindenki kocsmába jár művelődés gyanánt. De nem nézem le a vidékiet sem, ott is sok értelmes ember van, én sem Budapesten születtem. Én azokat az embereket sajnálom, akik feketén és fehéren látják a világot és aki szerint minden budapesti értelmiségi és minden vidéki buta, mert nem így van. Mindenhol vannak önállóan gondolkodó, normális emberek.
16/18 anonim válasza:
Egyébként tényleg 2 teljesen más világ.... Budapesten még józanul gondolkodnak az emberek.
17/18 anonim válasza:
"Budapestből létrehozni egy önálló, külön értelmiségi államot?"
Aki ezzel a hülyeséggel egyet ért, az nem értelmiségi, így alapból bukta.
18/18 anonim válasza:
Ebből is látszik, hogy az értelmiségi és az értelmes ember nem ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!