A fidesz miért csinálja ezt? Na és a szavazók?
(Már így a választások után) Az lenne a kérdésem, hogy hónapok óta ment a miniferi meg az ehhez hasonló média tartalmak. Nagyon sokszor láttam facebookon, hogy ezt meg azt csinálná MZP, és a kommentelők ezrei egyetértettek vele.
Azt elmondaná egy kedves fideszes szavazó, hogy miért ért/értett ezekkel egyet? Megnézte egyáltalán MZP eredeti, vágatlan videóit egyszer is hogy valójában mit is mondott?
Például, hogy lehet azt a mondatát -HA A NATO úgy dönt hogy fegyvereket küldene, akkor ezt mi is támogatjuk- úgy értelmezni, hogy a háborúba sodorna minket? Ha már NATO tag vagyunk, kötelességünk megtenni a kéréseiket a tagságért nem? Orbánnak nem kötelessége aláírnia azt a bizonyos papírt, hogy segítenünk kell ukrajnát?
Okot (esetleg egy idézetet) tudna rá valaki mondani hogy hogy lehet MZP Gyurcsány embere? (Sehol nem láttam erre utaló nyomokat, hogy valójában Gyurcsány a főnök)
Meg amit végképp nem értek, hogy hogy lehet hogy a "baloldal" miatt gyengül a forint? (Ezt Hollik András jelentette ki) Nincs is beleszólásuk a kormányzásba..
Meg sok helyen olvasom hogy "Dehát most sokkal több a fizetés" mint 2010 előtt. Igen 1970 óta is százszorosát keresik az emberek most, jah 2000 ezer forint volt a fizetés, a kenyér meg két forint. Most 200 ezer(elvileg) a fizetés, és 350-400 a kenyér ára a legolcsóbb helyeken is. 2020 óta, nem tudok olyan terméket mondani, aminek ne ment volna fel az ára legalább 15-20 százalékkal
200 ezres a minimálbér, amiről azt se tudom hogy hogy működik, egy tanár nem keres 200 ezret, sőt.(Egyébként ha már a tanárokba képesek belekötni, igen heti 25 tanórájuk van max, aztán otthon több száz dolgozat javítás és a többi)
Miért gondolják azt, hogy itt jó a színvonal az európaihoz képest? Hollandiában(nem csak Ott) a gagyi fizetés 10eu/h ami alsóhangon is kb 3500 forint. A szállás (ahogy kint dolgozó ismerőseimtől hallottam) 400 euró, az árakat meg nem akartam elhinni, hogy nem drágábbak mint itt.
Többet már nem kérdezek, mert így senki nem fogja elolvasni. Előre is köszönöm a megfontolt válaszokat!
"Ha már NATO tag vagyunk, kötelességünk megtenni a kéréseiket a tagságért nem? Orbánnak nem kötelessége aláírnia azt a bizonyos papírt, hogy segítenünk kell ukrajnát?"
Nem.
Egy NATO tag semmiféle kérésre nem avatkozhat be háborúba, ez alól csak az a kivétel, ha egy másik NATO tagállamot megtámadnak.A NATO alapvetően egy védelmi szövetség és nem támadó.
MZP viszont elkezdte nyalni a magyarellenes ukrán kormány seggét, mert most ez a trendi, meg ez a nyugati narratíva.
1. A Fidesz akkor is megnyerte volna ezt a választást a választási adatok alapján, ha abszolút nem is kampányolt volna.
2. A Fidesz szavazók nagy része tisztában van azzal, amit te leírtál, a legtöbben nem is azért szavaztak a Fideszre mert annyira szeretik őket, hanem mert nem akarták az ,,összefogást" hatalmon látni.
3. A Fidesz tényleg odafigyel arra, hogy a gazdaságimutatók jók legyenek, tehát azzal a ténnyel nehéz lenne vitázni, hogy a magyar társadalom a rendszerváltás óta most él a legjobban, igaz hogy ennek ellenére EU-s szinten még mindig sz*rul élünk, de ennek ellenére még mindig most élünk al legjobban, jó mondjuk a válság ezt idézőjelbe teszi, de ezt álltalánoságban írom.
