Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan lehetne növelni az...

Hogyan lehetne növelni az iskolázottságot?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 8. 20:55
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
83%

Kedves gondolatok...

A megoldás az lenne, ha a tanulásra képtelen gyerekek szülei kényszerülnének először tanulásra és munkára.

A szülői példa iránymutató a gyerek életében.

Lehet bármilyen jó pedagógus és oktatási rendszer, ha a gyerek nem érti, mire jó hogy tanulnia kell és nincs mögötte támogató családi háttér.

Az Arany János program, tökéletes példája, hogy tengernyi kidobott pénz és rengeteg pedagógusok által beleölt munkaóra mire elegendő.

Ha nem a szépen kikozmetikázott statisztikai eredményeket nézzük, hanem egy tanár véleményét hallgatod meg, aki Borsodban vagy Szabolcsban tanít, akkor látni fogod, hogy annyit ér, mint csepp a tengerben.

A fele el sem jut a záróvizsgáig.

Aki igen, azoknak a többsége sem fog dolgozni utána.

Talán az 1 %-uk tud élni ezzel a lehetőséggel, de talán így is sokat mondtam.

2022. ápr. 8. 21:19
 12/50 anonim ***** válasza:
15%
Inkább az IQ-t kellene növelni.
2022. ápr. 8. 21:19
 13/50 anonim ***** válasza:
20%
Kb szinte sehogyan. Ilyen a magyar ember, a prolinak vonzóbb a kocsimában szétinnia az agyát mint értelmiségi munkát végezni.
2022. ápr. 8. 21:21
 14/50 anonim ***** válasza:
23%
Iskolatej most is van.
2022. ápr. 8. 21:23
 15/50 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem az, hogy nem 18 az iskolakötelezettség az nem az ördögtől való.

Sokan félreértik, ez nem azt jelenti, hogy 16 évesen kilökik a gyereket az iskolából, vagy onnantól fizetni kell érte.

Ez csak azt jelenti, hogyha egy gyerek nem akar tanulni, és csak zavarja a többit, akkor ha betölti a 16-ot ki lehet tenni az iskolából. Mert egyébként tanköteles gyereket sehogy nem lehet kitenni, bár vannak erre vonatkozó legendák, de ezek a tények.

Amúgy van még egy oka, hogy meghozták ezt a törvényt, méghozzá a magániskolák elszaporodása. Ugyanis hiába alapítványi iskola, tandíjat kötelező jelleggel nem szedhetnek tanköteles gyerektől. Én tanítottam alapítványi iskolában vagy 20 éve, a fele banda nem fizetett, pedig megtehették volna, és tudták az elejétől fogva, hogy fizetős iskola. De azt is tudták, hogy erre nem kötelezhetőek. Ellenben, ha betölti a gyerek a 16-ot, akkor most már az alapítványi iskola is mondhatja, hogy nem maradhat tovább a gyerek, amennyiben kamatos kamattal ki nem fizeti az elmaradt hozzájárulást, és fizeti a jövőben is.

2022. ápr. 8. 21:28
 16/50 anonim ***** válasza:
14%

Mégis minek kellene növelni az iskolázottságot?

Nagyon sok munkához nem kell egyetem , sőt elég egy szakmunkás iskola.

Aki fizikai munkát végez annak pont elég a szakmájához tartozó dolgokat megtanulja és a többi pedig a gyakorlat.

De az oktatás egy nagy kalapsz.r nálunk.

Az nem oktatás hogy , na gyerekek tanuljátok meg a 10. oldaltól az 50.-ig és semmi magyarázat sincs.

Aztán minden 2. gyereknek korrapetálásra kell járni hogy meg ne bukjon.

2022. ápr. 8. 21:30
 17/50 anonim ***** válasza:
11%

Általánosban bevezetni a közgazdaságtant.

Természettudományok magasabb óraszámban.

Kevesebb művészeti óra,pl irodalom.

Középiskolában ének,rajz és ezek tök feleslegesek.

Állami iskolában ne legyen kötelező hittan.

2022. ápr. 8. 21:31
 18/50 anonim ***** válasza:
68%

16-osnak igaza van abból a szempontból, hogy sok baromságot meg kéne tanulni, amit amúgy nem is használsz soha.

Meg én az ilyen kamu szakmákat eltörölném, mint logisztika, gazdálkodás management meg turisztika. A lányom most 8. osztályos, és persze még a 3-as tanuló fiúk sem akarnak fizikai munkát végezni, mind ilyen szakokra megy. De akkora túlképzés van belőlük, hogy még diplomával sem tudnak elhelyezkedni, nemhogy egy technikummal. Én ezeket mind bezárnám, és maradnának az ilyenek, hogy burkoló, kőműves, villanyszerelő. Sajnos lassan ezek az iskolák zárnak be, mert nem jelentkezik hozzájuk a kutya sem. Ellenben az ilyen kamu irodai szakmákra megy 10-szeres a túljelentkezés.

2022. ápr. 8. 21:34
 19/50 anonim ***** válasza:
37%
Hát nem a fidesszel, az fix
2022. ápr. 8. 21:34
 20/50 A kérdező kommentje:

11-es

De mi a tenger, ha nem cseppek sokasága?

2022. ápr. 8. 21:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!