4. Ajánlom ezt a figyelmedbe, megfogod érteni, hogy mit miért csinálnak: https://www.youtube.com/watch?v=nLZDdSTTmHs
Sok marhaságot beszélt össze-vissza.
Majd a fb-ján kitett videóban egy másik összejövetelen már tompította, s erre hivatkozott, hogy nem is azt mondta.
Ha a "nato azt mondja..." -ez nem egészen így van.
Ha nem nato-országot támadnak meg, minden országnak joga eldönteni, hogy részt vesz-e abban a háborúban.
Egyébként a nato ebben az esetben NEM MONDHATJA, mert a nato egy védelmi szervezet.
MZP ezzel is azt jelezte, hogy "ha az eu azt modja..., a nato azt mondja..., akkor ő azt végrehajtja akkor is, hogy az országnak az nem érdeke.
Ehhez még hozzájöttek mások nyilatkozatai (pl. Kocsis-Cake: el kell tekerni, el kell zárni az orosz gázt -persze, fagyjunk meg).
Sok dolog van ebben a kérdésben, ami erős korrigálásra szorulna, hogy a jövőben kicsit jobban értsd az okokat és azoknak a következményeit. De kurvárä nincs kedvem annyit gépleni hogy mindre reagáljak valamit, főleg hogy nagy valószínűséggel süket fülekre találna.
Pár dolgot azért kiemelnék:
"Okot (esetleg egy idézetet) tudna rá valaki mondani hogy hogy lehet MZP Gyurcsány embere? (Sehol nem láttam erre utaló nyomokat, hogy valójában Gyurcsány a főnök)"
- Márki-Zay az előválasztás előtt: Azért dolgozom, hogy a DK a legerősebb kormánypárti frakció legyen
2021. október 20.-
"A szállás (ahogy kint dolgozó ismerőseimtől hallottam) 400 euró, az árakat meg nem akartam elhinni, hogy nem drágábbak mint itt."
Ez megint csak ilyen bemondásos történet. Sok külföldön vendégmunkás/élő magyar szereti (szeretné) azt éreztetni, hogy ő bizony megfogta az Isten lábát. A valóságban pedig sok dolgot eltitkolnak. Pl. olyanokat, hogy 8-10-en nyomorgonak egy lakásban, hogy megosztozzanak a bérlemények költségein. Így elmondhatják hogy "fillérekért" laknak a híres nyugati jólétben.
A másik az olcsóság. Ha van függőséged (pl.cigi) és szereted a minőségi ételeket akkor a nyugat nem a te világod.
Egy kis kocsmázás és cigarettázás alaphangon 30-40 ezer/éjszaka. És itt nem valami elit romkocsmára kell gondolni.
Másnap ha szeretnél valami finomat reggelizni (nem konzervet meg csomagolt kenyeret), akkor kösd fel a nacit mert 4-5 ezer alatt nem úszod meg.
Én dolgoztam Dániában magyar céggel 2 évet 2020-ig. Itthon mielőtt indultunk volna, a hajókonténereket amikben a szerszámokat gépeket stb. cuccokat hozták volna utánunk, mindig megpakoltuk téliszalámival, konzervekkel, ásványvízzel, sörrel stb, hogy ne kinti 5x 8x áron kellejen megvenni ezeket a mindennapi alap dolgokat.
Ugyanis vagy eszel szemetet, vagy kifizeted a 18.000ft/kg trappistasajt és egyéb árakat.
7#
Idióta, hazaáruló balliberális.
Ukrajna területeket lopott Magyarországtól és még mindig megszállás alatt tarja őket.Plusz folyamatosan szívatják az ottani magyarokat.
Semmiféle katonai segítséget nem érdemel az ukrán kormány.Előbb adjon valamit ő, majd utána lehet szó segítségről.
7
Mi magyarok pont lesz*rjuk, hogy az ,,ukránokat", ők se vettek emberszámba a minket, a gyerekeken és a nőkön kívül más sajnálni való nincs ezeken.
Kamunemzet
Kérdező, nem kell ok vagy nyom, amit nem látsz. Amíg Gyurcsány ott van, addig ő a főnök. Nézd meg a bukás utáni beszédét. De wc-hez közel legyél, mert utána rohanni kell hányni.
Ezt a bandát soha többet nem szabad a hatalom közelébe engedni! Soha többet!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!